ماهان شبکه ایرانیان

خروج دولت سوریه از انزوای تحمیلی/ سفر بشار اسد به چین پس از دو دهه

بشار اسد که به بهانه حضور در مراسم افتتاحیه بازی های آسیایی هانگژو به چین سفر کرده، انتظار دارد از کمک های مالی سخاوتمندانه پکن در بازسازی کشور جنگ زده خود استفاده کند.

بشار اسد رییس جمهوری سوریه روز پنجشنبه به منظور شرکت در مراسم افتتاحیه بازی های آسیایی هانگژو چین و نیز دیدار با "شی جین پنگ" همتای چینی خود، وارد شهر هانگژو در شرق چین شد.

به گزارش عصرایران، شی جین پینگ، رهبر چین، هفته آینده با بشار اسد در پکن دیدار و گفتگو خواهد کرد. این نخستین سفر عالی ترین مقام سوریه به چین از سال 2004 محسوب می شود و نشانه ای از خروج دمشق از انزوای تحمیلی کشورهای عربی و غربی است. 

مائو نینگ سخنگوی وزارت امور خارجه چین درباره این سفر گفته: ما معتقدیم که سفر بشار اسد اعتماد سیاسی و همکاری دوجانبه را در زمینه‌های مختلف بین دو کشور بیشتر خواهد کرد و روابط دوجانبه را به سطح جدیدی ارتقا می‌دهد.

همچنین این سفر نشانه ای دیگر است از اینکه پکن در حال برداشتن گام های بیشتری برای گسترش نفوذ خود در منطقه غرب آسیا است.

استقبال مقامات چینی از بشار اسد در فرودگاه بین المللی شهر هانگژو/EPA

خروج دولت سوریه از انزوای تحمیلی/ سفر بشار اسد به چین پس از دو دهه

وزارت امور خارجه  چین روز پنجشنبه (امروز) اعلام کرد شی با رهبران خارجی شرکت کننده در بازی های آسیایی هانگژو دیدار خواهد کرد. این وزارتخانه افزود: شی ضیافت خوشامدگویی برگزار خواهد کرد و "فعالیت های دوجانبه" را در روزهای جمعه و شنبه انجام خواهد داد.

بشار اسد این سفر را به همراه همسرش و نیز جمعی از مقامات اقتصادی دولت سوریه از جمله "محمد سامر الخلیل" وزیر اقتصاد و تجارت سوریه انجام داده است.

چین طی یک سال گذشته تلاش های دیپلماتیک خود را در منطقه غرب آسیا افزایش داده است، به ویژه با کمک به رفع تنش بین ایران و عربستان سعودی در اسفند ماه سال گذشته.

در جریان سفر محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین به پکن در خرداد ماه امسال هم رییس جمهوری چین پیشنهاد برگزاری کنفرانس صلح بین‌المللی در مورد مناقشه اسراییل و فلسطین را مطرح کرد، اگرچه نشانه‌های کمی از پیشرفت در این زمینه وجود دارد.

حضور بیشتر چین در منطقه غرب آسیا در حالی صورت می گیرد که به عقیده بسیاری از ناظران، این منطقه برای ایالات متحده از اولویت کمتری برخوردار شده است.

این حضور همچنین به پکن قدرت بیشتری در خلیج فارس به عنوان عمده ترین مرکز تامین و تولید نفت جهان می دهد.

خروج دولت سوریه از انزوای تحمیلی/ سفر بشار اسد به چین پس از دو دهه

 ماه گذشته، کارزار چین برای افزودن اعضای بیشتری به بلوک بریکس، با پیوستن بزرگترین صادرکننده های نفت منطقه: عربستان سعودی، ایران، مصر و امارات با موفقیت به سرانجام رسید.

اسد آخرین بار در سال 2004 از چین دیدار کرد، یعنی حدود چهار سال پس از اینکه رئیس جمهور شد، زمانی که با هو جین تائو رهبر سابق چین ملاقات کرد و از زمان برقراری روابط دیپلماتیک بین دو کشور در سال 1956، این اولین بار بود که یک رییس دولت سوریه به چین می رفت.

انزوای دولت سوریه در پی جنگ داخلی این کشور در حال کاهش است. در ماه می امسال کشورهای اتحادیه عرب با نادیده گرفتن ملاحظات ابراز شده از سوی ایالات متحده، اقدام به بازگرداندن سوریه به جمع خود کردند.

چین و روسیه همچنین تلاش‌ها برای تحریم اسد را در شورای امنیت سازمان ملل متحد مسدود کرده‌اند و این امر باعث شده است که ایالات متحده و اتحادیه اروپا محدودیت‌های یکجانبه‌ای را علیه او، دولت و حامیانش اعمال کنند. 

حمایت روسیه، ایران و حزب الله لبنان به اسد کمک کرده تا از جنگ داخلی دهه اخیر این کشور پیروزمندانه بیرون آمده و موقعیت دولت مرکزی سوریه حفظ شود.

دمشق امیدوار است که چین نقش مهمی در بازسازی سوریه ایفا کند که انتظار می رود ده ها میلیارد دلار هزینه داشته باشد.

خروج دولت سوریه از انزوای تحمیلی/ سفر بشار اسد به چین پس از دو دهه

سوریه سال گذشته به ابتکار " کمربند و جاده" چین پیوست، تلاشی نزدیک به 1 تریلیون دلاری برای گسترش گذرگاه های تجاری چین در سراسر جهان و افزایش قدرت نفوذ پکن در کشورهای در حال توسعه از طریق پروژه های زیرساختی.

پکن مدت‌هاست که از دمشق حمایت دیپلماتیک به‌ویژه در شورای امنیت سازمان ملل، کرده است.

چین تا کنون 8 مرتبه از حق وتوی خود برای جلوگیری از تصویب قطعنامه های سازمان ملل علیه دولت اسد استفاده کرده است که آخرین مورد آن در جولای 2020 بوده است.

مقامات دو کشور نیز طی سالیان گذشته دیدارهای دوجانبه داشته اند.

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی