سرویس سبک زندگی فردا: اگرچه معمولا بعنوان یک منبع پروتئین در نظر گرفته نمیشوند، اما بسیاری از میوهها حاوی مقداری پروتئین هستند! به نقل از تناسب اندام میوههای حاوی پروتئین هنگامیکه به یک رژیم غذایی متنوع اضافه شوند، میتوانند یک ضمیمه افتخاری به سایر منابع پروتئین شما باشند.
میوه علاوه بر پروتئین، یک بخش مهم از رژیم غذایی است که اغلب سرشار از ویتامینهای ضروری، مواد معدنی، فیتونوترینتها و فیبر میباشد. مصرف میوه با بهبود سلامت دستگاه گوارش، حفاظت در برابر انواع خاصی از سرطان ها، فشار خون پایینتر و سلامت استخوان مرتبط است. علاوه بر آن با کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی، دیابت نوع 2 یا ابتلا به چاقی در ارتباط است.
برخی از میوههایی که مقادیر بالاتری از پروتئین دارند، عبارتند از:
زردآلوی خشک شده
زردآلوهای خشک شده، یکی از منابع میوه با بالاترین میزان پروتئین هستند. بطور کلی یک واحد میوه، یک فنجان است، اما بعلت تراکم میوه خشک، یک واحد آن نصف فنجان است. در یک وعده نصف فنجان از زردآلوی خشک شده،3 گرم پروتئین،151% از نیاز روزانه به ویتامین A،21% از آهن روزانه و 31% از نیازهای پتاسیم روزانه شما وجود دارد. بعلت تراکم و عدم وجود آب، افراد میتوانند براحتی در مصرف میوه خشک پرخوری کنند، چون با وجود آنکه همچنان همان مقدار کالری وجود دارد، اما بدون آب، دارای خاصیت سیرکنندگی کمتری است. یک وعده زردآلوی خشک 190 کالری است در حالیکه نصف فنجان زردالوی تازه فقط 37 کالری دارد. اما کالریها همه چیز نیستند، فقط از میوههای خشک در اندازه سهم مناسب لذت ببرید. شما میتوانید یک وعده نصف فنجانی را به اندازه یک موس کامپیوتر تصور کنید.
بطور مشابه هلو، مویز، موز، لیچی و آلوی خشک شده نیز سرشار از پروتئین هستند!
گواوا
یک میوه خوشمزه که یک فنجان از آن بصورت تازه،4 گرم پروتئین فراهم میکند. اگر قبلا این میوه را امتحان نکرده اید، تجربه یک میوه عجیب و خیلی خوشمزه را پیش رو دارید. انواع مختلفی از گواوا وجود دارد، اما شما اغلب گواوا با پوست زرد مایل به سبز که داخل آن صورتی یا سفید است را پیدا خواهید کرد. دانههای ترد کوچک داخل آن میتوانند خورده شده یا بیرون آورده شوند. اگرچه پوست آن به اندازه داخلش خوشمزه نیست، اما خوشمزه و مغذی است. در هنگام انتخاب گواوا رسیده، شما باید آنهایی را انتخاب کنید که سفت بوده و در هنگام لمس کردن نرم میباشند. داخل میوه، لطیفتر از پوست محافظ آن خواهد بود.
یک وعده از آن 112 کالری،9 گرم فیبر و 628% از نیاز روزانه یک فرد متوسط برای ویتامین C. را فراهم میکند.
آووکادو
اگرچه معمولا بعنوان یک عنصر لذیذ به وعدههای غذایی اضافه شده و خورده میشود، اما از نظر گیاهشناسی، میوه در نظر گرفته میشود (در دسته بندی یک توت بزرگ با یک دانه تک قرار میگیرد). یک آووکادو با سایز متوسط حدود 365 کالری،17 گرم فیبر،88% از نیازهای روزانه ویتامین C. و 7 گرم پروتئین دارد. علاوه بر این، یک آووکادو دارای امتیاز اسید آمینه 129 است که نشان میدهد یک پروتئین با کیفیت بالا میباشد.
آووکادو حاوی تقریبا تمام اسیدهای آمینه بجز هیدروکسی پرولین ــ که حتی یک اسید آمینه ضروری نسیت ــ میباشد. آن همچنین حاوی چربیهای تک غیراشباع از جمله امگا 3 و 6 م. یباشد که آن را به یک انتخاب خوب برای گیاهخواران محض که به جایگزینهای امگا 3/6 گیاهی نیاز دارند، تبدیل میکند.
سایر میوههای حاوی پروتئین که میتوانید امتحان کنید، عبارتند از: کامکوات، سیب کاستارد، جک فروت، پشن فروت!