ماهان شبکه ایرانیان

رئیس مرکز مطالعات راهبردی الاتحاد عراق در گفتگو با مشرق مطرح کرد:

اسرائیل در بن‌بست؛ چرا مقاومت غزه از مواضع خود عقب‌نشینی نمی‌کند؟

اصرار حماس بر پایبندی به شروط اولیه در مذاکرات آتش‌بس با اشغالگران، با وجود تلفات سنگین و تخریب گسترده، ناشی از اعتماد به قدرت میدانی، آگاهی از ضعف‌های دشمن، پشتیبانی مردمی و حمایت جبهه مقاومت است.

سرویس جهان مشرق - دکتر محمود الهاشمی در گفتگو با مشرق اظهار داشت: در حالی‌که بیش از 650 روز از آغاز عملیات «طوفان الاقصی» گذشته است، «ابو عبیده» سخنگوی گردان‌های قسام اعلام می‌کند که ارتش اشغالگر از شمال تا جنوب غزه، روزانه متحمل خسارات می‌شود و به جنگ فرسایشی اشاره می‌کند؛ او همچنین تلویحاً احتمال اسیر گرفتن نظامیان "اسرائیلی" توسط مقاومت در آینده نزدیک را مطرح می‌سازد. این در حالی است که نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در حال سفر به آمریکا است تا درباره آتش‌بس پیشنهادی با حماس گفت‌وگو کند. بنیامین نتانیاهو ضمن اذعان به میزان سنگین خسارات ارتش خود گفته است: «جنگ بهای گزافی برای ما داشت، بهترین فرزندان‌مان از سربازان و افسران کشته شدند و ما مصمم به آزادی تمام گروگان‌های خود و نابودی توانمندی‌های حماس هستیم».

در پاسخ به اظهارات نتانیاهو، «عزت رشق» از رهبران جنبش حماس در کانال تلگرام خود نوشت: «اظهارات نتانیاهو درباره آزادی همه اسرا و تسلیم شدن حماس، بازتاب‌دهنده شکست روانی اوست، نه واقعیت‌های میدانی».

وی تأکید کرد: «غزه تسلیم نمی‌شود... و این مقاومت است که شروط را تحمیل خواهد کرد، همان‌گونه که معادلات را تحمیل کرد».

اسرائیل در بن‌بست؛ چرا مقاومت غزه از مواضع خود عقب‌نشینی نمی‌کند؟
دکتر محمود الهاشمی،رئیس مرکز مطالعات راهبردی الاتحاد عراق

الهاشمی رئیس مرکز مطالعات راهبردی الاتحاد عراق در ادامه به مهم‌ترین عوامل این پایداری اشاره کرد و گفت: این حق همگان است که بپرسند راز این اصرار مقاومت بر شروط خود، با وجود قساوت دشمن صهیونیستی، طولانی شدن نبرد، کشته شدن هزاران غیرنظامی، و ویرانی و محاصره و گرسنگی مردم غزه، چیست؟ به باور ما، این اصرار ناشی از عوامل زیر است:

1. ملت غزه، ملتی مقاوم است

که رژیم صهیونیستی را غاصب سرزمین خود می‌داند.

2. مقاومت غزه تا کنون شش نبرد با ارتش صهیونیستی داشته

که نخستین آن در سال 2008 بود و تا نبرد «طوفان الاقصی» که از سال 2023 آغاز شده ادامه دارد. این جنگ همچنان در جریان است و دشمن در هیچ‌کدام از آن‌ها پیروزی به دست نیاورده بلکه همواره کار به مذاکره کشیده شده است.

3. اغلب فرماندهان مقاومت در غزه به زبان عبری تسلط دارند

و شناخت کاملی از دشمن، طرح‌ها، منابع قدرت و ضعف او دارند.

4. روش‌های ارتش صهیونیستی در کشتار غیرنظامیان، تخریب خانه‌ها و هدف قرار دادن بیمارستان‌ها و زیرساخت‌ها برای مردم و رهبران غزه چیز تازه‌ای نیست

بلکه این شیوه را از گذشته تا کنون در همه جنگ‌ها تجربه کرده‌اند.

5. رهبران مقاومت و مردم غزه شناخت عمیقی از صهیونیسم، تاریخ آن و دروغ‌هایش دارند

و همچنین از سیاست، فرهنگ، جامعه و دین داخلی رژیم صهیونیستی نیز آگاهند و فریب دروغ‌های آنان را نمی‌خورند.

6. مردم غزه می‌دانند که عمق راهبردی آن‌ها و مسئله‌شان فراتر از جغرافیای غزه است

و باور دارند که فلسطینیانِ مهاجر و تبعیدی در سراسر جهان با آن‌ها در مبارزه و هدف، همراه‌اند.

7. مقاومت از آغاز «طوفان الاقصی» در اکتبر 2023، خود را برای جنگی طولانی آماده کرده است

در زیر مساحت کوچک 365 کیلومتر مربعی غزه، شهری دیگر به وسعت 500 کیلومتر مربع با تونل‌هایی در عمق 30 کیلومتری ساخته شده که شامل تأسیسات پیشرفته، کارگاه‌ها و کارخانه‌هاست. این تونل‌ها شامل انواع تونل‌های استراتژیک برای نبردهای هجومی و دفاعی، توپخانه، موشک، لجستیک، ارتباطات و فرماندهی است. این استراتژی تونلی از زمان انتفاضه دوم در سال 2000 آغاز شد و نقش مهمی در عقب‌نشینی "اسرائیل" از غزه در سال 2005 و همچنین اسارت گلعاد شالیط در 2006 داشت.

8. مقاومت بر تولید سلاح در میدان تکیه کرده است

و با بهره‌گیری از مهندسان خود و حمایت کشورهای دوست، سلاح‌هایش را متناسب با شرایط جنگی توسعه داده و به این ترتیب، دشمن نتوانسته مسیر تدارکات آن را قطع کند.

9. با وجود حضور گسترده رسانه‌ها در پوشش جنگ «طوفان الاقصی»، هیچ زن یا مرد یا کودکی در غزه از مقاومت گلایه نکرده

بلکه همگی روحیه بالایی دارند، که نشان از باور عمیق ملت به آرمان و هدف مقاومت دارد.

10. عملیات طوفان الاقصی نخستین جنگی است که مقاومت از جبهه‌های دیگر مانند لبنان، عراق، سوریه، یمن و ایران پشتیبانی دریافت کرده

و این پشتیبانی باعث گسترش دامنه نبرد و افزایش اعتماد به‌نفس در مردم فلسطین شده که دیگر خود را تنها نمی‌بینند.

11. با وجود ترور رهبران مقاومت، چه در غزه و چه خارج از آن، و با وجود تغییرات سیاسی به نفع رژیم صهیونیستی در سوریه

اما غزه همچنان با شدت می‌جنگد و خسارات سنگینی به دشمن وارد می‌سازد.

12. ورود مستقیم ایران به نبرد، با سه حمله به سرزمین‌های اشغالی، و گسترش جبهه‌های نبرد

باعث شده ارتش دشمن درگیر هم‌زمان در برابر غزه، انصارالله یمن، و تهدیدهای لبنان، عراق و سوریه شود. این وضعیت به مقاومت در غزه امکان داده حملات خود را افزایش داده و بیشتر بر شروط خود پافشاری کند.

13. مقاومت به فروپاشی پروژه صهیونیسم در سطح جهانی، مردمی و نهادهای بین‌المللی آگاه است

و می‌بیند که روایت "اسرائیل" شکست خورده و روایت فلسطین پیروز شده و حقوق ملت فلسطین بیش از پیش مورد حمایت قرار گرفته است.

14. مقاومت اکنون به خوبی می‌داند که رژیم صهیونیستی دیگر نماینده همه یهودیان جهان نیست

و روز به روز بر تعداد یهودیانی که از آن اعلام برائت می‌کنند افزوده می‌شود. برای مثال، در شهر وین، پایتخت اتریش، در ژوئن 2025، نخستین همایش بین‌المللی یهودیان ضد صهیونیسم برگزار شد؛ همان شهری که در سال 1897 میزبان نخستین کنگره صهیونیستی به رهبری تئودور هرتزل بود. این کنفرانس جدید با حضور شخصیت‌های برجسته یهودی، اندیشمندان، نویسندگان و روحانیون یهودی، "اسرائیل" و صهیونیسم را پروژه‌ای نژادپرستانه خواندند و از آن اعلام برائت کردند.

15. مقاومت در غزه تحولات روانی شهرک‌نشینان صهیونیست را دنبال می‌کند

و می‌بیند که بسیاری از آنان در حال ترک دسته‌جمعی فلسطین هستند، در حالی‌که به ادبیات دینی خود مبنی بر اینکه «دولت یهود بیش از 80 سال دوام نمی‌آورد» استناد می‌کنند.

16. مقاومت به وضعیت ارتش صهیونیستی، بحران روانی و ترس شدید آن آگاه است

که این ارتش را پیوسته گرفتار کرده است.

17. طولانی شدن نبرد «طوفان الاقصی»، به هزاران جوان غزه‌ای فرصت داده تا به مقاومت بپیوندند

و در راه دفاع از خاک و عزت خود و برای انتقام از دشمن، از جان خود بگذرند. تازه‌ترین گزارش ارتش "اسرائیل" حاکی است که بیشتر حملات اخیر توسط جوانان تازه‌وارد به مقاومت انجام شده است.

18. مقاومت در غزه به خوبی می‌داند که 7 اکتبر " عملیات طوفان الاقصی" را با اسارت نظامیان صهیونیست آغاز کرده و پس از گذشت حدود دو سال، همچنان به تلاش برای اسارت ادامه می‌دهد

از این‌رو، با اعتماد به‌نفس و شجاعت وارد مذاکرات می‌شود و آگاه است که نه از سوی یک شهر کوچک به نام غزه، بلکه از جانب یک امت بزرگ سخن می‌گوید.

19. مردم و مقاومت غزه هیچ اعتنایی به هیاهوی سازش‌کاران، شکست‌خوردگان و بزدلان ندارند

زیرا می‌دانند در طول تاریخ همواره کسانی بودند که فریاد ناامیدی سر دادند، اما هیچ‌گاه نتوانستند مسیر مبارزه و پیروزی را متوقف کنند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان