به گزارش گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان،جلالیان گفت: توان و ظرفیت فارغ التحصیلان را نباید کم گرفت، در همه عرصهها دانش آموختگان حقوق میتواند راه گشا باشند.
مدیر کل تنقیح قوانین وزارت دادگستری با اشاره به اینکه استفاده از دانشجویان حقوق عاملی برای کاهش آسیبهای اجتماعی است، گفت: بررسی موضوعات جرم یکی از موضوعاتی است که باید مورد توجه قرار گیرد و در اینجا میتوان از دانشجویان حقوق بهره برد.
دکتر عسگر جلالیان مدیر کل تنقیح قوانین وزارت دادگستری ظهر امروز در گردهمایی فارغ التحصیلی رشته حقوق در دانشگاه پیام نور مرکزی ضمن اشاره به اینکه بیشترین آمار دانشجو و هئیت علمی در رشته حقوق مربوط به دانشگاه پیام نور است، اظهار داشت: در میان دانشجویان دانشگاه پیام نور بالاترین نرم هوشی مربوط به رشته حقوق است، از این رو میتوان گفت: دانشگاه پیام نور جزء دانشگاههای سرآمد در این رشته است.
وی ادامه داد: در رشته حقوق تعداد فارغ التحصیلان این رشته در زیرشاخههای مختلف در مقاطع بالای آزمونها بیشترین موفقیت از آن دانشجویان دانشگاه پیام نور بوده است، از این رو در وزارت دادگستری ما برنامههایی را در پنج گروه حقوق عمومی، حقوق خصوصی، حقوق جزاء و جرم شناسی، حقوق بین الملل و حقوق محیط زیست با تمام توان در نظر گرفته ایم تا بتوانیم از دانش آموختگان پیام نور در رشتههای مختلف در این بخشها جایگزین کنیم.
مدیر کل تنقیح قوانین وزارت دادگستری تاکید کرد: برای این کار ما اتحادیه انجمنهای دانشگاهی را تشکیل داده و جلساتی گذاشته ایم تا کارگروههای مختلف علمی را از طریق این برند ساماندهی کنیم، دانشجویان میتوانند اطلاعات و تخصص خود را در این فضا درج کرده و از این شرایط به وجود آمده بهره لازم را ببرند.
جلالیان یادآور شد: هدف ما از استفاده از دانشجویان پیام نور کمک به قوه قضائیه است، ما دانش آموختگان حقوق باید به کاهش آسیبهای جامعه کمک کنیم، بررسی موضوعات جرم یکی از موضوعاتی است که باید مورد توجه قرار گیرد و در اینجا میتوان از دانشجویان حقوق بهره برد.
وی افزود: در قوه قضائیه موضوع دیگر ما استفاده از ظرفیتهای علمی برای مجازاتهای حبس است، در واقع در این بخش ما باید از ظرفیت داوری بهره لازم را ببریم، در نظام حقوقی امروز ما امر داوری بسیار مورد توجه است و متاسفانه ما از ظرفیت داوری در کشور خود در بخشهای مختلف استفاده نکرده ایم.
مدیر کل تنقیح قوانین وزارت دادگستری با بیان اینکه دانشجویان ما امروز باید در رشته حقوق برای مقاطع بالاتر اقدام کنند، خاطرنشان کرد: ما باید خودمان شان حقوق را حفظ کنیم، در عرصه فرهنگ حقوقی هر حقوقدان درست و با سند حرف میزند و ما باید ادبیات حقوقی را همیشه زمینه کار خود قرار دهیم، یک انسان حقوقی با افراد سیاسی و عام متفاوت است.
جلالیان ابراز داشت: توان و ظرفیت فارغ التحصیلان را نباید کم گرفت، در همه عرصهها دانش آموختگان حقوق میتواند راه گشا باشند.
دانش آموختگان حقوق میتوانند به رفع معظلات اجتماعی کنند
در ادامه این مراسم دکتر علی جمشیدی رییس دانشگاه پیام نور با اشاره به اینکه یکی از پیامدهای اقتصاد غیر درون زا افزایش بیکاری است، تصریح کرد: برای همین امر شخصا با وزیر دادگستری جلساتی را برای حل معظل بیکاری فارغ التحصیلان رشتههای مختلف به خصوص رشته حقوق جلساتی را برپا کردیم و به ایشان با تاکید اشاره کردیم که نخبگان فارغ التحصیل حقوق راه کارها و برنامههای متنوعی برای حل مشکلات جامعه حقوقی کشور میتوانند داشته باشند.
رییس دانشگاه پیام نور اضافه کرد: فارغ التحصیلان رشته حقوق آمادگی همکاری بالا درخصوص حل و فصل موضوعات مرتبط با وکالت و معظلات پرتنشی، چون افزایش طلاق و سایر نابه هنجاریهای اجتماعی را دارند و در این زمینه مطالعات و پژوهشهای گستردهای نیز داشته که میتوانند به وزارت دادگستری و به کانون وکلاء کمک کنند.
جمشیدی افزود: تقاضایی که مسئولین دانشگاه و مراکزهای آموزش عالی از وزارت دادگستری دارند این است که این مسئولین از فضای دانشگاههایی فاصله نگیرند و با حضور در همایشها و هم اندیشیهای علمی دانشگاهی از پتانسیل بالای فارغ التحصیلان رشتههای حقوقی بهترین استفاده را ببرن
موضوعات اخلاقی در دانشگاههای ما به خوبی شکل نگرفته است
پرفسور عباس کریمی عضو سابق کانون وکلای دادگستری و عضو هئیت علمی دانشگاه تهران در ادامه با بیان اینکه دانشجویان پیام نور مبنی براینکه شما در دانشگاهی درس خواندید که پس از انقلاب تجربه جدیدی بود، اظهار کرد: نظام آموزشی پیام نور خوب است و پا به پای سایر نظام آموزشی گام برمی دارد، دانشگاه پیام نور هم همانند سایر مراکز آموزشی ما معایبی خواهد داشت، اما تا به امروز توانسته گامهای خوبی بردارد
وی ادامه داد: ماه در آستانه ماه محرم هستیم و از دانشجویان توقع داریم که شور حسینی را درآمیخته با شعور حسینی درنظر بگیرند، همچنین توجه به فرهنگ کشورمان مهم است، برای نمونه ما در زبان فارسی غنی هستیم و باید قدر آن را بندانیم زیرا افرادی همچون فردوسی داریم که حافظ زبان ما بودند.
عضو هئیت علمی دانشگاه تهران در پایان گفت: موضوع مهم دیگر ما اخلاق محوری است، خوشبختانه در حوزههای علمیه رسم خوبی که وجود دارد هر هفته یک جلسه اخلاق برگزار میکنند و رسم اخلاقی به طلاب آموزش میدهند، اما ما در بحث اخلاق متاسفانه شیوه خوبی را در دانشگاهها در پیش نگرفته ایم.
اشرفی مدیر آموزش موسسه آموزش عالی چتر دانش در مورد وضعیت فارغ التحصیلان دانشگاهی و بازار کار بیان داشت: مسلما در همه رشتهها مشکل عدم انظباق بازار کار با میزان فارغ التحصیلان است، در رشته حقوق هرکسی بتواند کلاسها و موارد کاربردی را مدنظر قرار دهد قطعا در بازار کار وضعیت بهتری خواهد داشت و سریعا جذب میشود.
وی ادامه داد: دانشجو رشته حقوق نیاز به علم حقوق دارد و از این رو در بخش کابردی دادگستری میتواند علم خود را به کار ببرد، کابردی بودن حقوق باعث میشود که مردم هم اعتماد کرد و فرد موردنظر در بازار کار جذب شود.
لازم به ذکر است این مراسم به همت موسسه چتر دانش با حضور اساتید حقوق و جمعی از اهالی وزارت دادگستری در دانشگاه مرکزی پیام نور برگزار شد.