یکی از انواع دسر های بسیار مقوی برای کودکان و یا حتی بزرگسالان سرلاک می باشد که به راحتی و در مدت زمان کمی تهیه می شود. سرلاک را می توان با مواد های اولیه متفاوتی همچون خرما و یا شیرخشک برای کودکان تهیه کرد. سرلاک انواع و اقسام بسیار زیادی داشته که با تغییر چند مواد اولیه می توان این دسر را تهیه کرد. طرز تهیه سرلاک در این مطلب قرار گرفته شده است.
دسر انواع مختلفی از جمله دسر لیمویی، پوره پنیری گل کلم و کرامبل توت فرنگی دارد که انواع این دسر ها را با کلیک بر روی لینک های قرار گرفته شده می توان به راحت ترین روش تهیه کرد. برای تزئین سرلاک خرما می توان از خرمای پوست گرفته شده و ریز شده به دلخواه استفاده کرد و حتی می توان از انواع مغزیجات مقوی و خوشمزه مانند گردو خرد شده و یا خلال بادام به دلخواه استفاده نمایید.
مواد لازم
- خرما 20 عدد
- کره 100 گرم
- شکر 1 پیمانه
- شیره خرما 1/2 پیمانه
- شیر 4 پیمانه
- آرد گندم 4 قاشق غذا خوری
- پودر کاکائو 2 قاشق غذا خوری
- گلاب 2 قاشق غذا خوری
- گردو به مقدار لازم
طرز تهیه سرلاک خرما مقوی و خوشمزه
ابتدا برای تهیه سرلاک به روشی ساده باید پوست خرما را جدا کنید. برای راحت تر جدا شدن پوست خرما می توانید آن را ابتدا درون آب گرم و سپس درون آب سرد قرار دهید تا به راحتی پوست آن جدا شود. سپس قابلمه ای مناسب را بر روی حرارت ملایم قرار دهید.
در قابلمه 1 پیمانه شیر را به همراه خرما هایی که پوست و دانه آن ها جدا شده است بریزید و هم بزنید تا خرما نرم شود. برای نرم شدن خرما بهتر است با پشت قاشق مقداری خرما ها را له کنید تا له و پوره شوند. سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا خنک شود.
زمانی که خنک شد 3 لیوان شیر باقی مانده را به همراه شیره خرما و شکر به قابلمه اضافه کنید. مواد را در حدی که یک دست شوند هم بزنید و بعد کره و آرد را هم اضافه کنید. حرارت را روشن کنید و هم بزنید تا بوی خامی آرد گرفته شود. در ادامه گردو را به دلخواه بی افزایید.
پس از اضافه کردن گردو و یا بادام و زمانی که روی سرلاک حباب ایجاد شد حرارت را خاموش کنید و دمکنی را بر روی قابلمه قرار دهید تا به خوبی لعاب بی اندازد. پس از گذشت ده دقیقه می توان سرلاک را درون ظرف مورد نظر ریخته و با تزئین گردو سرو کنید. نوش جان.