ماهان شبکه ایرانیان

معاون وزیر بهداشت مطرح کرد؛

ثبت۵۶۰۰ کودک بهبود یافته/ چالش های درمان چند تخصصی

معاون برنامه‌ریزی راهبردی و هماهنگی وزارت بهداشت، ثبت ۵۶۰۰ کودکان بهبود یافته از بیماری سرطان را اقدامی ارزشمند و در عین حال دشوار دانست

معاون برنامه‌ریزی راهبردی و هماهنگی وزارت بهداشت، ثبت 5600 کودکان بهبود یافته از بیماری سرطان را اقدامی ارزشمند و در عین حال دشوار دانست.

به گزارش به نقل از مهر، دکتر علی اکبر حق دوست در دومین کنگره بین‌المللی نقش خدمات حمایتی در درمان چندتخصصی سرطان کودک که در محک برگزار شد، گفت: وقتی آمار 5600 کودک بهبود یافته در محک را دیدم بسیار خوشحال شدم. چرا که نجات جان یکی انسان نجات کل بشریت است. شاید گفتن این عدد آسان باشد اما آنها که در این زمینه فعالیت دارند می‌دانند که رسیدن این تعداد کودک به بهبودی بسیار سخت ولی در عین حال بسیار باارزش است. باید توجه داشته باشیم که می‌توانیم با مداخله پیشگیرانه در کاهش ابتلا به سرطان بسیار مؤثر باشیم.

وی با اشاره به اهمیت درمان چندتخصصی افزود: رشد روزافزون علم و انفجار علمی لاجرم این شرایط را به ‌وجود آورده است که رشته‌ها و تخصص‌ها واگرایی بسیاری پیدا کرده‌اند. قبلا یک پزشک می‌توانست مشکلات یک بیمار را درمان کند ولی به تدریج شاخه‌ها و زیرشاخه‌های بیشتری به‌وجود آمده است. لذا برای درمان یک بیمار راهی باقی نمی‌ماند به جز کار گروهی. گروهی از خبرگان و افرادی که هرکدامشان در شاخه علمی خود سرآمد هستند و برای بهتر شدن یک فرد همفکری و اقدام می‌کنند.

حق‌دوست با بیان آنکه مبحث درمان چندتخصصی در مقام تئوری زیباست ولی در عمل به خصوص در کشور ایران با چالش‌های بسیار زیادی مواجه است افزود: از یک طرف همکارانی که به کار درمان مشغول‌اند حجم کاری زیادی دارند که باعث می‌شود فرصت همراه بودن با بقیه، گفت و شنود و حضور در نشست‌های علمی کمتری داشته باشند. البته در کنار این داستان، مشکلات فرهنگی هم وجود دارد. در واقعیت ما از کودکی با کار گروهی میانه‌ای نداریم و آن‌ را نمی‌آموزیم. رویه تنها کار کردن و دوری از کار گروهی باعث می‌شود در هر حرفه و پیشه‌ای که هستیم نتوانیم مسیر را پیدا کرده و درکنار یکدیگر با همدلی کامل کار را جلو ببریم. هر چند که با وجود مشکلات، معتقدم ما می‌توانیم در این مسیر حرکت کنیم و گریزی از آن نیست.

وی از فرمول‌هایی نام برد که متناسب با شرایط باید از آن بهره برد و گفت: یک فرمول برای همه جا کارساز نیست. سیستم‌های دولتی، سیستم‌های خصوصی و خیریه‌ها هر کدام باید متناسب با شرایط خود و با توجه به تکنولوژی‌های جدید معنای کار تیمی را به ‌وجود آورند. لاجرم در چند سال آینده بحث علوم مهندسی ارتباطات بسیار پررنگ‌تر از مروز خواهند شد.

وی افزود: در محک مفهوم کار تیمی به خوبی درک شده است. اگر این درک وجود نداشت، محک به موفقیت نمی‌رسید. محک سرمایه اجتماعی بزرگی است که باید به آن ببالیم و افتخار کنیم. امیدوارم هر روز بالنده‌تر در مسیر حمایت از کودکان مبتلا به سرطان قدم بردارد و در آینده نیز نام محک در پیشگیری سرطان کودکان بدرخشد.

معاون وزیر بهداشت در پایان با بیان آنکه محک را فقط به عنوان یک مؤسسه نباید نگاه کنیم بلکه این سازمان الگویی برای سایر مؤسسات است گفت: مجموعه‌های مردم‌نهاد نقاط قوت زیادی دارند و مهم‌ترین آنها چابکی و استقلالی است که می‌توانند در تصمیم‌گیری‌ها داشته باشند که متاسفانه سیستم‌های دولتی بهره کمتری از آن برده‌اند.


قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی