هر ساله تحقیقات زیادی انجام میشود (احتمالا به کوشش گیاهخواران دچار تعصب غیرطبیعی!) که در آنها به تندی از خوردن گوشت قرمز انتقاد میکنند. خوشبختانه، استاد فرهیخته دانشگاه تگزاس به تازگی چرخش مثبتی در برابر خوردن همبرگر که از گوشت قرمز تهیه میشود نشان داده است؛ آن هم در روز کارگر که جشن غذا هم ضمن آن برپا میشود.
عکس تزیینی است
دکتر استیون اسمیت در کنفرانسی با موضوع مصرف گوشت قرمز در دانشگاه تگزاس اظهار کرده است که این ماده غذایی از قضا چیز خوبی است!
بنه به گفته دکتر اسمیت، چنانچه گوشت قرمز خوب پخته شود و گاوها از رژیم غذایی مناسبی برخوردار بوده باشند، گوشت قرمز حاوی اسیدهای چرب اولئیک خواهد بود که همین ماده در روغن زیتون و آووکادو هم یافت میشود. اسمیت میگوید که یک تکه گوشت قرمز هر چه مغز پختهتر شود، ترکیب چربی موجود در آن سالمتر میشود.
اسمیت در یکی از تحقیقات خود دریافته است افرادی که گوشت قرمز دارای اسیدهای چرب اولئیک بالا مصرف کردهاند اچدیال کلسترول (یا همان کلسترول خوب) آنها افزایش یافته و از آن سو الدیال (کلسترل بد) این افراد کاهش پیدا کرده است. در این تحقیق خاص، افراد شرکت کننده به مدت 6 هفته و هفتهای یک بار گوشت قرمز گاوهای نژاد واگیو و آنگوس مصرف کرده بودند.
جزییاتی از این تحقیق دکتر اسمیت در صفحه بلاگ دانشگاه تگزاس با نام اگری لایف (AgriLife) درج شده است. این استاد دانشگاه در مهمترین بخش از نتیجهگیری این تحقیق آورده است : «گوشت قرمز چرخ کرده جان هیچ کس را نمیگیرد!»
با این اوصاف، حالا که روزهای آخر تابستان را پشت سر میگذاریم و هوا کمکم خنک و دلپذیر میشود هیچ چیز بهتر از این نیست که بساط کباب کوبیده و همبرگر خانگی را علم میکنیم!