به گزارش سیناپرس، شرکت آمریکایی «اورایناسپن» (Orion Span) در بیانیهای رسمی اعلام کرد که در نظر دارد تا سال 2021 (1400)، هتل لوکس و مجهز را در مدار زمین راهاندازی کند. میهمانان این هتل تجربه اقامت بیوزنی را در فضا خواهند داشت و مناظر و چشماندازهای بینظیر و شگفتانگیزی را تماشا خواهند کرد.
این هتل، «ایستگاه آرورا» (The Aurora Station) نام گرفته که به معنی «شفق قطبی» است و با ظرفیت پذیرایی از 6 مسافر، میتواند در دورههای 12روزه میزبان آنها باشد. در کنار گردشگران فضایی قرار است فضانوردانی حرفهای از آژانسهای بینالمللی فضایی نیز حضور داشته باشند.
این شرکت پیشبینی کرده است که طی سه سال آینده، ایستگاه-هتل فضایی خود را به مدار بفرستد و تا سال 2022 (1401) میزبان نخستین گروه از میهمانان شود. میهمانان و گردشگران فضایی در ارتفاع 322 کیلومتری از سطح زمین اقامت خواهند کرد، در ایستگاه به کشاورزی مشغول خواهند شد و برخی گیاهان و مواد غذایی را پرورش خواهند داد. این ایستگاه فضایی و هتل لوکس، هر 90 دقیقه یک دور کامل به دور زمین میچرخد و ساکنان آن طی مدتزمان اقامت خود در فضا میتوانند هر 24 ساعت شاهد 16 طلوع و غروب خورشید باشند.
در حال حاضر متقاضیان میتوانند نام خود را بهعنوان داوطلب در فهرست انتظار ثبت کنند؛ ولی هزینه اقامت در این هتل فضایی بسیار سرسامآور است، بهطوریکه تنها ثبتنام اولیه مستلزم پرداخت 80هزار دلار است. درنهایت افراد انتخابشده برای سفر به هتل فضایی باید 9٫5 میلیون دلار برای این سفر پرداخت کنند. شایان ذکر است که علاقمندان به این سفر، باید در برنامه آموزشی فشرده زندگی در فضا که 3 ماه طول میکشد، شرکت کنند.
به گفته مدیران شرکت سازنده این هتل فضایی، ساخت ایستگاه مدارگرد و اعزام گردشگر به فضا تنها گام نخست این ماموریت به شمار میرود و در مراحل بعد، قرار است هتل فضایی آرورا متناسب با تعداد متقاضیان و نیاز بازار رشد و توسعه پیدا کند. با دستیابی به ظرفیتهای تعیینشده، هتلی مشابه به مدار زمین اعزام میشود و به هتل پیشین متصل خواهد شد.
البته این تلاش برای ساخت هتلهای فضایی، نخستین اقدام در سطح بینالمللی نیست و پیشازاین در سال 2014 (1393)، یک شرکت خصوصی روس به نام «KosmoKurs» اعلام کرده بود که در حال طراحی و تغییر ساختار یک فروند شاتل فضایی جهت استفاده در گردشگری فضایی است که قابلیت استفاده مکرر را داشته باشد. «پاول پوشکین» (Pavel Pushkin) مدیر این شرکت در آن زمان گفته بود: «ما در نظر داریم نخستین پرواز خود را تا سال 2020 (1399) انجام دهیم و آزمایشهای رسمی ما جهت پروازهای آزمایشی نیز از سال 2018 (1397) آغاز خواهد شد.» البته هزینه سفر با این شرکت روسی از همتای آمریکایی خود بسیار ارزانتر است و بلیتهای گردشگری فضایی با فضاپیمای روسی شرکت KosmoKurs بین 200هزار دلار تا 250هزار دلار خواهد بود.
در مرحله نخست این سفر فضایی، فضاپیمای روسی حامل گردشگران به ارتفاع 20 کیلومتری سطح زمین منتقل میشود و مسافران این پرواز سفری 20دقیقهای را تا مدار زمین تجربه خواهند کرد. این شرکت فضایی، شاتل فضائی بوران (Buran) را که در آخرین سالهای حیات اتحاد جماهیر شوروی به فضا پرتاب شد، همراه با یک فروند راکت فضایی «Angara» خریداری کرده است.
کارشناسان فضایی برآورد کردهاند که طی 10 سال آینده بازار گردشگری فضایی دستکم با 14هزار درخواست روبهرو میشود. البته تجربه گردشگری شرکتهایی مانند اسپیسایکس و ویرجینگلکتیک که سالهاست برای اعزام نخستین گروه از گردشگران فضایی به مدار زمین ناکام ماندهاند، حاکی از آن است که اجرای درست و ایمن برنامههای گردشگری فضایی بهمراتب دشوارتر و زمانبرتر از برنامهریزیهایی است که مدیران این شرکتها در گفتوگوهای مطبوعاتی روزهای نخست اعلام میکنند.