معاون سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت برای بررسی برنامه هستهای ایران و قطعنامه 2231 شورای امنیت اظهار داشت: «به باور آمریکا دیپلماسی بهترین راه برای رسیدن به راهکاری درازمدت درباره نگرانی جامعه جهانی نسبت به برنامه هستهای ایران است.»
به گزارش ایسنا، «رابرت وود» معاون سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت برای بررسی برنامه هستهای ایران و قطعنامه 2231 شورای امنیت، در ابتدای سخنان خود به اظهارات ضدایرانی رو آورد و گفت: «ایران همواره در تحولات بیثبات کننده جهان نقش دارد.»
او مدعی شد: «ایران به ایجاد بیثباتی در خاورمیانه و جهان ادامه میدهد و فعالیت هستهای آن نگران کننده است.»
اظهارات خصمانه و یکجانبه وود درحالی است که رژیم صهیونیستی، متحد آمریکا در خاورمیانه تحت حمایت این کشور، درحال کشاندن منطقه به جنگی گسترده است.
از طرفی، پیرامون مسئله برنامه هستهای برجام، به اذعان متحدان آمریکا، اقدامات یکجانبه واشنگتن، از جمله خروج ناگهانی آن از برجام و اعمال تحریمهای غیرقانونی علیه ایران، به شرایط کنونی انجامیده است.
با این وجود، معاون سفیر آمریکا در سازمان ملل مدعی شد: «اقدامات ایران برای توسعه توانایی غنی سازی اورانیوم با خلوص 60 درصد و اظهارات مقامات آن پیرامون تغییر دکترین هستهای خود نگران کننده است. باید در محکوم کردن اقدامات ایران متحد باشیم. ایران میتواند بهجای توسعه برنامه هستهای خود، به اقدامات سازنده و دیپلماسی روی آورد.»
او تصریح کرد: «به باور آمریکا دیپلماسی بهترین راه برای رسیدن به راهکاری درازمدت درباره نگرانی جامعه جهانی نسبت به برنامه هستهای ایران است.»
وود در اظهاراتی ستیزهجویانه گفت: «هرچند دیپلماسی بهترین راه است، اما آمریکا آماده است تا از تمام توانایی خود برای جلوگیری از هستهای شدن ایران استفاده کند. ایرانی هستهای غیرقابل قبول است. ما همچنین نگران برنامه موشکی ایران و پهپادهای آن هستیم.»
او مدعی شد: «رسانههای ایران به ارسال سلاح و موشک بالستیک به حوثیهای یمن و حزبالله لبنان افتخار میکنند.»
معاون نماینده آمریکا همچنین مدعی شد: «ایران درحال ارسال موشک بالستیک و پهپاد به روسیه است. حمایت روسیه از ایران جای تعجبی ندارد.»
نشست دورهای 6 ماهه شورای امنیت درباره قطعنامه 2231 و توافق هستهای ایران درحالی برگزار میشود که با گذشت بیش از 2 سال و سه ماه وقفه در مذاکرات هستهای، نشست معاونان وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران، فرانسه، آلمان و انگلیس برای گفتگو در مورد مسائل دوجانبه، منطقهای و بینالمللی در ماه جاری در ژنو سوئیس برگزار شد.
به گفته مقامات جمهوری اسلامی ایران، مذاکرات ژنو در ادامه گفتوگوهای انجام شده با اروپایی ها در حاشیه اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک برگزار شد و طیفی از مباحث و موضوعات منطقهای و بینالمللی از جمله موضوع هسته ای، فلسطین و لبنان مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.