شناسه : ۶۷۶۳۸۴ - پنجشنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۱۸:۴۸
حساسیت غذایی و راه حل مقابله با آن
حساسیت و عدم تحمل غذایی یک موضوع بسیار شایع است و تخمین زده میشود که در حدود ۲۰ درصد از افراد حداقل به یک نوع از غذا حساسیت یا آلرژی دارند
![حساسیت غذایی و راه حل مقابله با آن](/Upload/Public/Content/Images/1396/11/09/2205530625.jpeg)
حساسیت و عدم تحمل غذایی یک موضوع بسیار شایع است و تخمین زده میشود که در حدود 20 درصد از افراد حداقل به یک نوع از غذا حساسیت یا آلرژی دارند. حذف کردن تدریجی غذا از رژیم یک روش بسیار شایع برای شناسایی نوع غذایی است که ممکن است به آن آلرژیک باشید. اساس این روش بر این مبنا است که بعضی از غذا که احتمال حساسیت برای آنها دیده میشود، از رژیم غذایی برای مدتی حذف و سپس دوباره به رژیم اضافه میشوند تا واکنش فرد به آن نشان داده شود.
این روش جهت شناسایی حساسیت و آلرژی به غذا، سالهاست که توسط متخصصان تغذیه استفاده میشود. در این روش معمولا یک نوع از غذا برای مدت 5 تا 6 هفته از رژیم غذایی فرد حذف میشود. این نوع رژیم میتواند به مشکلاتی مثل نفخ معده، تولید اسید و گاز زیاد در معده، احساس حالت تهوع و حتی یبوست کمک کند. اگر غذایی که به آن حساسیت وجود دارد به درستی شناسایی شود، میتوان از رژیم غذای فرد حذف کرد. پس اگر به نوعی از غذا احتمال حساسیت میدهید امتحان کردن این روش به شما توصیه میشود.
چگونه این رژیم را عملی کنیم
این نوع رژیم به دو فاز تقسیم میشود؛ حذف و معرفی مجدد غذا.
در مرحله حذف، نوع غذایی که فکر میکنید به آن حساسیت دارید را انتخاب و آن را برای مدت 2 تا 3 هفته از رژیم غذایی خود حذف کنید. از معمولترین غذاهای خساسیت زا میتوان به مغزها، ذرت، لبنیات، لیمو، آرد گندم، گلوتن، تخم مرغ اشاره کرد. اگر بعد از 3 تا 4 هفته هنوز علائم حساسیت در بدن شما وجود دارد یا کم نشده است، حتما باید به پزشک مراجعه کنید.
در فاز معرفی مجدد غذا، غذاهایی که حذف شده و فکر میکنید در حساسیت شما نقش کمتری دارند، به آهستگی به رژیم غذایی اضافه کنید. هر غذا باید به تنهایی و در زمانی 2 تا 3 روزی به رژیم غذایی شما باز گردد. اگر علائمی مثل، خارش، قرمزی پست، سردرد، خستگی، مشکلات خواب، مشکلات تنفسی، تورم میدی و افزایش تولید گاز در شما بروز کرد احتمالا به غذای دوباره معرفی شده، حساسیت دارید.