ماهان شبکه ایرانیان

امیر «مجتبی جعفری» در گفت‌وگو با دفاع‌پرس تشریح کرد؛

ماجرای کشف صیاد شیرازی توسط دکتر چمران

نویسنده کتاب «اطلس نبردهای ماندگار» و از رزمندگان ارتشی دفاع مقدس معتقد است اولین کسی که به توانایی‌های شهید صیاد شیرازی پی برد، دکتر مصطفی چمران بود.

به گزارش مشرق، بنی‌صدر ادعا می‌کرد که اولین کسی است که استعداد نظامی شهید صیاد شیرازی را کشف و از وجودش در جبهه کردستان استفاده کرده بود؛ اما در واقع بنی‌صدر رویکردی خصمانه علیه سروان علی صیاد شیرازی اتخاذ کرده و به بهانه اعتراضی که صیاد دل‌ها به مواضع بنی‌صدر داشت، او را تحت فشار قرار داده و درصدد حذفش بود. امیر «مجتبی جعفری» از رزمندگان ارتشی دفاع مقدس که مولف چندین کتاب در حوزه جنگ تحمیلی است، معتقد است اولین کسی که به توانایی‌های شهید صیاد شیرازی پی برد، دکتر مصطفی چمران بود. وی در گفت‌وگو با خبرنگار حماسه و جهاد دفاع‌پرس به مرور خدمات جهادی سپهبد شهید علی صیاد شیرازی پرداخته است که در ادامه می‌خوانید.

راز سرهنگ شدن شهید صیاد شیرازی/ دروغ بنی صدر برای حذف شهید

تشکیل هسته‌های بسیج

امیر جعفری پیرامون نوع نگاه و رویکرد شهید صیاد شیرازی پس از پیروزی انقلاب اظهار داشت: شاید کمتر کسی بداند که سپهبد شهید صیاد شیرازی از اولین نفراتی بود که سعی کرد هسته‌های بسیج را بین جوانان انقلابی ایجاد کند؛ آن هم در زمانی که بسیج هنوز رسما تشکیل نشده بود. وی در مقطع پیروزی انقلاب، سروان مرکز آموزش توپخانه اصفهان بود و لذا فعالیت‌های انقلابی را در همین شهر انجام می‌داد. سپس با شهادت 52 نفر از رزمندگان اصفهانی در کردستان، صیاد شیرازی تصمیم گرفت به آنجا برود. رفت و همان جا با شهید دکتر مصطفی چمران آشنا شد.

راز سرهنگ شدن شهید صیاد شیرازی/ دروغ بنی صدر برای حذف شهید

دوستی با دکتر چمران

نویسنده کتاب «اطلس نبردهای ماندگار» در خصوص نحوه آشنایی شهیدان چمران و صیاد شیرازی افزود: در کردستان شهید صیاد شیرازی مثل یک نیروی عادی خدمت می‌کرد. در یک ماجرا وی به همراه تعدادی از رزمندگان که از نیروهای داوطلب مردمی بودند به منطقه‌ای می‌روند تا عملیاتی انجام بدهند. قرار بود بالگردهای خودی آنها را منتقل کنند، اما این اتفاق نمی‌افتد و گروه در کوهستان و میان منطقه آلوده به وجود دشمن گیر می‌افتد. شهید صیاد شیرازی خودش را معرفی می‌کند و می‌گوید که سروان ارتش است و دوره‌های مختلف رنجری را پشت سرگذاشته است. رزمندگان به او اعتماد می‌کنند و شهید صیاد شیرازی به سلامت همه افراد گروه را به مقر برمی‌گرداند. وقتی شهید چمران از این اتفاق آگاه می‌شود، متوجه می‌شود کسی که این گروه را نجات داده یک دانش و استعداد نظامی خاصی دارد؛ لذا از همان‌جا به توانایی‌های شهید صیاد شیرازی واقف می‌شود و با اعطای دو درجه تشویقی، به او مسئولیت‌های بیشتری واگذار می‌کند.

آموزش پاسدارها

امیر جعفری خاطرنشان کرد: یکی از خصوصیات شهید صیاد شیرازی، حشر و نشر با اقشار مختلف بود. طوری که بین بسیجی‌ها و نیروهای پاسدار نیز محبوبیت داشت. وی یک روحیه انقلابی، مذهبی و مردمی داشت و اینها باعث می‌شد که افراد از اقشار مختلف جذبش شوند. از طرفی او یک سرباز ولایتمدار به معنای واقعی کلمه بود و آنجا که احساس می‌کرد باید برای پیشبرد امر ولی خود و جلو بردن کارهای انقلاب پیشقدم شود، وارد عمل می‌شد. برایش فرقی نمی‌کرد طرف مقابلش یک نیروی مردمی، بسیجی است یا یک پاسدار یا ارتشی؛ اگر به وجودش نیاز بود، می‌آمد و وارد عمل می‌شد. در یک مقطع ایشان برای آموزش نیروهای جوان پاسدار وارد عمل می‌شود و با جدیت به این کار اهتمام می‌ورزد. حتی در دوران آموزشی حادثه‌ای برایش رخ می‌دهد و مجروح هم می‌شود.

روایت شهید صیاد از چالش‌های فرماندهی‌ بر نیروی زمینی

این راوی و محقق دفاع مقدس در ادامه بیان کرد: شهید صیاد شیرازی روز نهم مهر 1360 به عنوان فرمانده نیروی زمینی ارتش انتخاب شد. ماجرای انتخاب ایشان به عنوان فرمانده نیروی زمینی پس از واقعه شهادت تیمسار فلاحی و جمعی از فرماندهان سپاه و ارتش در ماجرای سقوط هواپیمای سی 130 پس از عملیات ثامن الائمه (ع) صورت گرفت. وقتی قرار می‌شود صیاد شیرازی فرمانده نیروی زمینی شود، برخی در داخل ارتش با این مساله مخالفت می‌کنند.
شهید «سید مسعود منفرد نیاکی»

وی توضیح داد: خود شهید صیاد شیرازی هم روایت جالبی در این خصوص داشت. تعریف می‌کرد که بعد از انتخابم به عنوان فرمانده نیروی زمینی، تعدادی از افسران ارشد را جمع کردم و گفتم به هر حال من انتخاب شده‌ام، آیا شما با من همکاری می‌کنید؟ گویا در آن جمع یک نفر گفته بود که نمی‌تواند با ایشان همکاری کند. یادم است که خود شهید صیاد شیرازی که این خاطره را برای ما تعریف می‌کرد، نام آن شخص را نبرد. خلاصه اینکه چند نفری با انتخاب ایشان مخالفت می‌کنند، اما باقی می‌پذیرند و برخی از افسران مثل شهید «سید مسعود منفرد نیاکی» بسیار محکم اعلام می‌کند صیاد شیرازی را به عنوان فرمانده می‌پذیرد و نهایت همکاری را هم با ایشان خواهد داشت.

امیر جعفری اظهار کرد: شهید صیاد شیرازی تا سال 65 در جبهه‌ها بود و پس از آن مقطع برای مدتی از جبهه‌ها خارج می‌شود و مسئولیت‌هایی در تهران می‌گیرد، اما همچنان دغدغه جبهه‌ها را داشت و ارتباطش را حفظ کرده بود. سال 67 و در جریان حمله منافقین هم دیدیم که چطور ایشان شخصا به منطقه آمد و در شکست منافقین نقشی تاثیرگذار ایفا کرد. نهایتا هم که صیاد دل‌ها 21 فروردین سال 77 توسط منافقین ترور شد و به شهادت رسید.

حالات معنوی صیاد دل‌ها

امیر مجتبی جعفری در خصوص حالات معنوی شهید صیاد شیرازی گفت: یکی از مسائلی که در خصوص این شهید بزرگوار کمتر بیان می‌شود، توجه به حالات معنوی ایشان است. معروف است که ایشان سه بار در طول عمرش نمازها و روزه‌هایش را تکرار کرده بود. یک ارتباط قبلی عمیقی هم بین شهید صیاد شیرازی و آیت‌الله «سید رضا بهاءالدینی» وجود داشت. یکی از فرماندهان میدانی ارتش تعریف می‌کرد که در یک عملیات همراه شهید صیاد شیرازی سوار بالگرد بودیم، ناگهان اتفاقی پیش آمد که امکان سقوط بالگرد می‌رفت. در آن حالت دیدم که چطور شهید صیاد شیرازی دست به دعا برداشت و حالات معنوی ایشان و ارتباط قلبی که با پروردگار داشت در آن شرایط به خوبی نمایان شد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان