ماهان شبکه ایرانیان

بیکاری، ناتوانان جسمی را بیش از دیگران آزار می‌دهد

چشم امید معلولان به کارآفرینان

پیدا کردن فرصت شغلی و رهایی از بیکاری عذاب‌آور، از آرزوهای همیشگی معلولان است. چه آن‌ها که مادرزاد، نقص عضو دارند و چه آن‌ها که در حادثه یا بیماری دچار معلولیت شده‌اند، همواره دغدغه‌یافتن شغل را دارند و بیکاری، بیش از همه آن‌ها را می‌آزارد.

چشم امید معلولان به کارآفرینان

پیدا کردن فرصت شغلی و رهایی از بیکاری عذاب‌آور، از آرزوهای همیشگی معلولان است. چه آن‌ها که مادرزاد، نقص عضو دارند و چه آن‌ها که در حادثه یا بیماری دچار معلولیت شده‌اند، همواره دغدغه‌یافتن شغل را دارند و بیکاری، بیش از همه آن‌ها را می‌آزارد.

به گزارش ، قانون نوشت: بسیاری از کارفرمایان، از اشتغال معلولان سرباز می‌زنند و دستگاه‌های دولتی نیز قوانین مربوط به اشتغال معلولان را نادیده می‌گیرند. همین باعث خانه‌نشینی بسیاری از معلولان شده و فشار زندگی را بر آن‌ها مضاعف کرده است. اما در میان تمام نامهربانی‌ها با معلولان و بازماندن آن‌ها از حقوق‌شان، هنوز افراد و گروه‌هایی هستند که نگاه مهرورزانه به معلولان دارند و توان‌بخشی و اشتغال‌زایی را برای آنان مهم می‌شمارند. هنوز گروه‌هایی هستند که به امید معلولان برای رهایی از بیکاری، رنگ واقعیت می‌بخشند. کانون معلولان توانا از جمله گروه‌هایی است که در سال‌های اخیر توانسته کمک‌های جدی به معلولان جسمی و حرکتی ارائه کند و با توان‌بخشی آنان و نیز معرفی فرصت‌های شغلی برای آن‌ها، امیدواری را در دل گروهی از معلولان زنده کند.

این کانون با همکاری گروه تولیدی فیروز، اکنون فرصت اشتغال را برای بیش از 500 معلول در قزوین فراهم آورده و خدمات توان‌بخشی و حمایتی مناسبی را نیز برای آن‌ها داشته است. سیدمحمد موسوی، بنیان‌گذار کانون معلولان توانا در این باره با بیان اینکه تمامی اقدامات صورت گرفته در این کانون در بخش تولید کشور و درحقیقت ایجاد سنگری اقتصادی بوده است، می‌گوید: رویکرد و اندیشه اعضای این کانون، انسانی و اجتماعی است؛ ضمن اینکه در تولیدات صورت گرفته، به دنبال کسب‌وکار سودمحور و کارتل شدن نبوده و نیستیم و خود را در مسابقات دو‌ومیدانی افزایش ثروت نمی‌بینیم، به همین دلیل می‌کوشیم در جهت انسان‌دوستی و مهربانی گام برداریم. با محاسبات اقتصادی ثروتمندان به افراد معلول نگاه اقتصادی نداشته و نداریم بلکه رویکرد خود را اجتماع‌مدار و انسانی که برای رسیدن به خدا تلاش می‌کند، می‌دانیم؛ چراکه معتقدیم انسان، برده نیست و همواره به برکت‌محوری فکر می‌کند. موسوی با بیان اینکه در کانون معلولان‌توانا فقط سرمایه‌داری الهی مورد تایید است، اظهارمی‌دارد: سرمایه‌داری در جهان به عنوان فساد اول، خطر اصلی به حساب می‌آید؛ چرا که این سرمایه‌داری توانسته دنیا و منابع طبیعی را نابود کند و جنگ‌افروزی ایجاد کند. حدود 530نفر از فعالان و شاغلان در این کانون، معلول هستند و به طور میانگین 20 درصد رشد سالیانه را در محصولات خود داشته‌ایم. این گروه، بزرگ‌ترین شرکت بهداشتی شوینده ویژه کودکان در خاورمیانه است که سیاست اتخاذ شده از سوی مدیران ارشد آن به صورت خاص اعلام شده است؛به‌گونه‌ای که می‌کوشند تا آنجا که به کیفیت محصول ضربه نزند، از معلولان در بخش‌های مختلف این کارخانه استفاده کنند، ضمن اینکه اولویت با به‌کارگیری معلولان ناشنوا، جسمی ـ حرکتی، عصایی و ویلچری است و در نبود معلول، افراد سالم در خط تولید به کار گرفته می‌شوند. در این کارخانه، افراد سالم شاغل در خط تولید نیز باید جزو خانواده معلولان باشند.

ضمن اینکه در کانون معلولان توانا که نهاد بالادستی این گروه بهداشتی به حساب می‌آید، سه هزار عضو که همگی آنان معلول هستند، حضور دارند. داود اسماعیلی راد، مدیر تولید گروه بهداشتی فیروز نیز با بیان اینکه 290 نفر نیرو در خط تولید این گروه در حال فعالیت هستند که 92 درصد آنان معلول هستند، اظهارمی دارد: در مجموع 450 نفر در این شرکت مشغول به کار هستند، به‌گونه‌ای که 11 درصد معلولان شاغل در این کارخانه ویلچری و عصایی، 21 درصد معلولان ناشنوا و نیمه ناشنوا، 9درصد معلولان نابینا و کم‌بینا و 41 درصد، معلولان جسمی و حرکتی هستند. همچنین در مجموع 77 درصد شاغلان این کارخانه، آقا هستند. وی با بیان اینکه 140 نوع محصول در گروه بهداشتی فیروز توسط همین معلولان تولید می‌شود، از صادرات تولیدات این کارخانه به کشورهای خاورمیانه، خلیج فارس و دریای خزر خبر داد. مدیر تولید این گروه بهداشتی با بیان اینکه حقوق افراد معلول شاغل در این کارخانه براساس قانون کار و شبیه افراد سالم پرداخت می‌شود، تصریح کرد: سرویس ایاب و ذهاب معلولان شاغل در این کارخانه اغلب اتومبیل‌های شخصی است؛ چراکه تردد این معلولان دارای شرایط ویژه‌ای است، همچنین کمیته توانمندسازی در این شرکت، فعالیت ویژه‌ای دارد؛ چرا که می‌کوشد خدمات اداری خاص مانند صندلی و میزهای استاندارد و ویژه معلولان را برای آنان درنظر بگیرد و در خط تولید می‌کوشد تا ماشین‌آلات را برای سهولت فعالیت معلولان ویژه درنظر بگیرد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان