ماهان شبکه ایرانیان

نگاهی به یک حاشیه

جنجال برنامه من و شما؛ اتفاق یا چیدمان؟!

خبرگزاری مهر: عصر امروز جمعه نهم آذر مسعود فراستی در برنامه زنده تلویزیونی «من و شما» که با اجرای آرش ظلی پور از شبکه شما پخش می‌شود حضور یافت و درباره کمدی‌های ضعیف سینمایی سخن گفت، اما در میانه برنامه بحث به جایی کشید که ناگهان فضای گفتگو میان مجری و فراستی تند شد و دیری نپایید که فراستی گفت: «من به احترام مخاطبان برنامه جمله ام را تمام می‌کنم» و بعد از این جمله برنامه آن را ترک کرد.

اما این اولین حاشیه برنامه «من و شما» نیست و پیش از این هم بخش‌هایی از قسمت‌های مختلف این برنامه دست به دست چرخیده است که در آن‌ها بیشتر به حواشی هنرمندان اشاره شده و می‌توان گفت: این برنامه با همین حاشیه‌ها از ازدواج و خواستگاری یک مجری گرفته تا سوپراستار بودن و نبودن یک بازیگر و حتی مسایلی که شاید گوینده‌های آن‌ها تنها در همین برنامه مطرح می‌کنند، به شهرت رسیده است.

با چنین شناختی که از برنامه «من و شما» و تیم تولید آن وجود دارد می‌توان نگاهی متفاوت به اتفاق امروز داشت و شاید این ابهام در ذهن مخاطبان ایجاد شود که شاید همه این اتفاقات چیدمانی از پیش تعیین شده بوده است تا باز هم نام این برنامه سر زبان‌ها بیفتد!

کسانی که مسعود فراستی را می‌شناسند می‌دانند که او منتقدی است که در برخورد با فیلم‌ها و هنرمندان زبان تند و تیزی دارد و با کلمات بسیار خاص به آن‌ها می‌تازد و در بحث‌های تند و جنجالی به اصطلاح کم که نمی‌آورد بلکه دست پیش را دارد پس با چنین پیشینه‌ای ترک ناگهانی استودیو توسط وی نیز سوال برانگیز بود.

در برنامه امروز فراستی در برنامه فیلم‌های کمدی از جمله «هزارپا» و «لس آنجلس» و «آمپول» را نقد می‌کند و می‌گوید این فیلم‌ها جامعه را به عقب می‌رانند و مبتذل هستند و مجری به جای چالش بر سر محتوای فیلم‌ها یا نقد فراستی به دفاع از مخاطبان فیلم می‌پردازد و ادامه حرفش به اینجا می‌رسد که فراستی خوشگل حرف می‌زند و بعد سوالی درباره «تنگه ابوقریب» می‌پرسد. سپس فراستی می‌گوید قرار است در این برنامه از سینمای کمدی صحبت کند که بحثی کمک کننده است و مجری برنامه در همین جا با سوال دیگری می‌پرسد که «چرا فکر می‌کنید حرف‌های شما به سینما کمک می‌کند و چه اتفاقی از اولین برنامه «هفت» تا امروز رخ داده است؟» این جدال لفظی تا دقایقی ادامه پیدا می‌کند تا اینکه فراستی بحث را ناتمام گذاشته و برنامه را ترک می‌کند و همانطور که گفته شد این ذهنیت را پیش می‌آورد که چقدر همین گفتگوی چالشی با یک برنامه ریزی از پیش تعیین شده طراحی شده است تا باز هم به شهرت این برنامه کمک کند. البته که شاید در هاردتاک‌های جهانی این قبیل کار‌ها (بدون برنامه ریزی یا با برنامه ریزی) هنوز جذابیت و غافلگیری خود را داشته باشد، اما اینجا و با این نوع اجرای برنامه اولین کسی که در مظان اتهام قرار می‌گیرد خود برنامه است.

ولی بحث ما در این مقال بیشتر متمرکز به این موضوع است که تلویزیون به عنوان عمومی‌ترین رسانه در ایران قرارست چه الگویی از مجری و پرسشگر به مخاطب ارایه دهد و رفتار مجریان این رسانه تا چه اندازه می‌تواند وجهه دیگر شاغلان در این حرفه بیرون از تلویزیون را مخدوش کند. آیا مخاطبی که امروز به تماشای این برنامه نشست با خود فکر می‌کند هر پرسشگر، مجری و نماینده رسانه‌ای فردی شبیه مجری این برنامه است؟

ممکن است این برنامه سعی داشته باشد یک هاردتاک باشد و اصلا همان حواشی برایش مهم باشد و یا ممکن است مجری برنامه بخواهد با سوالات و نحوه پرسشگری خود شهرتی برای خود دست و پا کند، ولی هیچ یک از این‌ها دلیل نمی‌شود که مجری رفتار رسمی و دیسیپلین یک پرسشگر را رعایت نکند.

باز هم تاکید می‌شود که اولین لطمه این نوع اجرا و سوال پرسیدن برای صنف رسانه است، زیرا مخاطب که مجری را در مقام یک فرد رسانه ای، خبرنگار و پرسشگر می‌بیند با خود فکر می‌کند همه صاحبان این شغل چنین رفتاری دارند. دومین آسیب برای رسانه ملی است که مدیرانش داعیه آموزش و تربیت مخاطب را دارند.

امید می‌رود این اتفاق که با توبیخ عوامل از سوی مدیر شبکه شما همراه شد، فرصتی باشد تا دست اندرکاران رسانه ملی باردیگر به وظیفه و رسالت سنگینی که بر دوش دارند دقت کرده و این رسانه را که قرار است بزرگترین دانشگاه در کشورمان باشد، قربانی حب و بغض‌های شخصی و یا تلاش برای دیده شدن بیشتر و یا درآمد بیشتر و رقابت‌های بین فردی نکنند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان