ماهان شبکه ایرانیان

سندرم پیش از قاعدگی

یکی از مشکلات شایع در بانوان و دختران جوان (سندرم پیش از قاعدگی) است که در صورت ناآگاهی از آن و درمان آن یک سوم عمر این عزیزان با این مشکلات طی می شود و به هدر می رود

سندرم پیش از قاعدگی
یکی از مشکلات شایع در بانوان و دختران جوان (سندرم پیش از قاعدگی) است که در صورت ناآگاهی از آن و درمان آن یک سوم عمر این عزیزان با این مشکلات طی می شود و به هدر می رود. لذا بهتر است همه زنان اطلاعاتی در این مورد داشته باشد.
سندرم پیش از قاعدگی در بسیاری از زنان یافت می شود. این سندرم شامل تغییرات روحی و روانی و جسمی است که 30 تا 50 درصد زنان را ناتوان می کند و از کار باز می دارد. این علائم معمولا چند روز قبل از قاعدگی شروع می شود و 2 تا 3 روز پس از آن از بین می رود. لازم است بدانید این تغییرات امدادی سرشتی در قاعدگی است و هنوز کمبود هورمون شناخته شده ای در آن به اثبات نرسیده است. برای شناخت بیشتر این بیماری ما عده ای از تغییرات را به اختصار نام می بریم.
1- درد بدن (سردرد - گرفتگی عضلانی - خستگی و کوفتگی بیش از حد)
2- افزایش وزن بدن به علت ورم (احتباس مایعات) اکثر بانوان و دختران در این دوره احساس سنگینی بیشتر می کنند و عملا هم در این دوره اضاف وزن پیدا می کنند که علت آن افزایش مایع در بافت های بدن است.
3- بزگر و دردناک شدن سینه ها.
4- احساس افسردگی شدید و گریه کردن. احساس تنهایی در این دوران بیشتر می شود.
5- عصبانی و زود رنج شدن
6- عرق سرد، سرگیجه و حتی گاهی ضعف و غش
7- کاهش تمرکز حواس و کارایی
8- احساس خفگی، درد قفسه سینه و گزگز و مورمور شدن انگشتان دست و پا. این علائم در افراد مختلف متفاوت است و بسته به نوع علائم به وجود آمده درمان های متفاوتی پیشنهاد می شود.
دستورات غیر دارویی که برای درمان سندرم پیش از قاعدگی پیشنهاد می شود عبارتند از:
1-پرهیز از مصرف کافئین، نمک و قندهای ساده (سبزیجات، مربا، قند و شکر)
2-ورزش منظم
3-رژیم غذایی مغذی و منظم
4-استراحت و خواب کافی
5-کم شدن استرس های روحی و جسمی
6-تفریحات شادی بخش سالم
در صورتی که با اجرای این دستورات بهبودی حاصل نشد بهتر است بدانیم که برای این دوره درمان های متفاوت پیشنهاد شده است و می توان با مراجعه به یک متخصص بسته به نوع و شدت علائم درمان را شروع کرد.
در صورتی که فرد دچار افسردگی شدید شود می توان زیر نظر پزشک متخصص از داروهای ضد افسردگی (مانند فلوکستین) استفاده کرد و اگر عصبی بی قرار و زود رنج شده است معمولا از آرام بخش ها(آلپرازولام) استفاده می شود که بسیار موثر است. دردهای مختلف بدن در این دوره به سادگی به مسکن های ضد التهابی مانند ایبوپروفن و مفنامیک اسید و. . . پاسخ می دهد.
برای درد سینه هم در این دوران ویتامین E و استامینوفن کدئین را پیشنهاد می کنند که عملا هم بسیار موثر است. البته قبل از درمان باید حتما پستان توسط پزشک معاینه شود تا مشکل دیگری نداشته باشد.
ویتامین B6 را هم عده ای در این دوران پیشنهاد می کنند که البته به اثبات نرسیده است.
اگر با این داروها و تدابیری که البته با نظر پزشک انجام می گیرد درمان حاصل نشد لازم است از درمان هورمونی استفاده گردد (همانند قرص های پیشگیری) بنابراین به طور خلاصه سندرم قبل از قاعدگی در اکثر بانوان شایع و به سادگی قابل درمان است. لذا اگر خانمی با اجرای دستورات غیر دارویی درمان نشده بهتر است با مراجعه به پزشک و درمان این اختلال این دوره از زندگی خود را هم که یک سوم عمر او است با آرامش و آسایش و تندرستی بگذراند.
منبع: ماهنامه دنیای سلامت
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی