ماهان شبکه ایرانیان

سرطان کبد

کارسینوم هپاتوسلولار شایع‌ترین سرطان کبد در میان بزرگسالان است که از نوع اصلی سلول‌های کبد، یعنی سلول‌های کبدی ـ صفرایی منشا می‌گیرد.

سرطان کبد

دکتر حمید محقق؛ پزشک داخلی


 

کارسینوم هپاتوسلولار
شایع‌ترین سرطان کبد در میان بزرگسالان است که از نوع اصلی سلول‌های کبد، یعنی سلول‌های کبدی ـ صفرایی منشا می‌گیرد. کارسینوم هپاتوسلولار الگوهای رشدی متفاوتی دارد. بعضی از آنها به‌عنوان یک غده‌ و توده منفرد ایجاد می‌شوند که به‌تدریج رشد کرده و بزرگتر می‌شوند و فقط در مراحل پیشرفته به سایر قسمت‌های کبد انتشار می‌یابد. بعضی دیگر به‌صورت نقاط پراکنده در کبد و نه به‌صورت یک توده منفرد می‌توانند شروع شوند. این نوع سرطان بیش‌تر در مبتلایان به سیروز کبدی دیده می‌شوند. 

 آنژیوسارکوم یا همانژیوسارکوم

سرطان‌های نادری هستند که از رگ‌های خونی کبد منشا می‌گیرند. افرادی که بدون استفاده از پوشش و محافظ در معرض استنشاق کلرید وینیل یا دی اکسید توریم قرار می‌گیرند، در خطر ابتلا به این نوع سرطان می‌باشند. کلریدوینیل، نوعی ماده شیمیایی است که در ساخت بعضی از انواع پلاستیک‌ها به کار می‌رود. دی اکسید توریم نیز نوعی ماده شیمیایی است که در گذشته به عنوان یکی از مراحل آزمایش اشعه ایکس به برخی از بیماران تزریق می‌شد.

 کولانژیوسارکوم
این سرطان‌ها از مجاری صفراوی در داخل کبد منشا می‌گیرند. در بیماران مبتلا به سنگ صفرا یا التهاب کیسه صفرا، کولیت زخمی مزمن یا یک بیماری عفونی همراه با کرم پهن کبد به نام کلونورکیس، خطر ابتلا به این سرطان بیشتر از افراد غیرمبتلا است. ممکن است در این بیماران درد ناحیه راست و بالای شکم، کبد بزرگ و تغییر رنگ پوست و چشم زرد مایل به سبز مشاهده شود.

 تومور هامارتوم کبد
نوع نادری از سرطان کبد است که در اکثر موارد کودکان زیر چهار سال را مبتلا می‌کند. سلول‌های هامارتوم شبیه سلول‌های دوران جنینی کبد هستند. این بیماران پاسخ خوبی به درمان، به ویژه شیمی درمانی، می‌دهند.

هپاتوبلاستوم
این نوع، یک نوع بسیار نادر سرطان کبد است که در کودکان ایجاد و گسترش می‌یابد. اغلب در کودکان زیر 4 سال شناخته می‌شود. تقریباً 70 درصد کودکان مبتلا به این بیماری با جراحی و شیمی‌درمانی، به‌صورت موفق درمان می‌شوند. میزان بقای این سرطان در مراحل اولیه بیماری، بیش از 90 درصد است.

 علایم شایع
همان طور که ذکر شد، این بیماری در ابتدا هیچ علامتی ندارد و به صورت تصادفی کشف می‌شود. در مراحل پیشرفته بیماری، ممکن است علائمی نظیر ضعف، کاهش اشتها و کاهش وزن، تب خفیف، زردی، تورم شکم در اثر احتباس مایع، وجود توده‌ای دردناک در طرف راست بالای شکم، درد قسمت فوقانی شکم، بزرگ شدن طحال و خواب‌آلودگی بروز کند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی