ترش تره غذایی خوشمزه و خوش طعم است که با استفاده از سبزیجات محلی و تخم مرغ و سیر و آب نارنج و برنج و یا آرد و ادویه جات پخته می شود. در ادامه این مطلب طرز تهیه ترش تره را به صورت مرحله به مرحله به شما عزیزان آموزش می دهیم.
گیلان غذاهای محلی زیادی دارد که ترش تره گیلانی یکی از غذاهای گیاهی است و در طرز تهیه ترش تره از برنج و سبزی مخصوص و آرد و سیر و تخم مرغ و آب نارنج و فلفل و زردچوبه و نمک استفاده می شود و شما می توانید این غذا را به راحتی در منزل بپزید.
باقلا قاتق، میرزا قاسمی،
مرغ ترش و ترش تره از انواع غذاهای محلی گیلان هستند و اگر شما تمایل زیادی به خوردن غذاهای محلی گیلانی دارید بهتر است این نوع غذاها را در منزل بپزید و از طعم بی نظیر آن ها نهایت لذت را ببرید.
مواد لازم
- برنج : دو قاشق غذاخوری
- آرد : به میزان لازم ( در صورت تمایل )
- سبزی مخصوص ( تره- جعفری- اسفناج- مقداری نعناع- چوپاق- گشنیز ) : نیم کیلوگرم
- تخم مرغ : سه عدد
- سیر : 4 حبه
- نمک : به میزان لازم
- فلفل : به میزان لازم
- زردچوبه : به میزان لازم
- آبغوره یا آب نارنج : به میزان لازم
طرز تهیه ترش تره گیلانی خوشمزه و خوش طعم
برای پخت ترش تره ابتدا سیر را له کنید سپس آن را با نمک و زردچوبه تفت دهید و تخم مرغ ها را درون سیر تفت داده شده بشکنید سپس آن ها را به خوبی هم بزنید و تابه را از روی حرارت گاز بردارید.
در مرحله بعدی طرز تهیه ترش تره درون قابلمه ای مناسب برنج را به همراه 1 لیوان آب بپزید و اجازه دهید تا برنج له شود سپس سبزی های ریز خرد شده را به برنج له شده بیفزایید و نصف لیوان آب به مخلوط برنج و سبزی اضافه کنید و سپس درب قابلمه را ببندید. اگر تمایل دارید آرد را به این خورشت خوشمزه اضافه کنید در این مرحله از دستور پخت ترش تره, آرد را با مقداری آب سرد مخلوط کنید و به خوبی هم بزنید تا آرد در آب گلوله نشود سپس آرد را به تدریج به خورشت ترش تره بیفزایید و خورشت را مدام هم بزنید تا آرد در خورشت گلوله نشود.
بعد از گذشت چند دقیقه رنگ سبزی ها تغییر می کند می توانید در همین لحظه نمک و فلفل و آب نارنج را به خورشت بیفزایید و بعد از اینکه خورشت دو یا سه جوش زد مخلوط تخم و سیر را به آن اضافه کنید و خورشت ترش تره را به خوبی هم بزنید سپس خورشت را در ظرف مناسبی برای سرو بکشید.
این خورشت خوشمزه را می توانید در کنار برنج کته و نان و یا در کنار ماهی شور و ماهی دودی با انواع مخلفات گیلانی نظیر سیر و باقالی خام و ترب سفید و … میل کنید.
نکات طلایی برای پخت بهتر ترش تره
1.خورشت ترش تره نباید آبکی باشد بنابراین بهتر است در طرز تهیه آن از آرد و یا برنج استفاده کنید.
2. بهتر است در طرز تهیه ترش تره ترجیحا از آرد و یا برنج استفاده کنید زیرا استفاده از این دو مورد به صورت همزمان باعث غلیظ شدن خورشت می شود.
3. ترشی اصلی که برای این غذای محلی استفاده می شود آب نارنج است.
4. میزان ترشی این خورش به ذائقه شما بستگی دارد و می توانید ترشی این خورش را با توجه به ذائقه تان کم و یا زیاد کنید.
5. اگر تمایل دارید می توانید مانند طرز تهیه میرزا قاسمی تخم مرغ را در اواخر پخت درون خورشت بشکنید که در این صورت باید سیر را به همراه سبزیجات مقداری تفت دهید و سپس آن ها را به خورش بیفزایید.
6. اگر سبزیجات محلی گیلان را در دسترس ندارید می توانید آن ها را حذف کنید و یا از اسفناج به تنهایی در پخت این غذای خوشمزه استفاده کنید.
7. اگر تمایل دارید خورشت خوش طعمی داشته باشید می توانید چند عدد گوجه سبز به این خورشت خوشمزه اضافه کنید.
در این مطلب با طرز تهیه ترش تره آشنا شدید که امیدواریم از پخت این خورشت خوشمزه و محلی نهایت لذت را ببرید. در صورت تمایل می توانید برای مشاهده آموزش پخت انواع غذای محلی کلیک کنید.