ماهان شبکه ایرانیان

سیلاب در "افغانستان" پدیده ای آشنا اما بی وقت

تداوم بارندگی در افغانستان به شکلی بی سابقه طی دو هفته گذشته سبب جاری شدن سیلاب ها در چند روز گذشته در استان های بلخ، جوزجان، بغلان، سرپل، تخار و قندوز شده و تاکنون علاوه بر تخریب صدها خانه ۱۶ شهروند این کشور نیز جان باختند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری میزان،  طی 10 روز گذشته بارش های شدیدی در افغانستان رخ داده است که با توجه به سابقه بارش در این کشور، رخدادی کم سابقه در این محدوده زمانی است و جاری شدن سیلاب ها در پی این بارندگی ها در شهرستان «خلم» استان بلخ 10 کشته برجای گذاشت و دهها خانه مسکونی نیز تخریب شد.
مشابه این اتفاق در استان بغلان نیز رخ داد و جاری شدن سیل در منطقه «خواجه الوان» در شهر «پلخمری» مرکز این استان 6 تن را کشت و به دهها منزل آسیب رساند.

در استان قندوز که هم مرز با استان بغلان است هم سیلاب به منازل مسکونی آسیب جدی رسانده است و جاده استان تخار- قندوز را برای یک روز مسدود کرد.

شهرستان «فیض آباد» در استان جوزجان در شمال افغانستان نیز شاهد جاری شدن سیلاب شدیدی شده است و بیش از 50 منزل مسکونی را بطور کامل ویران کرد و به یک هزار خانه نیز صدمه زده است.

در منطقه «قرلق سای» شهرستان «رستاق» در استان تخار افغانستان نیز براثر رانش زمین که خود ناشی از شدت بارندگی های چند روز گذشته بود یک نفر جان باخته است و 15 تن دیگر مصدوم شده اند.

بارندگی های دو ماه اخیر در سال 1397 بیشتر از مجموع بارندگی های تمام فصل چهارم سال گذشته به عنوان عمده ترین دوره بارش سالانه در افغانستان است و کابل پایتخت افغانستان هم در 15 روز گذشته شاهد بارندگی های ممدتی بوده است.

همچنین تصاویری که روز دوشنبه 31 اردیبهشت ماه جاری از مناطق مرکزی افغانستان در شهرستان «بهسود» برای رسانه ها فرستاده شده است همگی نشان می دهد که در رخدادی نادر در این منطقه برف باریده و اراضی سفید پوش شده است.

در شهرستان «جاغوری» در استان غزنی نیز یک شهروند محلی در گفت و گوبا خبرنگار ایرنا گفت که ساعت دیروز بارش برف در این منطقه شروع شد و هوا بشدت سرد شده است.

بارندگی ها در حال در مناطق مختلف افغانستان ادامه دارد که هفته گذشته وزیر کشاورزی این کشور در مجلس نمایندگان از آسیب های جدی خشکسالی در 15 استان افغانستان خبر داد و گفت که اگر بخش های خصوصی این کشور با دولت همکاری نکنند دولت توانایی مبارزه با خشکسالی در این استان ها را ندارد.

در افغانستان با توجه به وضعیت امنیتی اغلب در دسترسی ها برای نیروهای امدادی در مناطق آسیب دیده از بلایای طبیعی دشوار است و از سوی دیگر نظام جامعی برای امداد رسانی نیست و بیشتر زخم های ناشی از عواملی مانند زلزله و سیل با گذشت زمان و اقدامات خود اهالی برای خودشان بهبود می یابد.

البته مجلس نمایندگان افغانستان در مورد سیل اخیر در چند استان از حکومت به ویژه هیات وزیران در مسئولان در امور مقابله با حوادث طبیعی ‌خواست که به وضعیت آسیب دیدگان سیلاب‌ها در کشور رسیدگی شود.

عبدالرئوف ابراهیمی رییس مجلس نمایندگان در نشست روز شنبه گذشته گفت که سیلاب‌ زندگی بسیاری از مردم افغانستان را در استان های مختلف از جمله استان های شمالی با خطر مواجه کرده است.

وی از حکومت خواست به این امور رسیدگی شود و هر چه سریعتر کمک‌ برای آسیب دیدگان ارسال شود بفرستند.
این سخنان در حالی بیان شد که نمایندگان استان های جوزجان و سمنگان در این جلسه از نگرانی هایشان برای جاری شدن سیل در حوزه های انتخابیه خود و مشکلات مردم سخن گفتند.

عبدالستار درزابی نماینده مردم جوزجان در مجلس گفت که در استان های شمال افغانستان با وجود جنگ‌های خانمانسوز، سیلاب وحشتناکی را نیز مردم شاهد هستند و بر اثر آن در جوزجان حدود 500 خانوار از خانه‌هایشان آوراه شده اند و به کمک های سریع نیاز دارند.

عبدالله محمدی نماینده مردم سمنگان نیز مشابه همین مشکلات را بیان کرد و گفت که جاری شدن سیلاب‌ در استان سمنگان خسارت جانی و مالی زیادی داشته ولی ادارات مربوط هنوز برای کمک اقدامی نکرده اند.
اکنون با توجه به تغییر شدید دما و بارش های تند در روزهای اخیر، ممکن است به تولید محصولات کشاورزی افغانستان که عمده ترین محل درآمدی برای مردم این کشور است خسارت وارد شود که باید منتظر گزارش مقامات رسمی در این مورد ماند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی