گروه سیاسی - رجانیوز، یک سال پیش در چنین روزهایی یک عضو تیم مذاکره کننده حسن روحانی بازداشت شد و اتهام جاسوس بودن آن در رسانه ها پخش شد اما رسانه های دولتی به سرعت سعی داشتند تا این خبر را بایکوت و حتی تکذیب کنند چرا که جاسوس خواندن فردی که حسن روحانی به او مدال خدمت و 50 سکه طلا هدیه داده است یک رسوایی بزرگ سیاسی بود.
به گزارش رجانیوز، دستگیری جاسوس در تیم مذاکره کننده حسن روحانی سابقه تاریخی دیگری نیز دارد. بازداشت و زندانی شدن حسین موسویان که در دولت اصلاحات و تیم مذاکراتی روحانی مشغول بوده هنوز از ذهن مردم پاک نشده است که تایید خبر محکوم شدن یکی از اعضای تیم هسته ای دوباره بحث برانگیز شد.
سخنگوی دستگاه قضایی کشور در خصوص حکم صادره برای این جاسوس اینگونه خبر داد: عضو دستگیر شده تیم مذاکره کننده هسته ای، آقای عبدالرسول دری اصفهانی فرزند حسین دوتابعیتی بوده در کانادا و ایران. این فرد متهم به جاسوسی بوده و با دو سرویس هم مرتبط بوده است که حکم ٥ سال حبس وی تایید شده و قطعی است و از این جهت باید حکم ٥ سال حبس را تحمل کند.
محسنی اژه ای حتی در خصوص فساد مالی دری اصفهانی گفت: همچنین یک پرونده فساد مالی هم دارد که هنوز کیفرخواست صادر نشده است.
حالا با صدور حکم جاسوسی عبدالرسول دری اصفهانی وقت آن است تا با این فرد بیشتر آسنا شوییم. فردی که از طرف ایران به مصاف گروه 5+1 رفته است اما در عمل نیروی آنها بوده! یعنی در هر دوطرف میز مذاکره افرادی از جبهه دشمن وجود داشته یا برای دشمن فعالیت کرده اند. یک طرف با کروات و نام آمریکا و انگلیس و فرانسه و در طرف دیگر بدون کروات و به نام نمایندگی از دولت حسن روحانی!
از چنین ترکیب مذاکراتی نیز نمی توان انتظار داشته باشیم نتیجه توافق بیش از آن چیزی باشد که رئیس بانک مرکزی دولت روحانی گفته بود: یعنی almost nothing ؛به خصوص اگر مسئولیت مهم حقوق مالی و مباحث اقتصادی در حوزه تحریم بر دوش این فرد دوتابعیتی بوده باشد.
اما دری اصفهانی کیست؟
عبدالرسول دری اصفهانی جاسوس دو تابعیتی ، علاوه بر فعالیت های اقتصادی دولتی و خصوصی، “مسئول یکی از کمیتههای مهم هیئت مذاکره کننده” و “نماینده بانک مرکزی” در این تیم بوده است یعنی همان کسی که قرار بود با مشورت خودش درباره مفاد برجام در لغو تحریمها به تیم مذاکره کننده جهت دهی کند. شاید همین شاه کلیدی باشد برای ضعف های ساختاری برجام در خصوص عدم لغو تحریم ها علیه کشورمان.
عبدالرسول دری اصفهانی قبل از انقلاب با خزانه داری آمریکا کار می کرده است و نماینده خزانه داری آمریکا در بخش کشور انگلستان بوده است.
او بعد از انقلاب به عنوان کارشناس حقوقی در وزارت دفاع مشغول کار می شود و پرونده های مربوط به تجهیزاتی را که از آمریکا خریداری می کرده ایم را به او می دهند و روند کارهایی که باید به نفع ما حکم گرفته می شد به صورتی پیش رفت که در ادامه متوجه شدیم که همه آرا به ضرر ما و به نفع آمریکایی ها تمام شده است.
وی تابعیت کانادایی دارد و به عنوان مشاور آقای سیف در بانک مرکزی مشغول به کار بوده و از چندین جا نیز حقوق گرفته است؛ او از بانک مرکزی ماهیانه 7500 پوند معادل حدود 35 میلیون تومان حقوق دریافت و همچنین مبالغ دیگری از جاهای دیگری دریافت کرده است. به عنوان مثال از کمیته برجام و بانک سامان که از طرف آقای سیف عضو هیات مدیره آنجا شده بود، حقوق دریافت می کرده است.
او همچنین در تیم مذاکره کننده زیر مجموعه تیم آقای بعیدی نژاد بود و هنگامی که به وی مشکوک میشوند، زمانی که قصد فرار به کانادا داشته است در پروازی که در ترکیه و همراه آقای ظریف بوده است، دستگیر می شود.
او جزو تیمی بوده که به همراه تیم مذاکره کننده به ترکیه سفر کرده است؛ ایشان به همراه تیم آقای ظریف بوده و احتمالا در ترکیه قصد جداشدن از تیم را داشت و قصد داشته است که به کانادا سفر کند که دستگیر میشود.
وی دارای پاسپورت کاناداست و در حال حاضر مدیر شرکت دارویی UNIVERSAL HEALTH AND PHARMA PRIVATE LIMITED در تورنتو است. این فرد بیان میکند که به درخواست نهاوندیان مسئول نهاد ریاست جمهوری وارد تیم مذاکرهکننده شده است.
نکته جالب آنجاست که دری اصفهانی وقتی بازداشت می شود و پرونده اش در حال رسیدگی بود اعلام کرد: بازداشت من شایعه است و من هم اکنون در دفتر کارم هستم. حتی وزارت خارجه نیز این خبر را تکذیب می کند و بعیدی نژاد از دیگر اعضای تیم مذاکره کننده به دفاع از دری اصفهانی می پردازد و به نوعی دو تابعیتی بودن او را زیرسوال می برد.
بعیدی نژاد در خصوص دری اصفهانی گفته بود: وی بعلت شرکت در بیش از دو دهه مذاکره در دعاوی مهم بین المللی در میان متخصصین فن فردی شناخته شده محسوب میشود.همچنین بنابر اطلاع موثق آقای درّی اصلا تبعه کشور انگلیس نیست.
این سخنان بعیدینژاد مربوط به زمان دستگیری دری اصفهانی در سال گذشته است که سعی داشت وی را فردی خدوم و با تجربه معرفی کند. پس از صدور حکم قطعی وی تا کنون، بعیدینژاد فقط یک گزارش از بازدید خود از یک شهر دانشگاهی در انگلیس را در کانال خود منتشر کرده است. ظریف و روحانی نیز تاکنون نسبت به وجود این جاسوس در تیم مذاکراتی توضیحی نداده اند. مشخص نیست آیا مسئولان دولتی نسبت به پیامدهای وجود جاسوس دوتابعیتی در تیم خود در برابر مردم عذرخواهی می کنند و از آثار خسارت بار آن سخن می گویند یا خیر.