ماهان شبکه ایرانیان

عقب نشینی ترامپ از اعمال تعرفه علیه کانادا و مکزیک/ مقابله به مثل چین با تعرفه های آمریکا

ترامپ با وجود امهال ۳۰ روزه بر اعمال تعرفه بر مکزیک و کانادا، تعرفه های تجاری علیه کالاهای چینی را به مورد اجرا گذاشت؛ اقدامی که بلافاصله با مقابل به مثل چین در قبال کالاهای آمریکایی مواجه شد.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا روز دوشنبه خبر از تعلیق یک ماهه اعمال تعرفه علیه کانادا و مکزیک داد و همزمان، دولت چین به عنوان دومین اقتصاد بزرگ دنیا از اعمال تعرفه های جدید علیه کالاهای وارداتی آمریکا در چارچوب مقابله به مثل با سیاست جنگ تعرفه ای ترامپ خبر داد.

به گزارش عصر ایران به نقل از رویترز، چین روز سه‌شنبه (امروز) در واکنشی سریع به تعرفه‌های جدید آمریکا بر کالاهای چینی، تعرفه‌های گمرکی بر کالاهای وارداتی آمریکایی وضع کرد و بدین سان جنگ تجاری بین دو اقتصاد برتر جهان شدت گرفت، در شرایطی که ترامپ با عقب نشینی از اعمال تعرفه علیه مکزیک و کانادا، بر سیاست اعمال تعرفه علیه چین اصرار دارد و 10 درصد تعرفه بر کالاهای چینی صادراتی به آمریکا وضع کرده است.

تعرفه 10 درصدی اضافی بر روی تمامی کالاهای وارداتی چین به ایالات متحده از بامداد روز سه شنبه (امروز)، اجرایی شد.

بلافاصله و در عرض چند دقیقه، وزارت دارایی چین نیز اعلام کرد که عوارض 15 درصدی برای واردات زغال سنگ و LNG آمریکا و 10 درصد برای نفت خام، تجهیزات کشاورزی و برخی خودروهای آمریکایی وضع خواهد کرد. این وزارتخانه گفت که تعرفه های جدید بر صادرات ایالات متحده از 10 فوریه (6 روز دیگر) آغاز می شود.

چین همچنین اعلام کرد که تفحصی را تحت عنوان "نقض قانون ضد انحصار چین" علیه "گوگل" آغاز می کند.

به طور جداگانه، وزارت بازرگانی چین و اداره گمرک آن اعلام کردند که برای "حفاظت از منافع امنیت ملی"، کنترل صادرات بر روی تنگستن، تلوریم، روتنیم، مولیبدن و اقلام مرتبط با روتنیم را اعمال می کند. چین بخش اعظم ذخایر این گونه خاک‌های کمیاب را در جهان کنترل می‌کند که برای انتقال انرژی پاک حیاتی هستند.

ترامپ روز دوشنبه تهدید خود مبنی بر اعمال تعرفه های 25 درصدی بر مکزیک و کانادا را در آخرین لحظه به حالت تعلیق درآورد و با امهال 30 روزه در ازای امتیازاتی در مورد امنیت مرزها با دو کشور همسایه موافقت کرد.

اما چنین مهلتی برای چین وجود نداشت و سخنگوی کاخ سفید گفت که ترامپ تا اواخر هفته با "شی جین پینگ" رئیس جمهوری چین، صحبت خواهد کرد.

ترامپ در اولین دوره ریاست جمهوری خود در سال 2018 یک جنگ تجاری دو ساله با چین را با اعمال تعرفه‌ بر صدها میلیارد دلار کالا که زنجیره‌های عرضه جهانی را مختل کرد و به اقتصاد جهانی آسیب رساند، به بهانه اصلاح کسری تجاری گسترده آمریکا با چین، آغاز کرد. 

ترامپ در این مرحله نیز هشدار داده که ممکن است تعرفه ها بر چین را بیشتر افزایش دهد، مگر اینکه پکن جلوی قاچاق "فنتانیل" - یک ماده افیونی مرگبار- به ایالات متحده را بگیرد.

عقب نشینی ترامپ از اعمال تعرفه علیه کانادا و مکزیک/ مقابله به مثل چین با تعرفه های آمریکا

او روز دوشنبه (دیروز) گفت: "امیدوارم چین ارسال فنتانیل به ما را متوقف کند و اگر اینطور نباشد، تعرفه ها به میزان قابل توجهی بالاتر خواهد رفت."

چین فنتانیل را مشکل آمریکا خوانده و گفته است که اعمال تعرفه‌های ترامپ علیه خود را در سازمان تجارت جهانی به چالش می‌کشد و اقدامات متقابل دیگری انجام می‌دهد، اما درها را برای گفتگو باز گذاشته است.

ایالات متحده یک منبع نسبتا کوچک واردات نفت خام برای چین است و 1.7 درصد از واردات آن در سال گذشته به ارزش حدود 6 میلیارد دلار را به خود اختصاص داده است.

در سال 2019، پکن در واکنش به افزایش تعرفه های واشنگتن بر کالاهای چینی، تعرفه های تنبیهی بر LNG آمریکا وضع کرد. در حال حاضر، با واردات 4.16 میلیون تن LNG آمریکا به ارزش 2.41 میلیارد دلار، چین در سال 2024، تقریبا دو برابر حجم سال 2018، از آمریکا گاز مایع ( LNG) وارد می کند.

ارزش سهام بازار هنگ کنگ پس از اقدام تلافی جویانه چین، با کاهش رشد مواجه شد، در حالی که دلار تقویت شد و یوان چین کاهش یافت و دلار استرالیا را پایین آورد.

بر خلاف کانادا و مکزیک، برای ایالات متحده و چین به وضوح دشوارتر است که در مورد آنچه ترامپ از نظر اقتصادی و سیاسی می خواهد به توافق برسند. "گری نگ"، اقتصاددان ارشد اقتصادی در هنگ کنگ، در این باره گفت: "خوش بینی قبلی بازار در مورد معامله سریع هنوز نامشخص به نظر می رسد."

وی افزود:" حتی اگر دو کشور بتوانند در مورد برخی مسائل به توافق برسند، ممکن است شاهد استفاده از تعرفه ها به عنوان یک ابزار تکراری باشیم که می تواند منبع اصلی نوسانات بازار در سال جاری باشد."

پس از اینکه جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا و کلودیا شینبام، رئیس جمهوری مکزیک، گفتند که در پاسخ به درخواست ترامپ برای سرکوب مهاجرت و قاچاق مواد مخدر، برای تقویت تلاش های اجرایی مرزی موافقت کرده اند، در اُتاوا و مکزیکوسیتی آرامش ایجاد شد. این امر با عقب نشینی ترامپ منجر به امهال 30 روزه اعمال تعرفه علیه دو همسایه شمالی و جنوبی آمریکا شد. 

کانادا موافقت کرده که فناوری و پرسنل جدید خود را در امتداد مرز خود با ایالات متحده تقویت کند و تلاش‌های مشترکی را برای مبارزه با جرایم سازمان‌یافته، قاچاق "فنتانیل" و پول‌شویی آغاز کند.

مکزیک نیز موافقت کرده تا مرز شمالی خود را با استقرار 10 هزار عضو گارد ملی تقویت کند تا از جریان مهاجرت غیرقانونی و مواد مخدر جلوگیری کند.

ترامپ در شبکه اجتماعی خود نوشت: "به عنوان رئیس جمهور، مسئولیت من این است که امنیت همه آمریکایی ها را تضمین کنم و من دقیقا این کار را انجام می دهم. من از این نتیجه اولیه بسیار خوشحالم."

گروه‌های صنعتی کانادایی که از مختل شدن زنجیره‌های تامین می‌ترسیدند، از تعلیق اعمال تعرفه های آمریکا استقبال کردند.

"کریس دیویسون" که سرپرست یک گروه تجاری از تولیدکنندگان کانادایی است، گفت: این خبر بسیار دلگرم کننده است. ما صنعتی بسیار یکپارچه داریم که به نفع هر دو کشور است."

ترامپ همچنین روز یکشنبه پیشنهاد کرد که اتحادیه اروپا متشکل از 27 کشور هدف بعدی جنگ تعرفه ای او خواهد بود، اما نگفت چه زمانی.

رهبران اتحادیه اروپا نیز روز دوشنبه در نشست غیررسمی سران در بروکسل اعلام کردند که اگر آمریکا تعرفه‌های گمرکی وضع کند، اروپا آماده مقابله به مثل خواهد بود.

برخی ناظران نسبت به جنگ تعرفه ای همزمان ترامپ علیه متحدان و رقبای آمریکا هشدار داده اند و تاکید دارند که این اقدام همانند شمشیر دولبه ای است که می تواند اقتصاد آمریکا را نیز تهدید کرده و تورم را در این کشور بالا ببرد.

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان