ماهان شبکه ایرانیان

کواکبیان: یعنی مملکت انقدر گل و بلبل است؟؛مطهری: کم لطفی نکنید ؛توصیه‌های بودجه‌ای لاریجانی

عملکرد هشت ماهه بودجه۹۶ دولت روحانی زیر تیغ مجلسی‌ها

ارزیابی عملکرد هشت ماهه بودجه سال ۱۳۹۶ کل کشور موضوعی بود که در دستور کار امروز مجلس قرار گرفت.

عملکرد هشت ماهه بودجه96 دولت روحانی زیر تیغ مجلسی‌ها

به گزارش خبرآنلاین، در ابتدای بحث محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور،عادل آذر رییس دیوان محاسبات، کاظم جلالی رئیس مرکز پژوهش‌ها به ارائه گزارش خود از عملکرد 8 ماهه بودجه 96 پرداختند و پس از آن نوبت به کمیسیون‌های تخصصی رسید.

قوامی:چه اقداماتی برای حمایت از تولید داخلی انجام شد؟

هادی قوامی نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه چهره ای بود که برای ارائه گزارش کمیسیون متبوعش پشت تریبون رفت و خطاب به مسئولان اجرایی گفت: آیا در واگذاری‌ها، ایجاد منابع جدید، شناسایی منابع جدید مالیاتی و اقتصاد قاچاق اقدامی کرده‌اید؟ چرا تراز تجاری در سال جاری افزایش یافت؟ چه اقداماتی برای حمایت از تولید داخلی انجام داده‌اید؟ یک میلیون و 250 هزار یورو برای تامین برخی نیازها پرداخت شد در حالی که اگر این مبلغ به شرکت‌های داخلی پرداخت می شد وضعیت تولید، اشتغال و شاخص‌های داخلی بهبود می یافت.

انتقاد زاهدی از بودجه بخش آموزش 

مهدی زاهدی رئیس کمیسیون آموزش نیز در مورد بودجه 96 در این حوزه انتقاد کرد:« با این بودجه فقط 11 درصد کمک هزینه تغذیه مدارس پرداخت شده است و فقط 13 درصد بودجه کمک به فعالیت‌های آموزش و پرورش پرداخت شده است. آنگاه چطور انتظار داریم تا فعالیت‌های آموزش و پرورش و نظام ‌آموزشی کشور بهبود یابد؟ »

دل پُر سخنگوی کمیسیون امنیت از بودجه نظامی و دفاعی

اما نقوی حسینی در قامت سخنگوی کمیسیون امنیت ملی که گویا دل پری از بودجه 96 در حوزه کمیسیون متبوعش داشت، گزارشش را اینگونه مطرح کرد:ما همیشه تاکیدمان بر این بوده که سازمان برنامه و بودجه فقط به تکالیف قانونی خودش عمل کند و ما انتظار دیگری نداریم. پیشنهاداتی که کمیسیون امنیت ملی به کمیسیون تلفیق ارائه کرده است در چارچوب 5 درصد قانون بوده است. جمع بندی ما این است که تاکنون در بودجه 97، 1.5 درصد از این پنج درصد مطابق این ماده قانونی در نظر گرفته شده است که این موضوع باید توضیح داده شود. چرا که کمیسیون تلفیق این 1.5 درصد را نیز به صندوق توسعه ملی وصل کرده است که در واقع دستیابی به آن کار سختی است.

وی در ادامه گفت: موضوع بعدی حقوق و مزایای پرسنل لشکری کشور است. همه ما مستحضر هستیم که کارکنان حوزه لشکری کشور در ماموریت‌های سخت مرزی و تامین امنیت ملی کار سختی را انجام می دهند. نیروی انتظامی و ارتش نیز در شرایط سختی ماموریت‌ها را انجام می‌دهند. هیچ نیروی لشکری نباید دغدغه معیشتی داشته باشد. طبق قانون نیروهای لشکری باید 10 درصد مازاد بر سایر کارکنان از مزایا بهره مند شوند که برای تامین این بخش نیز در بودجه 97 هیچ عددی دیده نمی شود.

عزیزی: با این وضع تا 10 سال آینده نابود می‌شویم
عبدالرضا عزیزی رییس کمیسیون اجتماعی مجلس نیز اظهار کرد: یکی از مشکلات امروز ما این است که بیش از 90 درصد اعتبارات جاری هستند و با این وضعیت تا 10 سال آینده نابود می شویم. هزینه‌های جاری باید کاهش یابد و هزینه‌های عمرانی افزایش یابد تا در نهایت شاهد افزایش سطح اشتغال و کاهش آسیب‌های اجتماعی باشیم.

نوبخت: فرزند دکتری را در اغتشاشات گرفتند گفتند تو چرا؟
علی نوبخت رییس کمیسیون بهداشت سلامت مجلس شورای اسلامی با بیان این نکته که مخارج این حوزه بسیار بالا است،‌گفت: سازمان بیمه سلامت برای وزارت بهداشت است اما عملکردی که در این 10 ماهه می‌بینیم نشان می‌دهد که هشتش گرو نه است. امسال هم کمک خواهیم کرد اما به شرط و شروط‌ها. علت این گرفتاری مخارج زیاد است. ما باید دست به دست هم بدهیم، پول طرح تحول را بپردازیم.

او با اشاره به اعتراضات اخیر،‌ توضیح داد:در حوادث اخیری که رخ داد نوجوانی را دستگیر کردند و گفتند تو چرا؟گفت که من فرزند دکتری هستم که 10 ماه است حقوق نگرفته است.

رضایی:نباید نیاز باشد تا نماینده‌ها پشت در اتاق آقای نوبخت بنشینند
رضایی رئیس کمیسیون عمران هم تأکید کرد:باید چانه زنی جای خود را به قانون بدهد تا نیاز نباشد من نماینده یا وزیر پشت در اتاق آقای نوبخت بنشینند.

حذف بودجه فرهنگی به استناد نادرست به سخن مراجع
جمشید جعفرپور رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس با انتقاد به عملکرد کمیسیون تلفیق بودجه 97 در حذف بودجه برخی از موسسات و نهادهای فرهنگی گفت: این کمیسیون با استناد نادرست به برخی سخنان مراجع این بودجه را حذف کرده است، در صحن علنی مجلس باید فکری اساسی برای این مشکل شود.

انتقاد از دریافتی قضات از تریبون مجلس

«آیا زیبنده است که قضات ما در ایران نصف دریافتی قضات در کل دنیا را داشته باشند؟» این هم بخشی از صحبت های ملکشاهی ریاست کمیسیون قضایی در مورد بودجه 96 بود.

توصیه های لاریجانی برای بودجه سال آینده

علی مطهری پس از ارائه گزارش کمیسیون ها به جمع بندی از مطالب مطرح شده پرداخت و گفت:این جمع بندی را آقای لاریجانی و بنده نوشته ایم که به این ترتیب است.

*رعایت چارچوب برنامه ششم در مورد سقف اوراق مالی یعنی تلاش شود تا برای سال 97 از این اوراق کمتر اضافه شود.

*به بهره وری توجه جدی تری شود.

*برای یارانه باید منابع روشن مشخص شود که بخش سلامت،‌تولید و حمل و نقل آسیبی وارد نشود.

*فروش شرکت‌های وابسته به بانک ها باید مطابق قانون باشد که در سال گذشته انجام نشده است بنابراین باید وزارت اقتصاد این امر را در سال 97 محقق کند.

*مشکل اشتغال با سرمایه گذاری در تولید و صادرات محقق می شود. باید توجه داشت که مشکل اصلی نرخ سود بانک ها است اما چون بانک ها را نمیتوان مجبور کرد که نرخ را پایین بیاروند، راه حل این است که یارانه ای برای تولید و صادرات در نظر بگیریم

*برای طرح سلامت در بودجه 97 بودجه ای روشن در نظر گرفته شود.

*قانون برنامه میگوید در پایان سال دوم برنامه باید 5 درصد حجم دولت کاهش یافته باشد،‌بودجه 97 در این مورد باید روشن باشد.

*بودجه برای سازمان مدیریت بحران در نظر گرفته شود.

*دولت چالش ها و ابر چالش ها را مشخص کند و باید دید که در سال آینده کدام اولویت دارد،اساسا هنر بودجه نویسی هنر تشخیص اولویت ها است.

*باید به فرهنگ توجه کنیم. مجلس به خاطر مشکلات اقتصادی از فرهنگ غافل نشود و از تاثیر فرهنگ در اقتصاد هم نباید غافل باشیم.


انتقاد کواکبیان از گزارش کمیسیون‌ها:مملکت اینقدر گل و بلبل است؟
پس از بیان این نکات مصطفی کواکبیان در قالب اخطاری به نقد گزارش ها پرداخت و گفت: مردم از خود سئوال میکنند اگر این همه مملکت گل و بلبل است این همه فقر و اسیب های اجتماعی از کجا است.روسای محترم کمیسیون از قبل باید به آنها بگویید که آمادگی داشته باشند.

او در ادامه به نقد آمارهای متناقض پرداخت و گفت: متاسفانه یک مرکز می آید میگوید رشد اقتصادی ما 4 درصد است و اما سازمان برنامه بودجه چیز دیگری میگوید واقعا این تناقض در مورد رشد اقتصادی جای تعجب دارد.

این نماینده اصلاح طلب مجلس ادامه داد:طبق اصل 55 دیوان محاسبات زیر نظر مجلس است من از رئیس دیوان پرسیدم تفریغ بودجه با تخلف برخی از دستگاه های اجرایی همراه بود، ایشان گفت ما برای تخلف ها کیفر خواست میگیریم و پیگیری میکنیم.

کواکبیان تأکید کرد: من خواهشم این است که اینگونه نشود که بعد از اینکه روحانی هم مانند وقتی که احمدی نژاد رفت بگوییم هفت هزار میلیارد تخلف یارانه دارد. اگر وزرای ما تخلف کردند همین الان باید بگویند. درست است که باید بودجه 97 را خوب تنظیم کنیم اما همین الان هم برخی از دستگاه های اجرایی عملکردشان با بودجه فاصله دارد.

مطهری در پاسخ به این نکته سنجی کواکبیان گفت: شما در مورد بودجه روسای کمیسیون کم لطفی کردید اکثرا دقیق بود و این طور نبود که فی البداهه بیاینید و صحبت کنند. یک نقصی در مورد تخلفاتی که در مورد دستگاه های اجرایی مطرح میشود این است صرفا تخلف افرادی که الان در سمتی هستند به رئیس مجلس ارائه میشود تا پیگیر شود. این نقص الان رفع شده است تا کسانی که قبلا هم مسئولیت داشتند از طرف دیوان محاسبات، تخلفهایشان پیگیری شود. ای کاش اقای عادل اذر به این بحث هم اشاره می کردند.

2929

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان