ماهان شبکه ایرانیان

در بیروت چه می‌گذرد؛

ترامپ چگونه لبنانی‌ها را به خیابان کشاند/ رسانه‌هایی که جای جلاد و شهید را در بیروت تغییر دادند

اظهارات نامتعارف دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در خصوص انفجار بیروت، رسانه‌های وابسته به جریان‌های غربی و رژیم‌های عربی را به فکر سوء‌استفاده سیاسی از مصیبت مردم لبنان انداخت.

سرویس جهان مشرق - بعد از انفجار عظیمی که در بندر بیروت رخ داده و باعث تخریب حدود نیمی از این شهر و وارد آمدن خسارت های بالغ بر 5 میلیارد دلاری به آن شده، تمامی گروه‌هایی که به نوعی با این حادثه مرتبط می‌شوند وارد عمل شده‌اند. جریانهای و گروه‌های امدادرسانی فعالیت‌های خود را برای  شناسایی مفقودان و خارج کردن پیکر قربانیان آغاز کرده اند. رسانه‌های خبری رسالت خود در پوشش و پیگیری اخبار و اطلاعات مربوط به این حوادث را دنبال می کنند، کادر درمان  فعالیت خود را برای مداوای مجروحان دو چندان کرده و سیاست مداران و مسئولان لبنانی نیز جلسات متعددی را برای بررسی ابعاد پنهان این فاجعه عظیم و اتخاذ تصمیمات عملی در کاهش تاثیرات منفی این اتفاق در دستور کار خود قرار داده‌اند. در پس پرده این حوادث نیز برخی جریان‌های منفعت‌طلب هستند که تلاش دارند از آشفته بازار سیاسی و اجتماعی در بیروت قبایی برای خود بدوزند.

کلید واژه شانتاژ رسانه‌های بین‌المللی در خصوص حادثه بندر بیروت را باید در اظهارات عجیب دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا جستجو کرد که بدون در نظر گرفتن عرف دیپلماتیک و  قبل از اینکه منتظر صدور گزارش‌ها در خصوص واقعیت اصلی انفجارهای لبنان باشد، مدعی شد که این انفجارها از طریق یک حمله به بیروت صورت گرفته اند.

وی در حالی ادعای آمادگی آمریکا برای کمک به لبنان را مطرح کرد، که گفت بعد از مشورت با تعدادی از مقامات نظامی آمریکایی آنها ابراز داشتند که انفجار بیروت احتمالاً در نتیجه یک بمب خاص یا  یک حمله مشخص بوده و یک اتفاق نبوده است.

عملکرد سفارت آمریکا در بیروت را نیز می‌توان پرده جدیدی از سناریوی ایجاد رعب و وحشت در لبنان برای پیشبرد اهداف کاخ سفید در براندازی دولت و متهم کردن حزب‌الله در پرونده های متعدد ارزیابی کرد. در حالی که هیچ گزارش رسمی در خصوص سمی بودن گاز های منتشر شده از انفجار وجود ندارد، سفارت آمریکا با صدور بیانیه‌ای نسبت به مسموم بودن گازهای منتشر شده از این انفجار هشدار داد.

رسانه‌های خبری نیز با پیگیری همین خط تبلیغاتی اقدام به شایعه پراکنی در فضای ملتهب کنونی لبنان کردند تا بتوانند به بیشترین حد ممکن مردم و بازارهای لبنان را به هم بریزند. انتشار اخبار دروغین در خصوص بحران گندم و آرد در لبنان و جنجال در خصوص ناتوانی دولت در مدیریت شرایط کنونی بخشی از این رویکرد  بود.

روزنامه سعودی عکاظ نیز در همین رابطه مدعی شد که اطلاعات اولیه ناظران مسائل امنیتی نشان می‌دهد که انفجار در نتیجه یک فعالیت تروریستی صورت گرفته است.   این روزنامه بدون در نظر گرفتن مواضع رسمی شخصیت‌های سیاسی لبنان به اظهارات مطرح شده از سوی پایگاه اینترنتی روزنامه صهیونیستی هاآرتص اشاره کرد که مدعی شده بود تسلیحات مربوط به حزب الله لبنان در بندر بیروت هدف قرار گرفته است.   این در حالی بود که این اخبار توسط وزیر خارجه رژیم صهیونیستی تکذیب شد. این روزنامه سعی کرد با  پرداختن به سناریوهای متعدد و متناقض افکار عمومی را برای پرده بعدی شانتاژ تبلیغاتی رسانه‌های غربی- عربی آماده کند.

ساعتی بعد همین سرنخ از سوی رسانه‌های لبنانی که با دلارهای نفتی عربستان سعودی و امارات متحده عربی و جریانهای وابسته داخلی لبنان تامین می‌شوند، دنبال شد تا به نوعی حزب‌الله لبنان یا دولت کنونی این کشور را در این حادثه مقصر جلوه دهند.

روزنامه النهار که وابسته به جریان 14 مارس است، در راستای بهره‌برداری‌های سیاسی مخالفان دولت جدید لبنان و نیز طبق همان رویه‌ای که عربستان سعودی در پیش گرفته با تلاش برای متهم کردن دولت در این زمینه نوشت: دولت شکست خورده خودزنی‌ می‌کند. این روزنامه اتفاقات اخیر را تلاشی عمدی از سوی دولت برای توجیه آن چیزی می‌داند که آن را شکست در حل بحران ‌های متعدد لبنان معرفی کرده است.

روزنامه الجمهوریه نیز یکی دیگر از روزنامه‌های وابسته به جریان 14 مارس در لبنان است که در راستای همین سیاست‌ها رویکرد ناتوان جلوه دادن دولت را در پیش گرفته و مطلب خود در خصوص این انفجار را با این تیتر نوشت: سهل‌انگاری یا تجاوز؟ انفجار بندر بیروت لبنان را لرزاند. این در حالی است که مواد منفجره مذکور از سال 2013 یعنی دوره دولت‌ قبلی در انبار شماره 12 بندر بیروت نگه‌داری می‌شده است.

لبنانی ها باید مراقب فتنه‌انگیزی های جدید در پی بحران‌تر شدن شرایط اجتماعی ناشی از این انفجار نیز باشند. مقامات لبنانی گزارش داده اند که احتمالا راه اندازی مجدد بندر بیروت چند ماهی طول خواهد کشید و این موضوع بر معیشت مردم لبنان تاثیرگذار خواهد بود. آنچه که در این شرایط می‌تواند نیازهای معیشتی مردم را برطرف کند، حفظ آرامش از سوی آنها و ایجاد فضای مناسب برای حل بحران از سوی مقامات دولتی است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی