تاریخ خبر :1394/06/24- مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی از وجود 80 رشته مربوط به صنایع دستی و هنرهای سنتی در تبریز خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه آذربایجان شرقی، فرزین حق پرست در آیین گشایش ششمین نمایشگاه سراسری صنایع دستی در تبریز از حضور 300 هنرمند مطرح کشور در این دوره از نمایشگاه خبر داد و گفت: هنرمندان 29 استان کشور در 240 غرفه نمایشگاه حضور دارند که آثار و تولیدات هنری و صنایع دستی خود را در معرض دید عموم و فروش قرار داده اند.
وی افزود: صنایعدستی و هنرهای سنتی کشور، علاوه بر داشتن مفاهیم غنی و تکنیکهای ناب و زیبایی منحصر به فرد، به سبب وسعت و تنوع اقلیمی و فرهنگی از تنوع و تکثر بالایی برخوردار بوده و ایران از نظر کمی و کیفی صنایع دستی، در زمرهی کشورهای شاخص صنایع دستی جهان قرار دارد.
به گفته وی، بیش از 300 رشته و زیر رشته در صنایع دستی کشور و 80 رشته صنایع دستی در آذربایجانشرقی وجود دارد که از مهم ترین آن ها می توان به قالیبافی، ورنیبافی، نگارگری، سفال و سرامیک، چاپ باتیک، حکاکی روی نقره و منبت چوب که حکایت از وجود مردمی هنرمند، خوشذوق و سختکوش در استان است، اشاره کرد.
حق پرست با اشاره به ثبت جهانی فرش تبریز در روزهای گذشته تصریح کرد: ثبت جهانی فرش تبریز، نقطهی عطفی در حوزه صنایعدستی استان است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجانشرقی در پایان شکلگیری مکاتب نگارگری اول و دوم در تبریز، آوازه جهانی قالیهای تبریز و هریس و کاشیکاریهای بیبدیل مسجد کبود تبریز را برگهای زرینی در تاریخ هنر ایران زمین عنوان کرد که با دستان توانمند هنرمندان این دیار رقم خوردهاند.