خرمالو میوهای است که سرشار از مواد مغذی ضروری برای بدن است که باعث سلامتی بدن شما میشود. اما حال که به فصل رسیدن خرمالوها رسیدهایم میخواهیم نگاهی به ویژگیها٬ فواید و مضرات و عجایب این میوهی خارقالعاده بیندازیم و در نهایت چند دستور غذای هیجانانگیز با استفاده از خرمالو را به شما معرفی خواهیم کرد. با بنیتا همراه باشید. خرمالو یکی از نمادهای فصل پاییز است. خوب است میوه و سبزیهای مخصوص فصل پاییز را نیز بشناسیم. زمانی که دما به سرعت کم میشود تا زمانی که سرما به اوج خود برسد و خرمالوها سر و کلهشان در فروشگاهها پیدا خواهد شد. صبر کردن برای رسیده شدن ای میوهها بسیار دشوار است اما زمانی که خرمالوی رسیده شده را میخوریم پاداش تمام صبرهایمان را خواهیم گرفت.
خرمالو و شناسنامهی آن
درخت خرمالو گیاهی همیشه سبز است که بیشتر فراوانی آن به مناطق گرمسیری مربوط میشود و در تعداد کمی نیز در مناطق معتدل گسترش یافته اند. خرمالو انواعمختلفی دارد اما خرمالویی که در ایران کاشت و مصرف میشود ریشهی خرمالوی ژاپنی دارد که به جز شرق آسیا در منطقهی کالیفرنیای آمریکا و مناطق مدیترانهای نیز کشت میشود.
اما میوهی درخت خرمالو که موضوع اصلی این مقاله است٬ خرمالو دارای مقادیر قابل توجهی از ویتامینهای B3 ،B2، B1 و C است، در ضمن این میوه مواد معدنی ضروری برای بدن، مانند: کلسیم، گوگرد، آهن، فسفر و پتاسیم و مقداری نیز سلولز را دارد. در حالت رسیدهی این میوه رنگی بین نارنجی و قرمز تیره خواهد داشت. میوهای که در هنگام چیده شدن گس میباشد اما به مرور رسیده خواهد شد و گسی آن کم و کمتر میشود و به اصطلاح پخته میشود و طعم شیرین خود را بدست میآورد.
خرمالو و کمک به کاهش وزن در کنار ورزش
خوردن موادی مانند خرمالو که دارای فیبر بسیار بالا است در طول رژیم لاغری شما٬ باعث حس سیری در مدت زمان بالا خواهد شد و در نتیجه میزان غذای مصرفی شما کاهش خواهد یافت. شاید فکر کنید که خرمالو بسیار شیرین است و گزینهی مناسبی برای رژیم و تلاش شما برای لاغری نخواهد بود. اما قند موجود در خرمالو بهترین گزینهی ممکن است که قبل از تمرین و ورزش به بدنتان برسانید. در این صورت تمام قند آن تبدیل به انرژی خواهد شد. آب و الکترولیت موجود در خرمالو از دیگر عوامل مهم برای کمک به ورزش کردن شما هستند. با خوردن خرمالو تا حدی مایعات و الکترولیتی که در اثر ورزش کردن از دست دادهاید جبران خواهد شد.
خرمالو و پزشکی
هرچه از تاثیر خرمالو بر روی سلامتی بدن بگوییم کم است.اما چکیدهای از مهمترین تاثیرات مثبت آن بر روی سلامت بدن را در زیر بیان خواهیم کرد.
- یکی از تاثیرات مهم آن بر روی بهبود وضعیت بینایی شما است. موادی از قبیل کاروتنوئید بر تقویت بینایی بسیار موثر است.
- فیبر محلول و نامحلول موجود در خرمالو باعث تقویت و بهبود عملکرد دستگاه گوارش خواهد شد.
- کمک به نبرد با سرطان به کمک آنتی اکسیدان بالا و بتولینیک اسید (Betulinic acid) موجود در آن.
- آنتی اکسیدان سرعت پیر شدن بدن را کاهش و به سلامت پوست کمک میکند.
- تقویت ایمنی بدن به کمک ویتامین C سرشار موجود در خرمالو.
- خرمالو به علت سطح پتاسیم بسیار بالای خود باعث کنترل و ثبات فشار خون و همچنین سلامت قلب و عروق میشود.
- کمک به درمان اسهال به دلیل فیبر بالا.
- کمک به درمان کم پشتی مو با کمک زینک.
- کمک به درمان خشکی پوست و شکنندگی ناخن و موهای به دلیل ویتامین A موجود در خرمالو.
خرمالو و مضرات آن
در حالت کلی خرمالو به دلیل قند زیاد آن برای افراد عادی بیش از 2 عدد در روز توصیه نمیشود. اما افرادی که به بیماری دیابت مبتلا هستند باید در مصرف این میوهی شیرین احتیاط کنند. همچنین افرادی که عملهای جراحی بر روی سیستم گوارش خود انجام دادند از جمله افرادی که به بیماری انسداد روده دچار شدهاند باید در خوردن این میوه دقت کنند . همچنین مصرف خرمالو به افرادی که به یبوست دچار هستند توصیه نمیشود
خرمالو و ارزش غذایی
هر 100 گرم خرمالو حاوی ارزش غذایی زیر است:
- انرژی 60 تا 70 کیلوکالری
- قند 23 گرم
- آب 75.5 گرم
- فیبر 5.9 گرم
- ویتامین سی 7.6 میلیگرم
- پتاسیم 210 میلیگرم
- منیزیم 11 میلیگرم
- آهن 0.15 میلیگرم
تذکر مهم: این اعداد ثابت نیستند و با توجه به نژاد گیاه٬ شرایط زندگی محیطی و تغذیهای٬ میتواند متغیر باشند.
نوشیدنی خرمالو
خرمالو را پوست بکنید و آن را بکوبید و آن را از یک صافی متوسط رد کنید تا آب آن جدا شود. ما میخواهیم دانهها و پوست آن جدا شود و قطعههای میوه قرار نیست دور انداخته شود. در ادامه طرز درست کردن این نوشیدنی بی نظیر را خواهید خواند.
Credit: AIMEE WENSKE
مواد لازم
2 لیوان آب پرتفال پالپ دار
2 لیوان ترکیب پوره و آب خرمالو
1 لیوان آب لیموی تازهی منجد شده
طرز تهیه:
آماده کردن این نوشیدنی بسیار ساده است. تمام نوشیدنیها را با هم مخلوط کنید و هم بزنید تا کاملا ترکیب شود و ذرات خرمالو ریز و در مایع پایدار شوند. در نهایت بر روی آن یخ پودر شده بریزید و همچنین میتوانید بر روی آن کمی پودر دارچین بپاشید.
دسر خرمالو با ماست یونانی و پسته
Credit: GRAYDON + NIKOLE HERRIOTT
مواد لازم
- 2 فنجان ماست یونانی
- 4 عدد خرمالوی رسیده که از وسط به 6 قسمت تقسیم شده باشد
- نیم فنجان پستهی خام خرد شده
- یک سوم فنجان عسل
- نمک دریا
- روغن زیتون
طرز تهیه
- یک تابهی گود انتخاب کنید و یک لیوان روغن سرخ کردنی در آن بریزید به طوری که 2 بند انگشت ارتفاع روغن باشد حال بگذارید روغن داغ شود و سپس خرمالوها را برای 30 ثانیه در روغن غوطه ور کنید.
- حال در مرکز ظرف دسر با دقت چند قاشق ماست بریزید و خرمالوها را بر روی آن قرار دهید. و کمی روغن زیتون بر روی آنها بریزید. پودر پسته و نمک را بر روی آن بپاشید و حالا عسل را بری آن بریزید.
- دسر شما آماده است. لذت ببرید.
این بود آنچه درمورد خرمالو باید بدانید٬ همچنین پیشنهاد میکنیم مقالهی «مدهای پاییزی» را از دست ندهید.