ماهان شبکه ایرانیان

اولین نشانه ریزش قیمت‌های پیشنهادی

وزش نسیم رونق در بازار مسکن

کاهش ۱۰ تا ۴۰ درصدی قیمت‌های پیشنهادی و هفت درصدی قیمت‌های قطعی در تهران، رشد معاملات مسکن را در پی داشته است؛ به طوری که قراردادهای خرید و فروش طی دو هفته اخیر بیش از دو و نیم برابر شده و به سطح ماه مشابه سال قبل رسیده است.

وزش نسیم رونق در بازار مسکن

به گزارش ایسنا، تحریک تقاضای واقعی مسکن در تهران به عنوان خروجی ریزش قیمت‌های پیشنهادی بروز کرد. پس از افزایش 19 و 22 درصدی ماهیانه تعداد معاملات در مهرماه و آبان ماه، آمار ارایه شده توسط اتحادیه مشاوران املاک تهران از حدود سه برابر شدن قراردادهای خرید و فروش در آذرماه حکایت دارد. در 17 روز ابتدای آذرماه 1398 بالغ بر 5508 فقره معامله ملک در شهر تهران به امضا رسیده که نسبت به 17 روز ابتدای آبان ماه امسال 181 درصد و نسبت به زمان مشابه سال گذشته هشت درصد افزایش نشان می‌دهد. کارشناسان، پایان ماه صفر، کاهش قیمت‌های پیشنهادی، نزدیک شدن به ماه‌های پایانی سال و ثبات بازارهای رقیب را در افزایش معاملات مسکن موثر می‌دانند. البته قیمت‌ها بالا نرفته و بازار مسکن به نوعی در شرایط  پیش‌رونق غیرتورمی قرار دارد.

واسطه‌های ملکی در پایتخت می‌گویند که معاملات مسکن از نیمه دوم آبان ماه به طور مرتب رشد کرده اما قیمت افزایش نیافته است. شکستن یخ رکود در آخرین ماه پاییز این نمایه را ارسال می‌کند که قیمت‌ها متناسب با توان خریداران به کف رسیده و طرف تقاضا با قیمت‌های فعلی کنار آمده است. افزایش تدریجی معاملات در شرایطی که به ماه‌های پایانی سال نزدیک می‌شویم قابل پیش‌بینی بود اما علت این حجم از رشد ماهیانه ممکن است به  تغییر نرخ بنزین، نهایی کردن خرید قبل از پایان سال و سرریز شدن تقاضای بالقوه ماه قبل به آذرماه با توجه به اغتشاشات آبان ماه مربوط باشد.

گرم شدن بازار کشوری ملک

به دنبال افزایش قراردادهای خرید و فروش مسکن در شهر تهران، معاملات در کل کشور نیز افزایش پیدا کرد. آمار ارایه شده از سوی اتحادیه مشاوران املاک گویای آن است که در 17 روز ابتدای آذرماه 1398بالغ بر 24  هزار و 565 قرارداد خرید و فروش ملک در کل کشور به امضا رسیده که نسبت به همین زمان در ماه قبل 72 درصد افزایش و نسبت زمان مشابه سال گذشته 10 درصد کاهش یافته است.

اجاره نامه هم افزایش یافت

بازار اجاره هم با رشد تعداد قراردادها در آذرماه مواجه  شد. در 17 روز ابتدای آذرماه 1398 تعداد 6826 قرارداد اجاره در تهران به امضا رسیده که نسبت به زمان مشابه ماه قبل و سال قبل به ترتیب 27 درصد و 1 درصد افزایش نشان می‌دهد.  در کل کشور نیز طی 17 روز ابتدای آذرماه 26 هزار و 188 اجاره‌نامه امضا شده که نسبت به 17 روز ابتدای ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب 32 درصد و 17 درصد رشد یافته است.

روند کاهشی قیمت طی چهار ماه اخیر

آبان ماه 1398میانگین قیمت مسکن شهر  تهران 12 میلیون و 460 هزار تومان در هر متر مربع بوده است. طی چهار ماه گذشته قیمت‌ها نزولی بوده؛ به طوری که قیمت در مردادماه 2.4 درصد و در شهریورماه 2.8 درصد کاهش یافت. در مهرماه 0.4 درصد افزایش پیدا کرد و مجددا در آبان ماه 1.8 درصد نسبت به ماه قبل پایین آمد. از سوی دیگر قیمت‌های پیشنهادی در تمامی مناطق شهر تهران، بخصوص نیمه شمالی شهر افت چشمگیری یافته است. دفاتر املاک می‌گویند نرخ‌های پیشنهادی نسبت به تیرماه امسال 10 تا 40 درصد کاهش یافته و همین موضوع به افزایش نسبی معاملات در مهر و آبان منجر شد. مشاهدات حاکی از آن است که در بخش واحدهای لوکس قیمت‌های پیشنهادی تا 70 درصد کاهش را نیز نشان می‌دهد. قیمت قطعی هم بر اساس معاملات انجام شده در کل شهر تهران 6.6 درصد نسبت به تیرماه پایین آمده است.

در شرایط فعلی، کارشناسان معتقدند که هر دو طرف عرضه و تقاضا در بازار مسکن به درک مشترک رسیده‌اند. از یک طرف مالکان به این نتیجه رسیده‌اند که ظرفیتی برای رشد قیمت وجود ندارد. خریداران نیز می‌دانند که نمی‌توان انتظار ریزش شدید قیمت را داشت. آبان ماه 1398 با این‌که معدل کلی قیمت مسکن شهر  تهران دو درصد نسبت به ماه قبل از آن  کاهش داشته اما جزئیات گویای آن است که قیمت در 15 منطقه نیمه جنوبی و پرتقاضای شرق و غرب، رشد یافت اما با توجه به افت نسبتا زیاد قیمت‌ها در مناطق 1، 2، 3، 6، 8، 11 و 20 میانگین کل دو درصد کاهش نشان داد.

نمایه‌های دریافتی حاکی از آن است که قیمت مسکن به کف نزدیک شده و متقاضیان موثر که خانه را به قصد سکونت خریداری می‌کنند برای خرید آماده می‌شوند. البته با وجود افزایش قیمت آهن‌آلات و نرخ دستمزد که به دنبال افزایش قیمت بنزین اتفاق افتاد کارشناسان، تورم مجدد را برای بازار مسکن متصور نیستند.

معاون وزیر: پیش‌بینی ثبات قیمت مسکن را داریم

محمود محمودزاده، معاون وزیر راه و شهرسازی درباره پیش‌بینی از آینده بازار مسکن به ایسنا گفت: اگر مسکن را به شکل جداگانه از سایر حوزه‌ها بررسی کنیم به یک نتیجه مشخص می‌رسیم اما تحولات بازار مسکن همیشه تحت تاثیر بازارهای ثانویه قرار دارد و همواره در سال‌های گذشته این‌گونه بوده است.

وی افزود: در حال حاضر برای گران شدن مسکن هیچ دلیل فنی و علمی نداریم ولی اگر تحت تاثیر بازارهای دیگر قرار گیرد بحث جداگانه‌ای است. با این حال برآورد این است که مسکن  از ثبات برخوردار خواهد بود تا پایان سال بتوانیم برنامه‌های جدید را برای کنترل آن ارایه کنیم.

یک کارشناس:  تورم مجدد در بازار مسکن امکان‌پذیر نیست

هم‌چنین سید محمد مرتضوی، عضو هیات مدیره کانون انبوه‌سازان با بیان این‌که حداقل تا سه سال آینده قیمت مسکن افزایش پیدا نمی‌کند، تصریح کرد: کاهش قیمت نیز به دلایلی  که  برای  همه روشن  است اتفاق نمی‌افتد. در همین هفته‌های گذشته بعد از تغییر قیمت بنزین، قیمت آهن‌آلات بالا رفت و دستمزدها نیز افزایش پیدا کرد. با وجود این‌که  دولت تلاش می‌کند نرخ کالاها را ثابت نگه دارد، عملا افزایش قیمت بنزین بر قیمت تمام شده مسکن تاثیر گذاشته و هزینه‌های سازندگان بالا  رفته است. در واقع تورم روی دوش تولیدکننده است ولی شرایط آن وجود ندارد که این تورم را به مصرف کننده تحمیل کند.

به گزارش ایسنا، آبان‌ماه سال جاری تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران به 4100 واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه گذشته 19.5 درصد افزایش و نسبت به ماه مشابه سال قبل 40.7 درصد کاهش داشته است. هم‌چنین متوسط قیمت خرید فروش یک مترمربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی شهر تهران 12 میلیون و 460 هزار تومان بود که نسبت به ماه گذشته و ماه مشابه سال قبل به ترتیب دو درصد کاهش و 35.8 درصد افزایش را نشان می‌دهد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان