رئیس شوراهای حل اختلاف استان کرمان در گفتوگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان با اشاره به رتبه دوم کشوری شوراهای حل اختلاف استان کرمان اظهارکرد: شوراهای حل اختلاف استان کرمان 145 هزار 932 فقره پرونده را دریکسال گذشته مختومه کرده است.
وی اظهار داشت:طبق اعلام معاون رئیس قوه قضائیه و رئیس مرکز امور شوراهای حل اختلاف کشور کارنامه عملکرد شوراهای حل اختلاف استان کرمان در سال گذشته موفق ارزیابی شده است.
این مقام قضائی در ادامه افزود:طی یک سال گذشته به 94 هزار و 281 فقره پرونده به صورت حکمی رسیدگی شده است که موارد بسیار کمی از پروندها مورد نقض قرار گرفته است.
وی تعداد قضات شوراهای حل اختلاف استان کرمان را 133 نفر اعلام کرد و افزود:مجموعا تعداد 103 هزار و 561 فقره پرونده در صلاحیت قاضی شوراهادر استان کرمان مختومه شده است و میانگین رسیدگی توسط هرقاضی استان معادل 779 پرونده بوده است.
این مقام قضایی در خصوص رشد چشمگیر عملکرد شوراهای ویژه زندان نیز گفت:طی یک سال گذشته یک هزار و 248 فقره پرونده وارد وارد این شعب شده است و معدال 72 درصد پروندهها با صلح وسازش مختومه شده است.
وی تصریح کرد:با تلاش کارکنان شعب شورای ویژه زندانها 348 مددجو از زندانهای استان آزاد شده اند که نشان دهنده افزایش 75 درصدی آزادی زندانیان نسبت به سالهای قبل است.
تقی زاده بیان کرد: باتوجه به تاکید مقام معظم رهبری در خصوص شعب شوراهای حل اختلاف ویژه زندان ونقش آن در فرآیند قضازدایی و آزادی زندانیان، مرکز امور شوراهای حل اختلاف توجه خاصی به توسعه و بهینه سازی این شوراها دارد.
معاون قضائی رئیس کل دادگستری استان کرمان در امور شوراهای حل اختلاف گفت:در حال حاضر 229 شعبه شورای حل اختلاف شهری و 102 شعبه روستایی، جمعا به تعداد 331 شعبه در استان کرمان در ارائه خدمات به شهروندان هستند.
تقی زاده افزود: تعداد پروندههای وارده به شعب شهری استان در سال 96 معادل 135 هزار و 989 فقره پرونده بوده و میانگین پرونده وارده به هر شعبه شهری در طول سال 660 پرونده است.
وی در خصوص رسیدگی صلحی به پروندههای شوراها عنوان کرد: شورای حل اختلاف استان کرمان در سال 96 تعداد 41 هزار و 325 فقره از پروندههای وارده خود را از طریق صلح وسازش به سرانجام رسانده است.
وی افزود:تعداد پروندههای قابل صلح وسازش استان در این سال معادل 100 هزار و 373 فقره بوده که نسبت پروندههای صلح وسازش به پروندههای قابل مصالحه 41 درصد است که این رقم بسیار بالاتر از میانگین کشوری است و از این حیث استان کرمان درمیان استانهای کشور در رتبه سوم قرار گرفته است.
/