ماهان شبکه ایرانیان

سرکشی محیط‌زیست از واحدهای آلاینده نیم قرن به نیم قرن!

با توجه به اینکه در نیمه دوم سال حجم آلاینده‌ها زیاد است، اقدامات بیشتری برای کاهش آلایندگی توسط ادارات محیط‌زیست صورت می‌گیرد. از آنجایی که پدیده وارونگی دما هم وجود دارد، برنامه کنترل و پایش منابع تولید آلایندگی در استان‌های بزرگ کشور به جریان می‌افتد.

سرکشی محیط‌زیست از واحدهای آلاینده نیم قرن به نیم قرن!

با توجه به اینکه در نیمه دوم سال حجم آلاینده‌ها زیاد است، اقدامات بیشتری برای کاهش آلایندگی توسط ادارات محیط‌زیست صورت می‌گیرد. از آنجایی که پدیده وارونگی دما هم وجود دارد، برنامه کنترل و پایش منابع تولید آلایندگی در استان‌های بزرگ کشور به جریان می‌افتد.

به گزارش ، جوان نوشت: در راستای کنترل آلایندگی واحدهای فعال در تهران بیش از هزار و 500 واحد خدماتی، صنعتی و بیمارستانی در نقاط مختلف شهر شناسایی و پایش این واحدها از اول مهر در طرح جدید پایش آغاز شده است. در طرح پایش واحدهای آلاینده علاوه بر پایش واحدهای صنعتی، زباله‌سوزها، پایانه‌های مسافری و کارگاه‌های شن و ماسه نیز در این طرح مورد بررسی قرار می‌گیرند.

در همین رابطه معاون پایش و نظارت اداره کل محیط‌زیست استان تهران درباره آخرین برنامه‌های در حال اجرا برای کاهش آلودگی هوای تهران گفت: «برخورد با کامیون‌ها و خودروهای سنگین فرسوده و فاقد معاینه فنی یکی از مهم‌ترین راهکارها است که این مهم دست‌کم تا 15 بهمن ماه ادامه می‌یابد. طی دستورالعمل تعیین شده پلیس و دست‌اندرکاران ذیربط با این خودروها در صورت تردد در شهر برخورد خواهند کرد.»
هدف ما رفع آلودگی است
محمد رستگاری درباره برخورد با صنایع آلاینده در سطح استان توضیح داد: «بحث پایش از واحدهای کوچک و بزرگ صنعتی در سطح استان همه روزه و ابزارهای قانونی برای برخورد با واحدهای متخلف انجام می‌گیرد. تعدادی از واحدها دارای مجوز و تعدادی از واحدها فاقد مجوز هستند که در صورت انتشار آلودگی از سوی واحدها برخوردهای لازم همانند معرفی به مرجع ذیصلاح ‌قضایی و حتی پلمب نیز وجود دارد.»
وی افزود: «واحدهای فاقد پروانه و شناسنامه در صورت پلمب، دیگر بازگشایی نمی‌شوند، اما برای واحدهای دارای پروانه و شناسنامه راهکارهای دیگری وجود دارد؛ اخطار پیش از پلمب، معرفی به مراجع قضایی و حتی گرفتن تعهد برای جلوگیری از انتشار آلایندگی بخشی از این راهکارها است.»
معاون پایش و نظارت اداره کل محیط‌زیست استان تهران تأکید کرد: «هدف ما جلوگیری از ادامه فعالیت واحدهای صنعتی نیست و ما با فعالیت بدون آلایندگی مشکلی نداریم، بلکه با واحدهای آلاینده طبق قانون برخورد می‌کنیم. هدف ما رفع آلودگی است و در این رابطه با کسی تعارف نداریم و در صورت بروز آلودگی از سوی واحدها، با آنها برخورد خواهیم کرد و این پایش و نظارت همه روزه از سوی متولیان امر ادامه دارد.»
وی تصریح کرد: «اینکه واحد صنعتی کوچک یا بزرگ تعطیل شود، هنر نیست، بلکه هنر از بین بردن آلودگی واحدهای آلاینده است و این پایش مستمر با جدیت ادامه دارد.»
جریمه‌ها چه می‌شود؟
این واحدهای صنعتی آلاینده اگر در صورت دریافت اخطار به اصلاح مشکلات خویش بابت رفع آلایندگی نپردازند، به سازمان امور مالیاتی معرفی می‌شوند که مشمول یک‌درصد عوارض آلودگی به شهرداری‌ها خواهند شد. شهرداری‌ها هم موظف هستند این مبلغ دریافتی را صرف کارهای زیست‌محیطی کنند.
دوره مالیاتی برای واحدهای صنعتی آلاینده که باید عوارض یک‌درصدی آلودگی را پرداخت کنند، سه ماهه است و در صورت پایش آن واحد صنعتی و اصلاح امور آلایندگی، دیگر مشمول پرداخت عوارض نخواهد بود.
پایش‌های واحدهای صنعتی آلاینده و غیرآلاینده به دو صورت خوداظهاری و پایش مستقیم انجام می‌گیرد و رویکرد اخطار و معرفی به امور مالیاتی شامل حال واحدهای صنعتی آلاینده خواهد شد. واحدهای صنعتی غیرفلزی همانند آسفالت و سیمان در رتبه نخست صنایع آلاینده قرار دارند.
تهران همیشه رکورددار
بر اساس فهرست جدید منتشر شده در سال گذشته، استان‌های تهران با 306، آذربایجان شرقی با 131، فارس 129 و خراسان رضوی 123 صنعت رکورد‌دار صنایع آلاینده کشور شده‌اند و پس از آنها به ترتیب استان‌های اصفهان، همدان، زنجان و خوزستان قراردارند.
در استان تهران نیز نام صنایعی همچون داروسازی پاکدارو و دکتر عبیدی، شیر پاستوریزه پاک، داروسازی تهران شیمی، تولید دارو، شهرک صنعتی هشتگرد، شهرک نفت بهران و پالایشگاه تهران به عنوان صنایع آلاینده به چشم می‌خورد.
این در حالی‌‌است که به نظر می‌رسد تعداد گشت‌های پایش صنایع در کشور بسیار پایین است؛ به طور مثال در پایتخت که باید بیشتر از سایر استان‌ها امکانات داشته باشد، تنها پنج گشت پایش زیست‌محیطی فعال است.
در واقع با احتساب پایش روزانه سه واحد توسط هر یک از این گشت‌ها باید گفت که برای 46 هزار واحد صنعتی شناسایی شده توسط اداره کل محیط‌زیست استان تهران شاید حدود 10 سال طول بکشد تا این واحدها یکبار مورد پایش قرار گیرند.
این در حالی‌‌است که با حدود 175 هزار واحد کارگاهی، تولیدی در استان شاید پایش هر یک از آنها با امکانات کنونی حتی در صورت شناسایی، حدود نیم قرن زمان لازم باشد و بدین ترتیب برای پایش مجدد نیم قرن دیگر نوبت به آنها می‌رسد! در اصل به همین دلیل است که محیط‌زیست استان به پایش هزار و 500 واحد خدماتی برای پایش بسنده کرده است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی