به گزارش خبرآنلاین به نقل از ایسنا احزاب «آلترناتیو برای آلمان» (ایافدی) و «واگنکنشت» بار دیگر برای شرکت در کنفرانس سالانه امنیتی مونیخ دعوت نشدهاند که به طور سنتی، سیاستمداران از تمام احزاب حاضر در پارلمان فدرال آلمان (بوندستاگ) حضور پیدا میکنند، اما اکنون یک استثنا وجود دارد.
این کنفرانس به عنوان مهمترین گردهمایی کارشناسی جهانی در سیاست امنیت بینالملل شناخته میشود و قرار است امسال یک هفته پیش از انتخابات پارلمانی آلمان از 14 تا 16 فوریه در هتل «بایریشر هوف» مونیخ برگزار شود.
روزنامه آلمانی هاندلزبلات در این باره گزارش داد: «کریستوف هویزگن» رئیس این کنفرانس در گفتوگویی توضیح داد که این تصمیم را به این دلیل اتخاذ کرده که رویکرد این دو حزب با یکی از اصول این کنفرانس مبنی بر «صلح از طریق گفتوگوی» همخوانی ندارد.
هویزگن افزود: هر دو این احزاب هنگام سخنرانی «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین در پارلمان آلمان، محل را ترک کردند. این خلاف اصل گفتوگو است و من نمیخواهم چنین جیزی را در کنفرانس هم تجربه کنیم. به همین دلیل است که تصمیم گرفتم هیچ یک از سیاستمداران این دو حزب را دعوت نکنم.
این احزاب اما واکنش تندی به این تصمیم داشتهاند. حزب واگنکنشت در این باره گفته «حزب واگنکنشت به این دلیل که انتقاد از سیاست خطرنک جنگ و چرخه نوسازی تسلیحاتی نادیده گرفته میشود، در مونیخ نامحبوب است. مونیخ گردهمآیی کسانی است که میخواستند میلیاردها (یورو) را صرف رقابتهای تسلیحاتی کنند. ما مفتخریم که به این کنفرانس جنگجویان کاناپهنشین و لابیگران مسلح دعوت نشدهایم.
«تینو کروپالا» رئیس حزب آلترناتیو برای آلمان نیز گفت که به نظر میرسد این کنفرانس امنیتی رویدادی خصوصی باشد. به گفته این سیاستمدار آلمانی، استدلال رئیس کنفرانس مونیخ درباره دلیل دعوت نکردن از این دو حزب، تحریف واقعیت است. او افزود که «ما به عنوان آلترناتیوی برای آلمان، به مدت سه سال است که از طریق گفتوگو برای صلح تلاش کردهایم. در حالی که کنفرانس امنیتی مونیخ از طریق تسلیحات از جنگ حمایت میکند.»
«ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین، 11 ژوئن 2024 در پارلمان آلمان گفته بود، منافع مشترک آلمان و اوکراین در این است که ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه در این جنگ شکست بخورد.
نمایندگان حزب «اتحاد زارا واگنکنشت» در آن زمان در اقدامی آشکار تالار را ترک کرده و رهبران حزب راست افراطی «آلترناتیو برای آلمان» نیز زلنسکی را «رئیسجمهور گدایی» توصیف کردند.
«آلیس وایدل» و «تینو چروپالا» دو رهبر فراکسیون پارلمانی حزب «آلترناتیو برای آلمان» گفتند: ما از گوش دادن به سخنرانی که لباس استتار نظامی پوشیده امتناع میکنیم.
رئیسجمهور اوکراین در حین سخنرانی خود ژاکت سیاه و شلوار سبز تیره به تن داشت.
رهبران این حزب راستگرای افراطی اظهار داشتند که دوره ریاست جمهوری زلنسکی به پایان رسیده و او «فقط به عنوان یک رئیسجمهور جنگ و گدایی در مقام خود باقی مانده است.»
اقدام جنجالی این دو حزب در محافل سیاسی آلمان در آن زمان محکوم شد.
طبق آمار نظرسنجیها، این دو حزب در مجموع بین 25 تا 30 درصد مجموع آرای شهروندان آلمانی را به خود اختصاص داده و خواهان صلح در اوکراین هستند.
حزب واگنکنشت دارای دیدگاههای بسیار متفاوت از دیگر احزاب اصلی در زمینه حمایت و همبستگی با غزه است.
طبق گزارش رسانهها، کنار گذاشته شدن این دو حزب، ضربه محکمی بر اعتبار کنفرانس امنیتی مونیخ است.
311311