غذاهای ارگانیک بخوید
غذاهای ارگانیک حاوی اسید و سایر مواد شیمیایی افزودنی نیستند؛ اما قبل از استفاده برچسب آنها را بخوانید. اسید اسکوربیک یا ویتامین C، معمولا روی تمام برچسبها به چشم میخورد. به سایر اجزای تشکیل دهنده نیز توجه کنید.
بعد از 8 شب غذا نخوید
زمان غذا خوردن در تشدید این بیماری بسیار موثر است و اهمیت آن کمتر از خود غذا نیست. افرادی که دچار رفلکس اسید هستند، باید درب آشپزخانه خود را ساعت 8 شب ببندند. این به معنای آن است که خوردن همهچیز بعد از ساعت 8 ممنوع شود. بعد از خوردن شام دراز نکشید (لااقل تا چند دقیقه این کار را نکنید) و اگر در نیمههای شب دچار رفلکس شوید، بالش خود را کمی بالا ببید و در حالت نیمه نشسته بخوابید.
دنبال مد و تناسب اندام نباشید و خیلی خود را درگیر بایدها و نبایدهای این موضوع نکنید:
بعد از خوردن غذا، تحرک و ورزش نکنید. لباسهای تنگ و چسبان نپوشید. لباسهایی که یقه بسیار کیپ دارند نیز نامناسبند؛ زیرا فشای روی معده ایجاد میکنند که سبب رفلکس میشود.
تقویت عادتهای جدید و سالم
علاوه بر رعایت نکات بالا، بهتر است یک عادت دیگر را نیز در خود تقویت کنید و آن کاهش حجم غذاست. به دفعات بیشتی غذا بخوید؛ ولی با مقدار کمتر.
با پزشک خود مشورت کنید
علائم بیماری خود را به پزشکتان بگویید تا اولا مشخص شود که نوع رفلکس اسید شما چیست ( GERDیا LPR). رفلکس اسید میتواند خطر ابتلا به سرطان می را افزایش دهد. اگر علائم بیماری در شما بیش از یک سال طول بکشد، حتما باید از گلو و معده خود آندوسکوپی کنید. نکته مهم در ارتباط با تشخیص بیماری این است که بعضی افراد ممکن است این بیماری را با دردهایی قلبی اشتباه کنند، بنابراین تشخیص بیمای رفلاکس از بیمایهای حاد قلبی بسیار مهم است و از طرفی شایعترین علت دردهای سینه غیرقلبی، بیماری رفلکس میباشد. جویدن آدامس، باعث افزایش ترشح بزاق و کاهش رفلاکس میشود.
پزشکان به افرادی که دچار این بیمای هستند توصیه میکنند که از خوردن غذاهایتحیککننده، غذاهای پرحجم و پرچرب خوددای کنند و بیشتر آدامس بجوند. دلیل اصلی بروز رفلاکس هنوز مشخص نیست؛ اما پرخوی، سیع غذا خوردن، کامل نجویدن غذا، با استرس و نگرانی غذا خوردن و استفاده از غذاهای ناسالم و عادات ناسالم، از مهمتین عوامل ایجاد آن میباشند. گاهی اوقات رفلکس اسید نشانهای از بیماری گاستیت یا ورم معده است. شایعتین علائم بیمای ورم معده، گرفتگیهای شکمی و برگشت اسید معده به دهان میباشد؛ لذا این بیمای را نباید به دلیل تشابه علائم با رفلکس اسید اشتباه گرفت و حتما باید به پزشک مراجعه کرد.
بیماری که عامل مرگ و میر نیست، میتواند زمینهساز بروز بیمایهای خطرناک و کشنده مثل سرطان باشد، ولی خبر خوب اینکه با وجود افزایش تعداد مبتلایان به رفلکس اسید، سرطان می همچنان یک بیمای نادر در این افراد است. بیشتر بیماران گاه مجبورند مدتهای طولانی از داروهایی مثل آمپرازول استفاده کنند. این بیمای معمولا به طور قطعی درمان نمیشود. گاه علائم آن ناپدید و گاه خود به خود دوباره پدیدار میگردد. به هر حال رعایت نکاتی که ذکر شد، بسیار موثرتر و بیضررتر از استفاده از قرصهای شیمیایی است. این بیمای در میان کودکان (خصوصا کودکان زیر شش ماه) که فقط از شیر مادر تغذیه میکنند و در میان زنان باردار بسیار شایع است که بعد از گذشت مدتی خود به خود از بین میرود و جای نگرانی نیست. در واقع رفلکس اسید در میان کودکان زیر شش ماه بسیار طبیعی است.
برای خواندن بخش اول- رفلکس اسید معده - اینجا کلیک کنید.