تقویت تواناییها وویژگیهای مثبت
تواناییها و ویژگیهای مثبت خود را معلوم و آنها را تقویت کنید، بپرورانید و در زمینههای جدید به کار گیرید. برای بسیاری از افراد این کار، درست نقطه مقابل چیزی است که یاد گرفتهاند. مارتین سلیمن، پیشگام جنبش روانشناسی مثبت، اشاره میکند که گرایش روانشناسی سالها این بوده که بر نقایص متمرکز شود.
حتی در سازمانها و ادارات، مشاوران و مدیران به دنبال نقایص هستند تا آنها را رفع کنند. مسأله اینجاست که تمرکز صرف بر این روش، وضعیت را به سوی حداقل عملکرد مطلوب سوق میدهد و نه خلاقیت و بهرهوری حداکثر. چنین رویکردی به ندرت نوید دهنده آیندهای درخشان است؛ در حالیکه تمرکز بر مثبتها راههای خلاقیت را هموار میکند.
تقویت هوش مثبتنگر به این معنا نیست که همیشه خوشحال خواهید بود یا هرگز اشتباه نخواهید کرد، بلکه به شما کمک میکند یاد بگیرید چطور موقعیتها را دوباره چارچوببندی کنید تا بتوانید راهحلی خلاق برای مسأله خود بیابید و نتیجه این خواهد شد که کمتر خود و دیگران را سرزنش کنید و بیشتر به آنچه میخواهید، برسید.
در این صورت بهترینها را در وجود خود و دیگران کشف خواهید کرد و ارتباطهایی را بین مسائل و موضوعات درک میکنید که قبلا ًبه آنها توجه نکردهاید. هر مسأله و یا هر فرصت، دانهای است که میتوانید با توجه و تغییر نگاه خود، آن را به درختی تنومند بدل کنید.
مامان و بابای دلخواه من!
همیشه سعی کنید خود را به جای فرزندانتان بگذارید و خواستههای آنها را درک کنید (در این صورت میتوانید بفهمید رایانه، تلفن همراه، لباسهای مارکدار شیک و...چقدر برای آنها حیاتی است).!!!
به فکر آینده فرزندتان باشید و از حالا برایش پسانداز کنید( با یک برنامهریزی دقیق و جان کندن از شش صبح تا دوازده شب، شاید بتوانید آپارتمان، اتومبیل، جهیزیه، پول عروسی و...را برای این طفلکیها تهیه کنید)!!!
به فرزندانتان آداب معاشرت، ادب و معرفت و انسانیت بیاموزید (چون خودشان آداب چت کردن، دوست پیدا کردن و...را به سرعت فرامیگیرند و نیازی به آموزش شما ندارند)!!!
برای فرزندانتان نام نیکو انتخاب کنید( و اصلاً نگران نباشید که دوستانشان به آنها میگویند: فی فی و زی زی و دری و مری)!
به فرزندانتان هنر یا حرفهای بیاموزید (چون برایتان یادآوری و تکرار میشود و بعداً که ورشکست شدید میتوانید برای تهیه سایر نیازها از آنها کمک بگیرید)!
«پسرتان را «مرد» و «دخترتان» را«زن» فداکار بار بیاورید (شاید جزء دخترانی شود که باید خرج همسر آیندهاش را بدهد! ضمناً گوشواره و لوزام آرایش و پیرایش او را نیز فراهم کند)!
برای خواندن بخش اول -تقویت افکار در کودک- اینجا کلیک کنید.