تیم فوتبال صبای قم در پس از یک فصل حضور در لیگ دسته یک نتوانست نتایج خوبی کسب کند و در پایان هفته بیست و نهم و با شکست 8 بر صفر مقابل اکسین البرز به لیگ دسته دوم سقوط کرد. ناصر شهسواری که یکی از مدیران این باشگاه در برهههای مختلف بود، در گفتوگو با ایسنا به شرح نحوه تشکیل صبا تا سقوط این تیم به لیگ دسته یک پرداخت. او درباره نحوه تشکیل این تیم اظهار کرد: وزارت دفاع در سال 81 با انتقال تیم مهمات سازی به باتریسازی نیرو که مدیریت آن در اختیار سردار احمد شهریاری بود موافقت کرد. این تیم پس از انتقال به صباباتری تغییر نام داد. تیم صباباتری در لیگ یک کشور فعالیت داشت که در سال نخست حضورش نتوانست نتایج دلخواه مدیران را کسب کند. پس از این سال من و شهید تهرانی مقدم به کادر مدیریتی صبا اضافه شدیم.
مدیر پیشین صبا باتری افزود: ما با برنامهریزی علمی و عملی و با آوردن مربی متخصص و با تجربه و بازیکنان باانگیزه و با تجربه پا به مسابقات گذاشتیم. هدف از شرکت در این دوره از رقابتها، قهرمانی در لیگ یک و پس از آن مدعی شدن در لیگ برتر بود که همین اتفاق هم رخ داد. ما در همان سال قهرمان لیگ دسته یک شدیم و فصل بعد که در لیگ برتر حضور داشتیم توانستیم به قهرمانی جام حذفی برسیم.
شهسواری درباره ساخت ورزشگاه صباشهر گفت: باشگاه صبا استادیومی با استانداردهای فیفا تاسیس کرد که در آن بازیهای لیگ برتر و لیگ قهرمانان آسیا برگزار شد. این ورزشگاه در طول 6 ماه ساخته شد و آماده بهرهبرداری قرار گرفت.
او در ادامه از انتقال باشگاه صبا به شهر قم گفت و بیان کرد: با تصمیمات غیرمنطقی و غیرقانونی رییس سازمان ورزش وقت، تیمهای ریشهدار کشور نابود شدند. با جابهجایی احمد شهریاری از صباباتری با آمدن مدیریت جدید، وزارت دفاع مثل نیروی انتظامی دیگر رقبتی به تیمداری نداشت. در حالی که صبا خریداران زیادی در تهران داشت، با پیگیری نمایندگان مجلس و هماهنگی سازمان تربیت بدنی و فدراسیون فوتبال و دستور رییسجمهور وقت، تیم به شهر مقدس قم انتقال یافت. این استان هیچ تجربهای در لیگ یک و برتر نداشت و بدتر از آن مدیران فوتبالی باتجربه در این شهر وجود نداشت و فقط به عشق این که یک تیم لیگ برتری داشته باشند اقدام به تیمداری کردند.
این مدیر پیشین صباباتری با بیان این که تیم فوتبال صبا پس از انتقال به قم زیر نظر استانداری قرار گرفت، اظهار کرد: من در جلساتی که با استاندار وقت قم، محمد ناظمی اردکانی داشتم به فراهم شدن بودجه کافی برای شرکت در رقابتهای آسیایی و لیگ برتر و تیمهای پایه تاکید کردم. آن زمان به من پیشنهاد مدیرعاملی این باشگاه شد که به خاطر مشغله کاری نتوانستم قبول کنم و کریم ملاحی را به عنوان مدیرعامل و فیروز کریمی را به عنوان سرمربی معرفی کردم که مورد موافقت قرار گرفت. با این حال چون انتقال صبا به قم ضربه مهلکی به تیم وارد کرده بود، صبا نتایج متوسطی در آسیا و لیگ برتر کسب کرد اما در هر صورت تیم جمع و جور شد.
شهسواری افزود: پس از رفتن ملاحی و کریمی، استاندار قم دوباره پیشنهاد مدیرعاملی این باشگاه را به من کرد که دوباره به دلیل مشغله کاری نتوانستم قبول کنم و این بار احمد شهریاری را معرفی کردم که پس از برگزاری جلسه با استاندار و هیات مدیره، او به عنوان مدیرعامل انتخاب شد. شهریاری با تغییرات زیادی که در بدنه باشگاه ایجاد کرد، نتایج قابل قبولی کسب کرد و مورد حمایت استاندار هم قرار داشت اما با تغییر استاندار حمایت از تیم صبا قطع شد و بیتوجهی مسوولان به استعفای شهریاری منجر شد. در فصل بعد تیم به غمخوار سپرده شد که او با آوردن اسپانسر توانست تیم را یک فصل اداره کند اما این نسخه هم یک سال بیشتر جواب نداد و در فصل بعد تیم از استانداری به تربیت بدنی قم انتقال پیدا کرد.
او درباره شرایط صبا پس از انتقال به تربیت بدنی استان قم، گفت: تیم پس از این انتقال بیبرنامه بود و بدون حامی مالی و اسپانسر ماند و همین مساله باعث شد تا بازیکنان نامدار و کادرفنی این تیم که علی دایی سرمربی آن بود از این تیم جدا شوند. از همین جا استارت نابودی صبا خورده شد. تیم به افراد و مالکان جدید واگذار شد و نبود تعهد، برنامه و بودجه و انگیزه لازم و حمایت نکردن مسوولان استان تیم صبا را وارد یک بحران بزرگ کرد تا همان سال به لیگ یک سقوط کند.
شهسواری ادامه داد: متاسفانه در لیگ یک تیم صاحب و بانی و مهمتر از همه بودجه نداشت تا سرانجام صاباتری که مشخص نشد صاحب اصلی آن کیست مانند راهآهن و پاس به لیگ پایینتر سقوط کند. الان مسوولان از رئیس جمهوری گرفته تا وزارت ورزش و رییس فدراسیون فوتبال و مسوولان شهر و نمایندگان مجلس کجا هستند؟ آنها باید جواب قانون شکنی و ندانمکاری را به طرفداران تیمهای محبوب کشور بدهند. همه کارشناسان فریاد زدند که این انتقالها اشتباه است و قطعا به نابودی تیمهای ریشهدار منجر میشود. متاسفانه گوش شنوایی وجود ندارد و هرکس برای محبوبیت خود و رای جمع کردن این کار غیر کارشناسی را انجام میدهد و امروز مورد نفرین ورزشدوستان هستند.
او در پایان گفت: باشگاههای فوتبال در همه جای دنیا به عنوان یک بنگاه اقتصادی شناخته میشوند ولی در اینجا فوتبال بازی سیاسیون برای رای جمع کردن شده است.