ماهان شبکه ایرانیان

دریاچه های آتشفشانی کلیموتو اندونزی ؛ رنگارنگ میان کوهستان

گاهی که در میان شلوغی های زندگی روزمره ساعاتی را خلوت تر می یابیم، فکر سفر و دیدن مکان هایی به غیر از راه ها و جاهایی که هر روز از آن ها عبور می کنیم می افتیم؛ عمرمان با سرعت نور می گذرد و هنوز زیبایی های دنیا را آن طور که باید ندیده ایم&#۸۲۳۰;

دریاچه کلیموتو
photo by Felix Macdonogh

گاهی که در میان شلوغی های زندگی روزمره ساعاتی را خلوت تر می یابیم، فکر سفر و دیدن مکان هایی به غیر از راه ها و جاهایی که هر روز از آن ها عبور می کنیم می افتیم؛ عمرمان با سرعت نور می گذرد و هنوز زیبایی های دنیا را آن طور که باید ندیده ایم…

میلیون ها مکان دیدنی از همه سَبک و همه رنگ در سراسر دنیا وجود دارند که از نزدیک شاهدشان نبوده ایم و رویای دیدنشان را در سر می پرورانیم. چنان غرق در زندگی صنعتی شده ایم که یادمان می رود این دنیا که در آن هستیم چه دیدنی هایی برای عرضه به ما دارد.

اگر این بار فرصتی داشتید و فکر مسافرت به مکانی جدید از ذهنتان عبور کرد اندونزی را فراموش نکنید. اندونزی آن قدر طبیعت زیبا و بکر دارد که شما را نا امید نمی کند. امروز کارناوال به اندونزی، این کشور زیبا و سرسبز آسیایی می رود و  از سه دریاچه که بر فراز کوهی آتشفشانی و فوق العاده زیبا به وجود آمده اند دیدن می کند. سه دریاچه در کنار هم که هریک رنگی متفاوت دارند. انگار خداوند اینجا از همه ی رنگ های مداد رنگیش استفاده کرده تا جایی برای آرامش بسازد.

این سه دریاچه کلیموتو نام دارند و بالای کوهی به همین نام قرار گرفته اند.

با کارناوال همسفر شوید تا آرام آرام به قله ای برویم پر از عشق، سکوت و زیبایی.

دریاچه های کلیموتو
دریاچه های کلیموتو
photo by Andika Afriansyah

چرا دریاچه های آتشفشانی کلیموتو؟


– از عجایب هفتگانه ی طبیعت قاره ی آسیا هستند.

– رنگ این سه دریاچه در فواصل زمانی گوناگون متغییر است، به همین دلیل امکان دارد هربار که به دیدنشان می روید چهره ی جدیدی داشته باشند.

– منظره ی اطراف این سه دریاچه ی رنگی بسیار دیدنی می باشد و گردشگران زیادی برای بازدید به این منطقه می روند.

دریاچه های آتشفشانی کلیموتو
دریاچه های آتشفشانی کلیموتو
photo by PLUS Rusli Suwandy
دریاچه های آتشفشانی کلیموتو
photo by Paolo Salvi

معرفی دریاچه های آتشفشانی کلیموتو ؛ kelimutu Lake 

اندونزی کشوری با چندین جزیره ی کوچک و بزرگ و هزاران مکان گردشگری ناب است؛ کشوری فوق العاده برای دوست داران طبیعت و استفاده از مناطق زیبا و سرسبز…

در جزیره فلورس ( Flores ) و در نزدیکی شهر کوچکی به نام مونی ( Moni )، در اندونزی، کوهی به نام کلیموتو وجود دارد که بر فرازش و در ارتفاع 1631 متری سه دریاچه ی زیبا به وجود آمده اند؛ سه دریاچه که رنگ آن ها تغییر می کند و ممکن است هر بار که به تماشای آن ها می آیید، لباسی متفات به رنگ های آبی، سبز و قرمز به تن کنند.

این سه دریاچه ی فوق العاده زیبا حدودا 1292 میلیون متر مکعب آب را در خود جا داده اند؛ آب هایی منحصر به فرد، دیدنی و رنگارنگ…

آب این دریاچه ها دارای مواد معدنی گوناگونی می باشد تا اندازه ای که با کمی نزدیک شدن به آن ها بوی گوگرد را احساس می کنید. وجود گوگرد و گازهای گوگردی باعث پژمرده شدن گل و گیاهان در دورتا دور دریاچه ها شده است، به طوری که تا فاصله ی چند متری از دهانه ی دریاچه ها گیاهی به چشم نمی خورد اما باز هم منظره ی اطراف این سه دریاچه بسیار زیبا و دل انگیز است.

مردمان محلی شهر مونی این سه دریاچه را مرموز، دارای نیروهای بسیار قوی طبیعی و گاهی افسون شده می دانند و ارزش خاصی برای دریاچه های کلیموتو قائل اند. در ادامه نگاهی داریم به هریک از این دریاچه های رنگارنگ و اسرار پنهان آن ها. با این که دریاچه ها مساحت زیادی ندارند اما از معروف ترین اماکن گردشگری در اندونزی به حساب می آیند و سالانه میزبان توریست های زیادی هستند.

برای رسیدن به دریاچه های زیبای کلیموتو باید از چندین پله بالا بروید و مسیری نیم ساعته را طی کنید تا بر بالای کوه کلیموتو برسید، آماده شوید و همراهمان بیایید.

دریاچه های آتشفشانی کلیموتو
دریاچه های کلیموتو
دریاچه های کلیموتو

دریاچه های زیبای کلیموتو را در ویدئو تماشا کنید

در حال بارگذاری ویدئو ...

 

علت تغییر رنگ دریاچه های کلیموتو ؛ اعجابی دیدنی

به نظر شما دلیل تغییر رنگ این دریاچه ها چیست؟ چرا سه دریاچه که فاصله ی کمی با هم دارند رنگشان به طور نامنظم تغییر می کند؟ آیا خداوند می خواسته که هنر و قدرتش را به رخ طبیعت و آدمیان بکشد؟ در این بخش کمی کند و کاو می کنیم تا علت اصلی تغییر رنگ دریاچه های کلیموتو را کشف کنیم.

در حقیقت به دلیل مخلوط شدن مواد معدنی موجود در آب دریاچه ها با گاز های محیط و گازهای آتشفشانی این تغییر صورت می گیرد و هیچ نظمی هم در زمان تغییر رنگ ها ندارد. حتی مطالعات نشان داده فصل های مختلف هم تاثیری در این تغییرات ندارند. این دریاچه ها دارای موادی مثل سولفات کلرید، دی اکسید گوگرد، کلرید هیدروژن،سولفید، دی اکسید کربن و آب هایی اسیدی است.

برای آخرین بار در سال 2016 میلادی دانشمندان واکنش های شیمیایی این دریاچه ها را مورد بررسی قرار دادند و متوجه شدند در طی این سال رنگ آب دریاچه ها 6 بار تغییر کرده است و تابع هیچ نظم و ترتیبی هم نبود.

دریاچه  کلیموتو
photo by Ignasi Rodriguez
دریاچه  کلیموتو
photo by AWESOME Vinchel Budihardjo
دریاچه  کلیموتو
photo by Trip Stock

تفریحات اطراف دریاچه های کلیموتو

مطمئنا بهترین تفریحات موجود در این ناحیه گردش در طبیعت، عکاسی از مناظر حیرت انگیز اطراف و لذت بردن از زیبایی های دریاچه ها است.

اگر علاقمند به دوچرخه سواری هستید می توانید در اطراف دریاچه ها و کوهپایه ی کوه کلیموتو دوچرخه سواری هم انجام دهید، حتی می توانید از پارک ملی کلیموتو به قیمت 80.000 روپیه دوچرخه اجاره کرده و به گردش و تفریح بپردازید.

دریاچه های آتشفشانی کلیموتو
دریاچه های آتشفشانی کلیموتو
دریاچه های آتشفشانی کلیموتو

لذت بیشتر از سفر به دریاچه های کلیموتو اندونزی

برای این که در طی سفرتان برای دیدن دریاچه های آتشفشانی کلیموتو بیشتر لذت ببرید چند پیشنهاد خوب برایتان داریم.

1) در کوه کلیموتو خوب بگردید، پوشش گیاهی غنی و زیبایی های این منطقه حتما برایتان جذاب خواهد بود.

2) در اطراف این دریاچه های زیبا و رنگین میمون هایی زندگی می کنند، کمی دقت نظر به خرج دهید و آن ها را پیدا، تماشا و با میمون ها بازی کنید.

3) روستاهای محلی و نزدیک به این دریاچه ها جالب و دیدنی هستند، مردمان هر روستا آداب و رسوم و سبک زندگی خاصی را دارند که مورد توجه گردشگران قرار می گیرد، این روستاها را از نزدیک ببینید.

4) در نزدیکی درب ورودی پارک ملی کلیموتو می توانید چند چشمه ی آب گرم را مشاهده و از آن ها بهره مند شوید.

5) در پارک کیلموتو یک آبشار زیبا هم وجود دارد که تقریبا در کنار آن کافه ای به نام رین بو یا رنگین کمان قرار دارد که دیدار از آن می تواند لذتبخش باشد.

در آخر پیشنهاد می کنیم از لحظه لحظه ی سفرتان لذت ببرید.

دریاچه کلیموتو اندونزی
دریاچه کلیموتو اندونزی
دریاچه کلیموتو اندونزی

نکات ضروری بازدید از دریاچه های کلیموتو

گاهی تا نام دریاچه به میان می آید به فکر فرو می رویم که چه تفریحاتی در کنار آب ها دریاچه می توانیم انجام دهیم، قایق سواری؟ شنا؟ ماهیگیری؟

اما درباره ی دریاچه های کلیموتو باید توجه داشته باشید که هیچ گونه حق شنا کردن، قایق رانی، ماهی گیری و تفریحات آبی را در آن ها ندارید، زیرا این دریاچه ها آتشفشانی هستند و دارای انواع گاز های گوگردی و سمی می باشند و برای این گونه تفریحات مناسب نیستند.

دریاچه های کلیموتو اندونزی
دریاچه های کلیموتو اندونزی

دریاچه های آتشفشانی کلیموتو از نگاه نزدیکتر

همانطور که گفتیم اینجا سه دریاچه وجود دارد. به دلیل آن که بتوانید آن ها را از هم تشخیص دهید به صورت اختصاصی هر یک از آنها را معرفی می کنیم:

1- غربی ترین دریاچه

اگر به تصاویر دقت کنید، دو دریاچه کاملا در کنار هم و یکی با فاصله از آن دو قرار گرفته است. این غربی ترین دریاچه را با نام ( Tiwu Ata Mbupu ) می شناسند و در اغلب اوقات سال به رنگ آبی نیلگون دیده می شود. مردمان محلی این دریاچه را نمادی از روح مردگانشان می دانند و گمان می کنند که با تغییر حال مردگانشان رنگ دریاچه ها هم دگرگون می شوند، حتی می گویند اگر فردی دروغگو در کنار دریاچه ها ظاهر شود رنگ دریاچه تیره می شود.

کلیموتو
photo by Shann Biglione

2- شرقی ترین دریاچه

شرقی ترین دریاچه ( Tiwu Ko’o Fai Nuwa Muri ) نام دارد که در بیشتر ایام سال به رنگ سبز دیده می شود. مردمان محلی این دریاچه را سمبل مردان جوان به همراه چندین دوشیزه می دانند.

دو دریاچه تقریبا به هم متصل هستند و تنها با یک دیوار باریک از هم جدا شده اند که احتمالا به دلیل رانش زمین به وجود آمده است، ارتفاع این دیوار چیزی حدود 50 تا 150 متر است و با شیبی 70 درجه دو دریاچه را به هم متصل کرده است.

دریاچه های آتشفشانی کلیموتو
photo by AWESOME Caroline Pang

3- دریاچه میانی

در فاصله ی 1٫5 کیلومتری از غربی ترین دریاچه، دریاچه ی دیگری قرار دارد که آن را ( Tiwu Ata Polo ) می نامند. اگر به اندونزی و کلیموتو بروید می توانید دریاچه ی میانی را به رنگ قرمز، نارنجی، قهوه ای ببینید اما اگر کمی خوش شانس تر باشید شاید در زمان سفر شما سبز یا آبی شده باشد. البته این دریاچه ی قرمز رنگ و آتشین بیشتر با نام دریاچه ی افسون شده شناخته می شود.

دریاچه  کلیموتو
photo by Yves Kubli
دریاچه  کلیموتو
photo by Leonardus Nyoman

حوادث دل خراش در دریاچه های کلیموتو

همیشه به گردشگرانی که به قصد دیدن دریاچه های کلیموتو به این ناحیه می روند تذکر داده می شود که روی خاک های سست اطراف دریاچه پا نگذارند، اما باز هم برخی توریست های بی دقت این کار را انجام داده و سبب وقوع حوادثی دل خراش می شوند.

در سال 1995 میلادی گردشگری هلندی بی مهابا به کنار این دریاچه ها رفت و به تذکرات توجهی نداشت، متاسفانه او سقوط کرد و طعمه ی خاک نرم کنار دریاچه ها شد و بدتر این که جسدش هرگز پیدا نشد.

دریاچه های کلیموتو اندونزی
دریاچه های کلیموتو اندونزی

کاشف دریاچه های آتشفشانی کلیموتو

این دریاچه های رنگین و زیبا در سال 1915 میلادی توسط یک فرد هلندی به نام ون ساچ تلن ( Van Such Telen ) یافت شد. از آن پس این دریاچه ها محل مورد علاقه ی توریست های خارجی شد. او در سال 1929 میلادی سفرنامه اش و داستان کشف این دریاچه ها را منتشر کرد که تاثیر زیادی در سفر گردشگران به این ناحیه داشت، زمانی که ون این دریاچه ها را دیده بود به رنگ های قرمز، آبی، سفید بودند، اما در سال های بعد مدام تغییر کردند و به رنگ های قهوه ای و سایه هم دیده شدند.

کشف دریاچه های آتشفشانی کلیموتو نقش مهمی در ارتقای سطح زندگی مردمان محلی داشت و آنان توانستند با ارائه ی خدمات به گردشگران امرار معاش نمایند.

زمین شناسان عقیده دارند که آتشفشان کلیموتو در سال 1886 میلادی فوارن کرد و از آن پس رنگ دریاچه ها تغییر کردند اما منابع مورد اعتمادی در رابطه با این موضوع وجود ندارد.

• متاسفانه تصویری از کاشف این دریاچه ها در دسترس نمی باشد.

دریاچه های آتشفشانی کلیموتو
photo by AWESOME Vinchel Budihardjo
دریاچه های آتشفشانی کلیموتو
photo by AWESOME Caroline Pang

ملزومات سفر به دریاچه های رنگین کلیموتو

پیش از رسیدن به دریاچه های رنگین کلیموتو باید بدانید که کمی پیاده روی در پیش دارید پس خوب صبحانه میل کرده و کمی هم خوراکی سبک مثل نان و پنیر و آب همراه خود بردارید. همانطور که در تصویر ملاحظه می کنید باید از مسیر پلکانی کوه کلیموتو عبور کنید بنابراین پیشنهاد می کنیم که چند وسیله همراه خود داشته باشید:

1) کفش راحت: به دلیل پیاده روی که پیش رو دارید حتما کفش راحت بپوشید همچنین اگر پا و انگشتان حساس دارید دمیپایی هم بردارید.

2) بیمه ی سفر: خوب است گذر نامه و بیمه ی سفریتان را همراه داشته باشید، درست است که حادثه کم رخ می دهد اما احتیاط شرط عقل است.

3) دوربین: اغلب تاسف می خورند که چرا دوربینی حرفه ای همراه نداشتند تا تصاویر خارق العاده ی دریاچه های رنگین را ثبت کنند، یادتان باشد که به هیچ وجه دوربین را فراموش نکنید.

4) کیف دوربین: حتما نمی خواهید خاطرات این سفر را از یاد ببرید پس باید از دوربین به خوبی حفاظت کنید، یک کیف مخصوص دوربین همراه داشته باشید و آن را بر گردن خود بیندازید تا راحت تر باشید.

5) کیف کوله: برای حمل راحت وسایلتان و قرار دادن خوراکی های سبک باید کیفی همراه داشته باشید، یک کوله پشتی کوچک بهترین گذینه است.

6) داروهای ضروری، اگر روزانه دارویی مصرف می کند بخصوص اگر دارو مربوط به بیماری های قلبی و یا تنفسی است هرگز داروهایتان را از یاد نبرید.

7) عینک آفتابی و کرم ضد آفتاب: در اکثر مواقع دریاچه ها پوشیده از مه هستند اما شما در طی مسیر حتما مجبور به استفاده از کرم و عینک آفتابی خواهید شد.

 سفر خوشی را برایتان آرزومندیم.

دریاچه های کلیموتو اندونزی
دریاچه های کلیموتو اندونزی

چی بخوریم؟

در نزذیک ترین شهر به کلیموتو که مونی است چندین رستوران وجود دارد که می توانید در آن ها غذا میل کنید یا از بازراهای محلی خوراکی تهیه نمایید. به یاد داشته باشید که اندازه ی زمانی که می خواهید برای دیدن دریاچه ها صرف کنید خوراکی و آشامیدنی بخرید که در طول مسیر به مشکلی برخورد نکنید. البته دست فروشان محلی در بین راه گاهی نوشیدنی می فروشند که برای خرید از آن ها باید هزینه ی بیشتری پرداخت نمایید.

طبیعت اندونزی

کجا بمونیم؟

اگر اهل ماجراجویی هستید و می خواهید به دیدار دریاچه های رنگین کلیموتو بروید و شب را در اطرافش سپری کنید، می توانید در یکی از اقامتگاه های مونی استراحت کنید و در طول روز به گشت و گذار و ماجراجویی در پارک جنگلی کلیموتو که زادگاه دریاچه ها است بپردازید، از دورترین مسافرخانه ی مونی هم با اتومبیل 4 ساعت بیشتر تا دریاچه های رنگین کلیموتو راه نیست به همین خاطر اقامتگاه های این شهر می توانند محل مناسبی برای گردشگران باشند.

همچنین می توانید در روستاهای اطراف اقامت نمایید مثلا در روستای دتسوکو ( Detusoko ) تنها 45 دقیقه به وسیله ی اتومبیل با کلیموتو فاصله دارد، در این روستا مهمان خانه ی خوبی به نام ( Wisma Santu Fransiskus ) دایر است که درآمد حاصل از آن صرف امور اجتماعی و حمایت از افراد بی سرپرست و ناتوان می شود. از طریق این شماره تلفن می توانید با مهمانخانه ارتباط برقرار کنید: 

phone: +62 81314350522

اگر در این روستا اقامت کنید می توانید از محیط زیبا و زمین های کشاورزی آن هم دیدن کنیید که جذاب و دیدنی است.

روستای دتسوکو

کلیموتو اندونزی
کلیموتو
کلیموتو

بهترین زمان سفر

بهترین زمان برای بازدید از دریاچه های آتشفشانی کلیموتو فصل تابستان است، اندونزی آب  و هوایی گرمسیری دارد و ممکن است حتی تا ماه سپتامبر ( شهریور و مهر ) هم هوا بسیار گرم باشد. اما بهترین فصل سفر ژانویه یا اوت ( تیر تا شهریور ) است که بیشتر گردشگران هم در همین زمان به کلیموتو می روند.

هنگام طلوع خورشید منظره ی اطراف دریاچه های آتشفشانی کلیموتو رمانتیک و دلنشین است.

دریاچه های آتشفشانی کلیموتو

هزینه و دسترسی

دریاچه های آتشفشانی کلیموتو حدودا در 50 کیلومتری شرق استان نوسا ( Nusa )، در پارکی ملی به همین نام قرار گرفته اند و از مونی تا این پارک چاده ای آسفالتی وجود دارد و به سهولت می توانید به پارک برسید و اتومبیلتان را هم در پارکینگ پارک بگذارید، چون این دریاچه ها جزئی از پاک ملی است، اگر قصد بازدید از آن ها را دارید باید 2000 روپیه ( معادل 29,600 دلار ) پرداخت نمایید.

انواع هزینه های دیگر که شاید در این سفر شامل شما شود:

11،000 روپیه ( 267 هزار تومان ) هزینه ی پارکینگ

50،000 روپیه ( 1216 هزار تومان ) اجازه ی بردن دوربین

نزدیک ترین فرودگاه به کلیموتو فرودگاه مامیر ( Maumere ) است، اند ( Ende ) یکی از شهرستان های جزیره فلورس است که همیشه از بالی به آن پرواز وجود دارد و به راحتی می توان به آنجا برسید. باید از پروازها استفاده نمایید و سپس از اند با اتومبیل یا تاکسی به مونی ( Moni ) بروید. از شهر مونی تا پارک ملی کلیموتو حدودا 3 ساعت با ماشین راه در پیش خواهید داشت، اغلب توریست ها شب را در کلیموتو اقامت می کنند.

جالب این است که می توانید با قایق هم به کلیموتو بروید، برای این کار با قایق باید از بالی به فلورس رفته و از آن جا راه کلیموتو را در پیش بگیرید، می توانید توسط اتوبوس هم به کلیموتو برسید.

اگر بخواهید دقیق تر درباره ی رسیدن به این دریاچه های رنگین بدانید باید بگوییم که ابتدا باید خود را به مونی رسانده و به روستای کوانارا ( Koanara ) بروید که فاصله ی کمی تا کلیموتو دارد، از این روستا می توانید به وسیله ی وسایل نقلیه عمومی و یا وسایل نقلیه ی موتوری به سرعت به کلیموتو برسید، از این روستا حدودا 15 کیلومتر تا کلیموتو فاصله است، از آن جا به بعد به دلیل احاطه شدن دریاچه ها در جنگل های انبود و فضای پارک ملی باید ادامه مسیر را پیاده طی کنید که از پارکینگ تا کنار دریاچه ها جدودا 30 دقیقه پیاده راه در پیش خواهید داشت.

آدرس: آسیا، اندونزی، کلیموتو، دریاچه های کلیموتو.

.Address: Asia, Indonesia

دریاچه های آتشفشانی کلیموتو

دریاچه های آتشفشانی کلیموتو را در نقشه ی کارناوال مشاهده نمایید

توصیه کارناوال

در تمامی فصول سال و در تمامی طول روز می توانید به دیدار دریاچه های کلیموتو بروید اما پیشنهاد می کنیم هنگام صبح را برای این کار انتهاب نمایید تا بتوانید از همه ی زیبایی های این مکان استفاده کنید و زمان کافی برای رسیدن به دریاچه ها و پایین آمدن را هم داشته باشید، اگر هنگام ظهر و یا عصر را برای بازدید انتخاب کنید امکان دارد این دریاچه ها پوشیده از مه باشد و نتوانید از گردشتان لذت کافی ببرید.

همچنین لازم به ذکر است که خاک اطراف این دریاچه ها کمی سست است به همین دلیل توصیه می کنیم نکات ایمنی را در سفرتان رعایت کنید و از شوخی هایی که احتمال بروز خطر را دارد جدا خود داری نمایید.

حدودا 30 دقیقه از کوهپایه تا کنار دریاچه ها باید راه طی کنید بنابراین پیشنهاد می کنیم کفش مناسب به پا کنید تا سفری لذتبخش داشته باشید.

دریاچه های کلیموتو
دریاچه های کلیموتو

سخن آخر

چقدر از اندونزی می دانید؟

به چه مکان های دیدنی در این کشور سفر کرده اید؟

دیدگاه ها و تجربیاتتان را با ما در میان گذارید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی