عبدالصمد خرمآبادی از معدود افراد در حاکمیت است که در پیامرسان سروش فعالیت دارد و اخیرا در کانال شخصی خود در این شبکه پیامرسان بومی گفته که نهتنها توییتر و یوتوب نه تنها در سال جدید رفع فیلتر نخواهند شد بلکه قرار است با یک برنامه جامع، مردم را در سال 97 به شبکههای داخلی هدایت کنیم و از کنترل و سیطره کشورهای خارجی بر فضای مجازی خارج شویم.
این صحبتها در حالی مطرح میشود که هم وزیر ارتباطات در پاسخ به دیجیاتو و هم دبیر شورای عالی فضای مجازی چند روز پیش در پاسخ به دیگر خبرنگاران از بررسیهای لازم و امکان وقوع رفع فیلترینگ این دو شبکه در سال آینده گفته بودند.
خرم آبادی درباره علت فیلترینگ یوتوب و توییتر در کانال شخصی خود اینچنین نوشته است:
«توئیتر و یوتوب در اجرای دستور مراجع قضایی فیلتر شدهاند و مراجع دیگر نمیتوانند در اموری که توسط مراجع قضایی تعیینتکلیف شدهاند، دخالت نمایند.علت فیلتر توئیتر و یوتیوب عدم تبعیت آنها از قوانین کشور و جلوگیری از انتشار میلیونها محتوای مجرمانه و سدکردن راه جاسوسی، نفوذ و تسلط بیگانگان بر فضای مجازی کشور بوده است. نه تنها توئیتر و یوتیوب رفع فیلتر نخواهند شد، بلکه در آستانهی ورود به سال 97، اتفاق نظر بینظیری بین مسئولین برای قطع تسلط و نفوذ دشمن بر فضای مجازی کشور ایجاد شده است.»
معاون دادستانی کشور پیشتر موضع تند خود را علیه تلگرام نیز بیان کرده بود و گفته بود که فیلتر شدن این شبکه پیامرسان نیز باید مدتها پیش رخ میداد.
هنوز دقیقا مشخص نیست «تحولی عظیم در خصوص نجات فضای مجازی کشور از سلطه و نفوذ برخی از شبکههای اجتماعی» که دبیر شورای فضای مجازی از آن میگوید دقیقا به چه شکل صورت میگیرد. سوال اصلی اینجاست که آیا این مهم با فیلترینگ شبکههای خارجی موجود(مثل تلگرام و...) میسر خواهد شد یا راه دیگری مثل توسعه و رشد موارد بومی در پیش گرفته خواهد شد.
هرچند این موضوع چندان روشن نیست اما مساله مهمتر به اوج گرفتن سلسله حملات به تلگرام در این چند روز اخیر برمیگردد. جدا از معاونت دادستانی کشور، دبیر شورای عالی فضای مجازی و همچنین چند تن از نمایندگان مجلس خبر از فیلتر شدن تلگرام دادند. فیلتر شدنی که در ماه گذشته به مدت دو هفته رخ داد و تاثیرات منفی آن در کشور دیده شد و نگرانیهایی را برای برخی کسبوکارها و مردمی که با این شبکه کسب در آمد یا کسب اطلاعات انجام میدهند به وجود آورده است.