خبرگزاری تسنیم: فرهاد دژپسند در حاشیه معرفی دستاوردهای نوین بانکی در جمع خبرنگاران با اشاره به پیشرفتهای صورت گرفته در بانکداری الکترونیک گفت: یکی از نگرانیهای فعالان اقتصادی و مردم این است که اگر سپرده ارزی داشته باشند آیا میتوانند در زمان مورد نیاز به آن دسترسی پیدا کنند.
وی افزود: از نظر مقررات این تضمین داده شده که افراد میتوانند ضمن برخورداری از سود سپرده ارزی خود هر زمان که بخواهند آن را برداشت کنند و امروز این موضوع از طریق ابزارهای الکترونیکی نیز میسر شده است.
وی گفت: همه افراد دارای سپرده ارزی میتوانند از طریق خودپردازهای مخصوص هر زمان که بخواهند برداشت ارزی داشته باشند یا مبلغی از ارز خود را به حساب شخص دیگری منتقل کنند که این موضوع با ایجاد اطمینان به سپرده گذاری ارزی نیز کمک خواهد کرد.
در مراسمی که برای معرفی دستاوردهای جدید بانک ملی برگزار شد یکی از این دستاوردها دستگاههای خودپرداز و خود دریافت ارزی بود که قابلیت دریافت و پرداخت ارز به مشتریان را به صورت دلار و یورو دارد.
وزیر اقتصاد در این مراسم اظهار داشت: زمانی که من در شروع کار خود، بحث اقتصاد هوشمند را مطرح کردم، خیلیها خرده گرفتند که تا تحقق اقتصاد هوشمند راهی بسیار طولانی پیش رو داریم، اما اتفاقی که امروز در بانک ملی افتاد نشان میدهد، نه تنها پروژه حذف کاغذ از فرآیندها به سهولت قابل دسترسی است، بلکه با رعایت ظرافت و دقت لازم، کاهش نیروی مازاد بانکها و سایر بخشهای اقتصاد نیز قابل تحقق است.
دژپسند تصریح کرد: ما اگر بخواهیم به قلهای که در چشم انداز اقتصاد هوشمند ترسیم شده، برسیم، باید این مسیر را طی کنیم که همانا از طریق سرعت بخشی به تحولات تکنولوژیک و جذب فناوریها در کسب و کار و الکترونیکی کردن فرآیندها محقق میشود.
وی اضافه کرد: بانکها باید به سمت بانکداری دیجیتال بروند که بتوانند کارکردشان را در اقتصاد هوشمند به طور کامل اجرا کنند.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه سامانه "سککوک" (سامانه کشوری کسب و کار به کسب و کار) میتواند مقدمه اقتصاد هوشمند به معنای راهبردی باشد، گفت: اگر بانکداری دیجیتال شکل بگیرد ناخواسته بخشهای دیگر را نیز با خود میبرد، چراکه اقتصاد ما بانک محور است، بنابراین وقتی بانک به این سمت حرکت کند، فعالان اقتصادی و شهروندان عادی ما هم خواه ناخواه به این سمت حرکت خواهند کرد.
دژپسند با بیان اینکه دولت الکترونیکی به خدمات حاکمیتی محدود میشود، اظهار داشت: بانکداری الکترونیکی میتواند همگام با تجارت الکترونیکی، به شکل گیری اقتصاد هوشمند کمک کند.
وی با اشاره به بالا بودن هزینههای نظام بانکی به دلایل مختلف از جمله زیاد بودن تعداد شعب و پرسنل، افزود: نخستین اثر بانکداری الکترونیکی ارائه خدمات بر بستر الکترونیک است که با افزایش زمان ارائه خدمات از هشت ساعت به 24 ساعت، حتی در روزهای تعطیل، میتواند نیاز به شعب را کاهش دهد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه اگر این تحولات در جهت اصلاح ساختار بانکی نباشد، نمیتواند امیدهای ما را محقق کند، گفت: باید اختیارات متناسب داده شود و تعصبات را کنار بگذاریم و به سمت سرعت در تحولات فناوری برویم و از منابع کمیابمان به بهترین نحو استفاده کنیم.
به گفته دژپسند، در اقتصاد هوشمند، منابع، قدرت خودزایشی پیدا میکنند که باعث افزایش بهرهوری، میزان اثربخشی و کارایی منابع مالی و انسانی میشود.
وی با بیان اینکه در اقتصاد هوشمند، میتوان از منابع کم، خدمات زیاد، موثر و هدفمند بهره برد، گفت: این امر، منابع را آزاد و حتی منابع جدید ایجاد میکند و در ادامه باعث میشود به اقتصاد مقاوم متعالی دست پیدا کنیم.
دژپسند افزود: چنین اقتصادی درجا نمیزند، زیرا هم از فناوریهای روز دنیا استفاده میکند و هم دانش بنیان است و به جایی میرسد که تولید انبوه خدمات و کالا با قیمت مناسب از نتایج آن است.
وی با بیان اینکه رفاه حاصل از منافع صادرات نفت خام قابل افتخار نیست، تصریح کرد: رفاهی افتخار دارد که ناشی از فعالیتهای مبتنی بر فنآوریهای تولید زا باشد.
این گزارش حاکی است، وزیر اقتصاد در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه بانک ملی ایران، نخستین بانک "مبتنی بر حضور مردم بوده" و با سرمایه فعالان اقتصادی داخلی شکل گرفته است گفت: بانک ملی این پتانسیل را در طول تاریخ داشته که بتواند سرآمد بسیاری از مسائل اقتصادی باشد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه بانک ملی مدرنیزه کردن را به دست جوانان انجام میدهد، تصریح کرد: این بانک از قدمت و گستره خود استفاده کرد تا این پیام را بدهد که برای بسیاری از تحولات نباید نگران باشیم و همانگونه که در بانک ملی ایران از ظرفیت جوانان در بکارگیری تکنولوژیهای نوین که امروز شاهد رونمایی و بهره برداری بخشی از آن در حوزه خدمات رسانی مطلوبتر به مردم و مشتریان این بانک هستیم، میتوانیم قدرت جذب تحولات تکنولوژیک را با استفاده از جوانان داشته باشیم.