خبرگزاری ایسنا: محمدجواد آرین منش اظهار کرد: پیام نظرخواهی وزارت کشور از نخبگان، احزاب و دانشگاهیان درباره چگونگی برگزاری انتخابات در شرایط کرونا این است که وزارت کشور به نظرات دیگران و خرد جمعی در تصمیم گیری و برنامه ریزی بها میدهد و این اقدام گامی است در مسیر مشارکت مردم در امور سیاسی.
وی در ادامه افزود: کرونا همه شئون سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی و همچنین شیوه برگزاری انتخابات در تمام دنیا را متاثر کرده است بنابراین بهره گیری از تجربیات سایر کشورها در کنار توجه به نظرات صاحب نظران برای برگزاری انتخابات اهمیت دارد.
این فعال سیاسی با بیان اینکه نمیتوان پیش بینی کرد که تا شش ماه آینده وضعیت کرونا چگونه است، تصریح کرد: به همین دلیل وزارت کشور باید دو سناریو طراحی کند. سناریو اول برگزاری انتخابات در شرایط عادی و رفع شدن خطر بیماری کرونا است. در این شرایط تاکید من این است که انتخابات باید الکترونیکی برگزار شود.
آرین منش ادامه داد: سناریوی دوم در شرایطی است که بیماری همچنان وجود دارد. در این شرایط یکی از راهکارها افزایش زمان برگزاری انتخابات از یک روز به دو روز است که البته به اصلاح قانون انتخابات نیاز دارد. راهکار دیگر افزایش دو برابری صندوقهای اخذ رای است. کوتاه کردن فرایند و زمان اخذ رای و انتخابات الکترونیکی از دیگر راهکارها میتواند باشد.
این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در حال حاضر افراد از منزل میتوانند پول جابجا کنند، در سایتی ثبت نام کرده و در آزمون شرکت کنند، بنابراین میشود شرایط برای رای دادن از منزل را فراهم کرد تا از ازدحام مردم در شعب اخذ رای گیری شود.
وی در پایان گفت: چالش بزرگ انتخابات پیش رو میزان مشارکت است. اگر شرایط کشور همینگونه بوده و نارضایتی مردم هم در همین حد باقی بماند، شاید افراد انگیزهای برای مشارکت نداشته باشند، بنابراین در هر سناریویی که برای برگزاری انتخابات در نظر گرفته میشود، به مسأله مشارکت باید به عنوان یک فاکتور اصلی و مهم توجه شود. نباید شیوهای انتخاب شود که میزان مشارکت را کاهش دهد.