به گزارش خبرآنلاین چوپانی با اشاره به عدم هماهنگی در سیاستهای کلان اقتصادی گفت: اگر ما با نگرش سیستمی به اقتصاد نگاه کنیم، مشاهده میکنیم که سیستم اقتصادی کشور با هم همخوانی ندارد و این یکی از دلایل مشکلات موجود است. برای حل بحرانهای اقتصادی، باید تمامی اجزا به صورت هماهنگ عمل کنند.
وی افزود: مشکلی که ایجاد شده، با ذهنیت ایجاد مشکل قابل حل نیست. ما باید به جای تمرکز بر مشکلات، به دنبال راهکارهای اجرایی و همگرایی ملی باشیم. اگر مشکلات را به صورت دستهجمعی حل کنیم، نتیجه بهتری خواهیم گرفت.
شرایط مالیاتی و خروج سرمایه از کشور
نایب رئیس اتاق بازرگانی گرگان در ادامه به مشکلات مالیاتی و خروج سرمایه از کشور اشاره کرد و گفت: متأسفانه ساختار اقتصادی به گونهای شده که سرمایهگذاران داخلی به دلیل فشارهای مالیاتی و سیاستهای اقتصادی نامناسب، سرمایه خود را به کشورهای دیگر منتقل میکنند. به عنوان مثال، یکی از کارگران من به من گفت که سرمایهاش را به ترکیه منتقل کرده و در آنجا با سود 49 درصد سپردهگذاری میکند. وقتی این موضوع را بررسی کردم، دیدم که درست میگوید.
وی ادامه داد: در کشور ما مالیات شرکتها 25 درصد است و با تقسیمبندیهای مختلف، این عدد به 35 درصد هم میرسد. این در حالی است که در بسیاری از کشورها، حمایتهای بیشتری از بخش تولید صورت میگیرد. ما باید سیاستهای کلان اقتصادی را به گونهای تنظیم کنیم که مشوق سرمایهگذاری داخلی باشد، نه اینکه باعث خروج سرمایه شود.
لزوم بازنگری در سیاستهای اقتصادی
چوپانی با تأکید بر اینکه نبود ارز خارجی و سیاستهای اقتصادی غلط، تولیدکنندگان را با چالشهای متعددی مواجه کرده است، تصریح کرد: تمام فعالین اقتصادی کشور با وجود این مشکلات، همچنان ایستادهاند و برای حفظ تولید تلاش میکنند. اما باید به این نکته توجه داشت که اگر سیاستهای کلان اصلاح نشوند، این ایستادگی تا کی ادامه خواهد داشت؟
وی در پایان گفت: همه ما باید با عزم ملی و همدلی، برای حل مشکلات اقتصادی کشور تلاش کنیم. نمیتوان انتظار داشت که تنها بخش خصوصی بار مشکلات را به دوش بکشد. نیاز است که سیاستگذاران نیز با رویکردی حمایتی، از تولیدکنندگان و سرمایهگذاران داخلی پشتیبانی کنند تا بتوانیم از این بحران عبور کنیم.
46