هـر کدام از اعضای باند کــلاهبـــــرداری از شرکتهای بیمه نقش خاصی برعهده داشت. یکی که مربی بدنسازی بود با پتک استخوانهای دیگری را که قرار بود نقش مصدوم را بازی کند میشکست.
به گزارش به نقل از همشهری آنلاین، یکی دیگر نقش راننده خاطی را ایفا میکرد و آخرین عضو باند نیز مدارک لازم را جعل میکرد و به این ترتیب کلاهبرداری میلیاردی از شرکتهای بیمه رقم میخورد.به گزارش همشهری، اعضای این باند که تا حالا به کلاهبرداری 2.5میلیارد تومانی از شرکتهای بیمه اعتراف کردهاند با زیرکی یک قاضی و تلاش کارآگاهان اداره 13پلیس آگاهی تهران دستگیر شدند.
ماجرا از این قرار بود که اواسط شهریور مردی به شعبه 5بازپرسی در دادسرای ناحیه 16تهران رفت تا قاضی حکم دریافت دیه در پروندهاش را صادر کند. او مدعی بود که در جریان تصادفی در اتوبان آزادگان بهشدت آسیب دیده و مدتی را در بیمارستان گذرانده است. بازپرس قاضیزاده اما هنگام بررسی مدارک موجود در پرونده به ماجرا مشکوک شد.
بهنظر میرسید که برخی از مدارک جعل شدهاند و با دستور وی جوان 25ساله که حسن نام دارد و دو جوانی که همراهش بودند دستگیر شدند و پرونده آنها برای بررسیهای بیشتر در اختیار اداره 13پلیس آگاهی تهران قرار گرفت.
مجرمان سابقهدار
کارآگاهان در بررسیهای تخصصی متوجه شدند که متهمان با جعل مدارک پزشکی قانونی قصد داشتهاند از شرکت بیمه کلاهبرداری کنند. در ادامه معلوم شد که 3متهم دستگیر شده، همگی مجرمان سابقهداری هستند که پیش از این نیز 6بار به جرم کلاهبرداری از شرکتهای بیمه با ایجاد تصادف ساختگی دستگیر شده و به زندان افتاده بودند.
همهچیز از این حکایت داشت که آنها اعضای یک باند حرفهای هستند و بازجویی از متهمان ادامه یافت. این سه جوان در ادامه به دهها فقره پروندهسازی برای دریافت دیه از شرکتهای بیمه اعتراف کردند و به این ترتیب همدستان آنها نیز یکی بعد از دیگری شناسایی و دستگیر شدند.
شگرد وحشتناک
کارآگاهان در بررسیهای خود متوجه شدند که اعضای این باند برای فریب شرکتهای بیمه از دو شگرد مختلف استفاده میکردند. نخستین شگرد آنها جعل مدارک بود. متهمان اعتراف کردند در 18پرونده توانستهاند با جعل کروکی، گزارش پلیس و همچنین گزارش پزشکی قانونی و ارائه این مدارک جعلی به مراجع قضایی حکم پرداخت دیه گرفته و مبالغ هنگفتی از شرکتهای بیمه کلاهبرداری کنند. برای اجرای این نقشه، آنها خودرویی خریداری کرده و آن را بیمه میکردند.
سپس با ارائه مدارک جعلی به دادسرا، مدعی میشدند که خودروی آنها در جریان یک تصادف باعث مجروح شدن عابر پیاده شده است. پس از آن یکی نقش راننده را بازی میکرد و دیگری نقش مصدوم را و به این ترتیب موفق میشدند از شرکتهای بیمه کلاهبرداری کنند.
شگرد دوم اعضای این باند اما دردناک و وحشتناک بود. آنها با شناسایی افراد بیکار و بیپول، از آنها بهعنوان مصدوم استفاده میکردند. اعضای باند، فرد موردنظر را به خانهای که از قبل تهیه کرده بودند میبردند و یکی از آنها به نام امید که مربی بدنسازی بود و به گفته خودش با نقاط مختلف بدن آشنایی کامل داشت، به وی آمپول بیحسی تزریق میکرد. پس از آن نیز با پتک به جانش میافتاد و بعضی از استخوانهایش را خرد میکرد.
در ادامه فرد مصدوم به خیابانی خلوت منتقل میشد و یکی از اعضای باند که نقش راننده را بازی میکرد پس از صحنهسازی با پلیس تماس میگرفت و مدعی میشد که تصادف کرده است. با حضور مأمور پلیس، گزارش و کروکی تهیه و مصدوم به پزشکی قانونی و از آنجا به بیمارستان منتقل و پروندهاش نیز برای دریافت دیه به دادسرا فرستاده میشد.
در پایان نیز 30درصد مبلغ دیه بهعنوان دستمزد به وی پرداخت میشد. به گفته سرهنگ حمیدرضا یاراحمدی، سرپرست پلیس آگاهی تهران، اعضای باند اعتراف کردهاند که تاکنون دو نفر را با این شگرد مجروح کرده و از بیمه پول گرفتهاند که با اعترافات آنها یکی از این افراد که در بیمارستان بستری و قرار بود دیه 390میلیون تومانی دریافت کند بازداشت شد.
وی ادامه داد: متهمان برای اینکه لو نروند مدارک شناسایی معتادان را خریداری کرده و هر بار خود را با هویتی جعلی معرفی میکردند. با دستگیری آنها معلوم شد که یکی از متهمان با گروهی که در شهرستان کاشان با همین شگرد از شرکتهای بیمه کلاهبرداری میکردند رابطه داشته و با اعترافات او این گروه دو نفره نیز در کاشان دستگیر شدند.
سرهنگ یاراحمدی گفت: تاکنون 25فقره از تصادفات ساختگی توسط این باند 12نفره شناسایی شده که ارزش مالی آن بیش از 2.5میلیارد تومان است و تحقیقات برای کشف دیگر جرایم احتمالی آنها ادامه دارد.