به گزارش ایسنا، دفتر کنترل داراییهای وزارت خزانه داری آمریکا در بیانیه ای اعلام کرد تمدید معافیت از تحریمها به شرکت "سان رامون" که جوینت ونچر شورون و شرکت PDVSA در ونزوئلا است اجازه میدهد به مدت سه ماه دیگر در ونزوئلا فعالیت کند. معافیت قبلی در 27 ژوییه منقضی شد و معافیت جدید تا 25 اکتبر زمان دارد.
شرکت خدمات میدان نفتی شولومبرگر، هالیبرتون، بیکرهیوز و ودرفورد هم اجازه یافتند به مدت سه ماه دیگر در ونزوئلا فعالیت کنند.
در حالی که ونزوئلا تنها یک درصد از تولید جهانی نفت شرکت شورون در سال 2018 را تشکیل داد اما از نظر استراتژیکی مهم مانده است. این شرکت تنها تولیدکننده بزرگ آمریکایی است که همچنان در ونزوئلا فعالیت می کند. شورون در ماههای اخیر به دولت ترامپ اعلام کرده بود اگر ونزوئلا را ترک کند، داراییهای ونزوئلایی این شرکت به دست شرکتهای روسی یا چینی میافتد.
آمریکا پس از انتخابات سال گذشته حاضر نشده است دولت نیکولاس مادورو، رییس جمهور ونزوئلا را به رسمیت بشناسد و تحریمهای مالی به ابزار اصلی برای تحت فشار قرار دادن دولت مادورو و براندازی آن تبدیل شده اند.
مجلس نمایندگان ونزوئلا که مخالف دولت است، هفته گذشته فرمانی صادر کرد که حفظ داراییهای شورون در ونزوئلا در صورت به قدرت رسیدن خوان گوایدو، رهبر مخالفان را تضمین می کرد.
خرید نفت از ونزوئلا از زمان تشدید تحریمهای آمریکا علیه ونزوئلا و شرکت نفتی دولتی PDVSA این کشور پیچیده شده است. شرکتهای دیگر شامل رپسول اسپانیا و انی ایتالیا به همکاری با ونزوئلا ادامه می دهند.
شورون به مدت یک قرن از زمان کشف میدان بوسکان در دهه 1920 در ونزوئلا فعالیت کرده است و پس از این که شرکت اکسون موبیل در پی ملی شدن داراییهای نفتی در زمان دولت هوگو چاوز، ونزوئلا را ترک کرد، همچنان به فعالیت در این کشور ادامه داد.
بر اساس گزارش بلومبرگ، تولید نفت ونزوئلا در سالهای اخیر روند کاهشی داشته و اکنون پایین 800 هزار بشکه در روز است و با رکورد 3.45 میلیون بشکه در روز در سال 1998 فاصله چشمگیری دارد. شورون در سال 2018 روزانه 40 هزار بشکه نفت در ونزوئلا تولید داشت.