تبعات ریزگردها اکنون به جایی رسیده که علاوه بر مهاجرت موجب تحت تأثیر قرار گرفتن تولید و اشتغال خوزستان هم شده است.
به گزارش به نقل از روزنامه جوان، مدیرکل حفاظت محیطزیست خوزستان روز گذشته دراینباره گفت: اسفندماه بود که 85 هزار اصله نهال به خوزستان تحویل داده شد و قرار است 15 هزار اصله نهال دیگر نیز تا پایان آبان یا آذرماه امسال تحویل داده شود. 350 هزار هکتار کانون رسی در استان خوزستان وجود دارد و تقریباً معادل همین میزان نیز کانونهای فرسایشی با منشأ شن و ماسه داریم که باید در آن کانونها فعالیت صورت بگیرد.
احمدرضا لاهیجانزاده تصریح کرد: سال گذشته اعتبار خوبی برای مقابله با ریزگردها به خوزستان داده شد و برای سال 97 نیز حدود 150 میلیون دلار پیشبینی شده است. در سالهای گذشته اگر در ارتباط با خشک شدن تالاب هورالعظیم صحبت میکردیم، همه فکر میکردند که مشکل خشک شدن این تالابها مربوط به سازمان حفاظت محیطزیست است.
وی ادامه داد: اکنون نیز برخی تصور میکنند که وقتی صحبت از کانون ریزگردها میشود، مشکل به سازمان حفاظت محیطزیست، مجموعه منابع طبیعی یا استانداری بازمیگردد، اما آثار و تبعات ریزگردها باعث مهاجرت و تحت تأثیر قرار گرفتن تولید و اشتغال استان خوزستان شده و همه بخشها را درگیر کرده است.
مدیرکل حفاظت محیطزیست خوزستان با بیان اینکه در بحث مقابله با ریزگردها همه باید به میدان بیایند، اظهار کرد: ما نباید انتظار داشته باشیم که دولت به تنهایی مشکل همه 700 هزار هکتار کانون ریزگردها در خوزستان و کانونهای ریزگرد آینده را حل کند.
این در حالی است که در سال قبل، بر اثر شدت وجود ریزگردها، مه سنگین و رطوبت بالای هوا چهار نیروگاه برق خوزستان از مدار خارج شده و برخی تصفیهخانههای آب نیز از کار افتادهاند.
به گفته مقامات مسئول، انباشته شدن خاک روی پستها و تجهیزات انتقال برق و همچنین وقوع مه که باعث چسبندگی خاکها و اتصال کوتاه در شبکه برق میشود، عامل این قطعی برق است.
حمید چیتچیان، وزیر نیرو سال پیش با توجه به بحران استان خوزستان و قطعی برق و آب در نیمی از استان، راهی این استان شده تا در جلسه اضطراری شرکت و مشکلات را بررسی کند.
پس از سفر وزیر نیرو هم علی ساری، نماینده اهواز در مجلس طی نامهای سرگشاده به رئیسجمهور، نسبت به وضعیت آلودگی هوای خوزستان به شدت ابراز نگرانی و ناراحتی کرد و نوشت: سفرهای تشریفاتی، دید و بازدیدهای صوری، دستورهای بیضمانت، شعارهای توخالی و سلفی گرفتن مدیران و وزیران شما با مردم محروم، دوای درد نیست؛ به داد مردم خوزستان برسید. رئیس سازمان حفاظت محیطزیست هم بهمن 96 گفت: 80 درصد ریزگردهای خوزستان در زمستان منشأ داخلی دارد و سه سال برای نابودی منشأ داخلی ریزگردها زمان نیاز داریم. مقرر شده تا حقابه لازم برای تر کردن مناطقی که ریزگردها از آنجا بلند میشود، تأمین و تخصیص داده شود که منتها برای امسال جواب نمیدهد و حداقل هفت تا هشت ماه کار دارد. وقوع معضل گرد و غبار در تعدادی از استانهای غربی و شرق ایران در سالهای گذشته بارها باعث تعطیلی مدارس و ادارات، لغو پروازها و بستری شدن تعدادی از شهروندان در مراکز درمانی شده است.
جالب اینکه شدت طوفانهای گرد و غبار سالهای پیش در استان خوزستان بیش از 10 هزار میکروگرم بر مترمکعب و به حدی بوده است که اندازهگیری آن در توان دستگاههای سنجش آلودگی هوا هم نبود. ای کاش مسئولان محلی و ملی پیش از فرارسیدن دوباره این مشکلات فکری به حال این اوضاع کنند.