ماهان شبکه ایرانیان

روزنامه نگاران در دادگاه باکو: ماموران ابتدا کالای قاچاق در دفتر جاسازی کردند و به بهانه آن ما را گرفتند

مدیر مسئول "آبزاس مدیا" در دادگاه گفت که ماموران ابتدا پول قاچاق را در دفتر رسانه جاسازی کرده و سپس با یورش به دفتر ۶ نفر از کارکنان را به بهانه داشتن کالای قاچاق، دستگیر کردند.

دولت جمهوری آذربایجان، که از سوی محافل بین المللی متهم به اعمال سرکوب علیه رسانه های مستقل است، روز سه شنبه (دیروز) 7  نفر از اهالی رسانه را در باکو محاکمه کرد.

به گزارش عصرایران به نقل از رویترز،7 روزنامه نگار آذربایجانی روز سه‌شنبه در آخرین مورد از مجموعه‌ای از پرونده‌ها علیه کارکنان رسانه‌های خبری مستقل در آذربایجان محاکمه شدند؛ محاکمه ای که منجر به انتقاد محافل بین المللی از آنچه سرکوب رسانه های مستقل خوانده می شود، شده است.

6 تن از متهمان وابسته به رسانه "آبزاس مدیا" - یک رسانه مستقل با تمرکز بر فساد و حقوق بشر در این کشور قفقاز جنوبی هستند- که در فهرست جهانی آزادی مطبوعات گزارشگران بدون مرز (RSF) در رتبه 164 از 180 کشور دنیا قرار دارد.

هفتمین روزنامه نگار نیز از سرویس آذری زبان رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی (RFE/RL)، یک رسانه با بودجه دولت ایالات متحده است.

گروه های بین المللی آزادی مطبوعات خواستار آزادی کارکنان "آبزاس" شده اند و دستگیری آنها را تلاشی از سوی مقامات برای ساکت کردن گزارش های ضد فساد آنها می دانند.

"الهام علی اف" رئیس جمهوری آذربایجان، انتقادات محافل بین المللی در مورد بازداشت روزنامه نگاران را رد کرده و گفته است که آذربایجان دارای "مطبوعات و اینترنت آزاد" است.

او سال گذشته در جریان سفر به آلمان گفت: "ما باید مانند هر کشور دیگری از رسانه های خود در برابر تاثیرات منفی خارجی محافظت کنیم."

روزنامه نگاران در دادگاه باکو: ماموران ابتدا کالای قاچاق در دفتر جاسازی کردند و به بهانه آن ما را گرفتند

اولین دستگیری‌ها در نوامبر 2023 پس از آن صورت گرفت که مقامات باکو مدعی شدند40 هزار یورو (41 هزار دلار) پول نقد در دفتر "آبزاس مدیا" در باکو پیدا کرده‌اند. متهمان در صورت محکومیت به اتهام قاچاق تا 12 سال زندان خواهند داشت.

کسانی که محاکمه می شوند عبارتند از "سیوینج واگیف گیزی" سردبیر سازمان، "اولوی حسنلی" مدیرمسئول، "محمد کالوف" مترجم، "نرگس ابسالاموا" و "النارا قاسیموا"، روزنامه نگار و "حافظ بابالی" روزنامه نگار آزاد. همه آنها اتهامات قاچاق را انکار می کنند.

"حسنلی" روز سه‌شنبه در دادگاه گفت که بازرسان خودشان پول‌ها را در دفاتر ابزاس در جریان بازرسی جاسازی کرده‌اند.

او گفت: "من خواستم اسکناس ها را بررسی کنند تا مشخص شود که آیا اثر انگشت من روی آنها وجود دارد یا خیر. اما (بازرسان) از انجام بررسی امتناع کردند زیرا خودشان می دانستند که در این صورت اثر انگشتی پیدا نخواهند کرد."

"فرید مهرعلی زاده" روزنامه نگار رادیو آزادی نیز در رابطه با پرونده "آبزاس" در حال محاکمه است. "استفان کاپوس" رئیس و مدیر عامل رادیو آزادی در بیانیه ای اتهامات مهرعلی زاده را "بی اساس" خواند و گفت که این روزنامه نگار هرگز برای رسانه ابزاس کار نکرده است.

جلسه بعدی دادگاه قرار است در 11 فوریه برگزار شود.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه سابق ایالات متحده ماه گذشته از آذربایجان خواست تا چندین مدافع حقوق بشر، منتقدان دولت و روزنامه نگاران از جمله "واگیف گیزی "را آزاد کند.

بر اساس گزارش  "گزارشگران بدون مرز"، در حال حاضر و در جمهوری آذربایجان حداقل 20 فعال رسانه ای مستقل در پشت میله های زندان هستند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان