توپک ها با طعم های مختلف و متشکل از مواد خوراکی گوناگون انتخابی ایده آل برای اغلب ذائقه ها محسوب می شوند که تنوع بالای آن موجب رضایت تمامی متقاضیان می باشد، مثلا توپک خرمایی که دارای طعمی ناب و دلچسب و ارزش غذایی بالا بوده است، می توانید این توپک خوشمزه را به عنوان دسر تهیه و میل نمایید. در همین راستا آرگا طرز تهیه توپک خرمایی را به دو روش آموزش می دهد.
طرز تهیه توپک خرمایی دسری تو دل برو
توپک خرمایی یکی از خوردنی های لذیذ و محبوب با طعم شیرین است که می توان آن را در گروه شیرینی ها، دسرها، توپک ها تقسیم بندی کرد. این دسر خوش طعم را می توانید علاوه بر میل کردن در میان وعده و میزبانی در مراسم های مختلف از جمله جشن تولد، جشن سالگرد ازدواج و همچنین در ماه رمضان برای افطاری مورد استفاده قرار دهید. جهت تزیین توپک خرمایی نیز به دلخواه از دانه های متفاوت همچون پسته، گردو، نارگیل و گل رز خشک شده بهره ببرید.
در صورت تمایل برای آشنایی با طرز تهیه توپک برنجی و طرز تهیه توپک هویج بر روی آن کلیک کنید.
روش اول: توپک خرمای ساده
مواد مورد نیاز
- 20 عدد بیسکوییت پتی بور
- 20 عدد خرما
- مغز گردو 10 عدد
- 20 گرم کره
- 1 قاشق غذاخوری عرق دارچین
مواد برای تزیین
- میزان لازم بادام، کنجد، پودر نارگیل
طرز تهیه
ابتدا در اولین مرحله پوست خرماها را گرفته و دانه ی آنها را نیز بگیرید.
داخل یک ظرف خرماها را نرم و له نمایید؛ برای این منظور می توانید از قاشق استفاده کنید.
سپس درون تابه ای کره نرم شده را ریخته و خرماهای له شده را در آن تفت داده و به حالت یکنواختی برسانید.
در این مرحله بیسکوییت ها را نیز پودر کرده و با گردوهای خرد شده به داخل تابه (خرما) افزوده و بهم بزنید و ورز بدهید تا یکدست شده و دیگر به دست نچسبد.
دست خود را آغشته به عرق دارچین کرده و از مواد توپک به اندازه یک گردو جدا کنید.
توپک آماده شده را با پودر و یا خلال پسته، پودر گردو، نارگیل و بادام تزیین کنید؛ به این صورت که توپک ها را بر روی آنها بغلطانید.
روش دوم: توپک خرمای شکلاتی
مواد مورد نیاز
- پودر شکلات 2 قاشق غذاخوری
- بیسکوییت پتی بور 1 بسته کوچک و یا 1/2 بسته بزرگ
- خرما 1 کیلوگرم
- پودر پسته 1/2 پیمانه
- گلاب 1/2 پیمانه
- هل 1 قاشق چایخوری
- شکلات تخته ای سلیقه ای
طرز تهیه
مانند روش قبلی ابتدا دانه خرماها را جدا کرده و بیسکوییت ها ریز نمایید،
درون یک تابه خرماها را قرار داده و بر روی شعله ملایم بگذارید تا قدری نرم گردد؛ در صورت تمایل می توانید کمی کره به آن بیافزایید.
مقداری از بیسکوییت ها و مقداری هم از پودر پسته را برای تزیین جدا کنید.
سپس بیسکوییت خرد شده، گلاب، پودر شکلات، هل، پسته (پودر) را به آن افزوده و ترکیب را ورز بدهید تا یکنواخت گردد.
در این مرحله اندازه ی یک گردو (کمی بزرگتر و یا کوچکتر) از مواد به دست آمده جدا کرده و با دست صاف کنید تا گرد گردد.
حالا در این مرحله باقیمانده ی بیسکوییت های خرد شده و پودر پسته را با یکدیگر ترکیب نموده و توپک ها را در این ترکیب غلتانده و علاوه بر ایجاد رویه ای طعم دار، آنها را تزیین کنید.
روش سوم: توپک خرمایی آرده ای
مواد مورد نیاز
- 1/2 پیمانه آرده
- 2 قاشق چایخوری دارچین
- 500 کیلوگرم خرما
مواد برای تزیین
- مقداری گل محمدی و یا گلاب
- مقداری پسته
- مقداری پودر کاکائو
- مقداری پودر نارگیل
- مقداری کنجد
- مقداری گردو (با سایز بزرگ خرد شده)
توجه داشته باشید این مقدار کاملا سلیقه ای است.
طرز تهیه
ابتدا و در اولین قدم دانه ی خرماها را جدا کرده و همراه با کره داخل تابه بریزید و بر روی شعله ی پایین قرار دهید.
پس از ذوب شدن کره و نرم شدن خرماها تابه را از روی حرارت برداشته و خوب له کنید تا خمیر یکدستی به دست بیاید؛ برای این منظور می توانید از پشت قاشق و یا گوشت کوب استفاده کنید.
حالا در صورت تمایل ادویه ها و پودر کاکائو را در حد کم بیافزایید، سپس گردو خرد شده و پودر بیسکوییت ها را به مواد بیافزایید، (توجه داشته باشید کمی نه زیاد چسبنده باشد.) و از روی حرارت بردارید.
از مخلوط مقداری به اندازه یک گردو جدا کرده و با دست شکل گردی بدهید.
توپک ها را بر روی گل محمدی، کنجد، پودر پسته، گردو، پودر نارگیل (رنگی) بغلطانید.
روش چهارم: توپک خرما نخودچی
مواد مورد نیاز
- آرد نخودچی یک دوم پیمانه
- خرما 500 گرم
- روغن مایع یک چهارم پیمانه
- کره 30 گرم
- دارچین 1 قاشق مرباخوری
- پودر کاکائو 1 قاشق غذاخوری
- پودر هل یک دوم قاشق چای خوری
- کنجد میزان دلخواه برای تزیین
طرز تهیه
ابتدا دانه ی خرماها را جدا کرده، و درون یک تابه کمی روغن و کره بریزید و بر روی شعله ملایم قرار دهید تا ذوب بشود؛ آرد نخودچی را در آن ریخته و تفت بدهید تا عطر پخته شدن آن در فضا بپیچد.
بعد از آن خرماهای بدون دانه را درون تابه حاوی کره، روغن بریزید و با استفاده از پشت قاشق آنها را نرم و له نمایید تا یکنواخت شود, پودر هل و دارچین و همچنین پودر کاکائو را نیز اضافه کنید و به خوبی ترکیب نمایید.
به این ترتیب مواد توپک آماده است، از آن به اندازه ی یک گردو جدا کرده و بر روی پودر نارگیل و یا کنجد بغلطانید.
چند نکته طلایی در طرز تهیه توپک خرمایی
- در صورت تمایل از بیسکوییت ساقه طلایی به جای بیسکوییت پتی بور بهره ببرید.
- می توانید پودر نارگیل و مغز گردو به مواد اولیه اضافه کنید.
- چنانچه از خرمای رطب برای تهیه توپک بهره می برید پوست خرما را نیز بکنید.
- می توانید از لیوان دسته دار فرانسوی به عنوان پیمانه استفاده کنید.
- در صورت تمایل می توانید برای گرد کردن توپک از قالب های متفاوت استفاده کنید.
- برای نرم کردن خرما می توانید از شیوه های مختلفی همچون له کردن با پشت قاشق، گوشتکوب، غذاساز بهره ببرید.
- در مرحله ی پایانی، هنگام تزیین دستان خود را مقداری مرطوب نمایید.
- در صورت تمایل آرد تفت خورده را جایگزین بیسکوییت کنید.
- جهت خوشبو کردن توپک از دارچین، گلاب، زنجبیل، هل، جوز هندی بهره ببرید.
- توجه داشته باشید که ترکیب و هم زدن زیاد موجب به روغن افتادن توپک می شود.
- توپک ها به مدت 2 هفته در یخچال قابل حفظ و استفاده می باشند.
توپک خرمایی یکی از انواع دسرها می باشد که دارای محبوبیت زیادی است؛ دلیل این محبوب بودن را می توان چند مواردی همچون :1- خوش طعم و خوش عطر بودن، مقوی و دارا بودن ارزش غذایی بالا، مقرون به صرفه بودن دانست. در این مطلب طرز تهیه توپک خرمایی را به چهار روش مختلف آموزش دادیم، امیدواریم مورد توجه شما واقع شده باشد.