ماهان شبکه ایرانیان

یازده سبزی سرخ که برای سلامتی مفید هستند [قسمت اول]

کلم پیچ تنها ماده‌ی مفید برای سلامتی از گروه سبزیجات نیست، با توجه به سیستم درمانی Mayo Clinic، سبزیجات سرخ مانند گوجه‌فرنگی و فلفل قرمز خطر ابتلا به دیابت، پوکی استخوان و کلسترول را کاهش می‌دهند

کلم پیچ تنها ماده‌ی مفید برای سلامتی از گروه سبزیجات نیست، با توجه به سیستم درمانی Mayo Clinic، سبزیجات سرخ مانند گوجه‌فرنگی و فلفل قرمز خطر ابتلا به دیابت، پوکی استخوان و کلسترول را کاهش می‌دهند. غذاهای گیاهی به خاطر رنگ سرخشان و همچنین فواید بسیار زیادی که برای سلامتی دارند بیشتر شبیه یاقوت هستند. هرچه رنگ قرمز آن‌ها سرخ‌تر باشد، مثل چغندر به این معنی است که حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها، ویتامین‌ها و مواد معدنی بیشتری هستند بنابراین داشتن ارزش غذایی بالا سبب جلوگیری از سرطان، کاهش ابتلا به بیماری‌های مزمن و تقویت سیستم ایمنی بدن می‌گردد. با بنیتا همراه باشید.

نگاه اجمالی

ارزش بالای‌ غذایی سبزیجات سرخ، بخاطر دارا بودن لیکوپین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها است. لیکوپین‌ها، آنتی‌اکسیدان‌هایی هستند که سبب کاهش ابتلا به بیماری‌های قلبی، محافظت از چشمان و همچنین مبارزه با عفونت‌ها و کاهش خطرات ناشی از دود دخانیات می‌شوند.

محققان، اخیرا پتانسیل بالایی را در این سبزیجات برای جلوگیری از ابتلا به سرطان پروستات و سایر تومورها مشاهده کرده‌اند و دلیل آن وجود آنتوسیانین‌ها هستند که به محافظت از کبد، بهبود بینایی و کاهش فشارخون و التهاب کمک می‌کنند. موسسه‌ی ملی سرطان آمریکا، اخیرا گزارش کرده است که با وجود فواید بسیار زیاد سبزیجات قرمز و نارنجی که برای مبارزه با سرطان مفید هستند، هنوز 95 درصد از افراد برزرگسال از این فواید آگاه نیستند.

1- چغندر

چغندر

بنا به تحقیقات USDA، چغندر یکی از سبزیجات سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هاست. همچنین، از بهترین منابع پتاسیم، فیبر، فولات، ویتامین سی (C) و نیترات است. در یکی از تحقیقات که اخیرا صورت گرفته، ثابت شده است سبزیجات زمینی خواصی ازجمله کاهش فشارخون، بهبود جریان خون و افزایش استقامت ورزشی را دارا هستند. برای مثال، خوردن چغندر همراه با سایر سبزیجات، روغن و یا سسی که برای قلب مناسب است سبب می‌شود تا از منابع سرشاری از ویتامین‌های آ، ب و کا (A، B و K) بهره‌مند گردید. شما همچنین می‌توانید آبمیوه‌ی آن‌ها را هم مصرف کنید اما بنا به توصیه‌ی محققان در مورد مصرف آن، دقت کافی را داشته باشید. مصرف روزانه‌ی آب چغندر شاید زیاد مناسب نباشد. به‌جای آن می‌توانید بصورت هفته‌ای چند مرتبه، خود چغندر را میل کنید یا اینکه آبمیوه آن را همراه با آبمیوه‌ی سایر میوه‌‌ها یا سبزیجات جهت بهبود طمع آن مصرف کنید تا هم مواد مغذی بیشتر را جذب کنید و هم از مصرف بیش‌ازاندازه‌ی آن خودداری کنید.

2- کلم قرمز

کلم قرمز

با وجود اینکه رنگ این کلم بیشتر بنفش است، این کلم همراه با خانواده دیگر کلم‌ها مثل کلم پیچ، کلم بروکسل و کلم بروکلی فواید بسیاری را برای مصرف‌کنندگان به ارمغان دارد. رنگ قرمز فوق‌العاده‌اش ناشی از وجود آنتوسیانین است که ازجمله آنتی‌اکسیدان‌های قوی است که با توجه به مطالعات اخیر خطر اختلالات مغزی، سرطان و بیماری‌های قلبی عروقی را بشدت کاهش می‌دهد.

کلم قرمز یک مجموعه کامل از ویتامین‌ها و املاح معدنی است. فقط یک فنجان از آب آن می‌تواند 85 درصد از نیازهای روزانه‌تان به ویتامین سی (C) و 42 درصد از نیازتان به ویتامین کا (K) و همچنین 20 درصد از نیازتان به ویتامین آ (A) را برطرف کند. همچنین کلم، یک منبع مناسب حاوی فیبر، ویتامین ب6 (B6)، پتاسیم و منیزیم است.

با توجه به تحقیقات جدید کلم قرمز را به صورت خام مصرف کنید تا علاوه بر مواد مغذی آن، از عطر و طمع خوب آن نیز بهره‌مند شوید. همچنین شما می‌توانید کلم را بخارپز کنید اما مراقب باشید که حتما هم آن را با آب کمی بپزید و هم‌ زمان پخت طولانی نباشد چون در این صورت، امکان بهره‌مندی از مواد مغذی بیشتر و همچنین آنتی‌اکسیدان‌ها و گلوکز بیشتری را خواهید داشت. برای بهره‌مندی بیشتر از باکتری‌های خوب می‌توانید کلم را تخمیر دهید.

3- گوجه‌فرنگی

گوجه فرنگی

از سس قرمز گرفته تا سالاد همه از موارد مصرف گوجه هستند. گوجه فواید پنهان فراوانی دارد و یک منبع سرشار از لیکوپین، ویتامین سی (C) و پتاسیم است. بر اساس تحقیقات موسسه ملی سلامتی 85 درصد از لیکوپین موجود درون رژیم‌های غذایی ما  از مصرف گوجه‌فرنگی و محصولات مرتبط به آن است. اگرچه همه‌ی روش‌های پخت، سبب حفظ مواد مغذی می‌شوند، ولی سرخ کردن گوجه با اندکی روغن سبب جذب راحت‌تر لیکوپین به بدن می‌شود.

4- فلفل‌دلمه‌ای

فلفل

فلفل‌دلمه‌ای یکی از سبزیجات دوست‌داشتنی است که می‌تواند تأمین‌کننده‌ی ویتامین‌های روزانه‌ی مورد نیازتان ازجمله ویتامین سی و آ (C و A) باشند. هر فلفل حدودا 30 کالری انرژی دارد و بهترین گزینه برای داشتن سیستم ایمنی قوی و پوست درخشنده است. داشتن میزان زیادی ویتامین سی (C) به شما کمک خواهد که در مقابل عفونت‌ها ایمن باشید. برای دریافت ویتامین‌های ب6 و ای (B6 و E) و فولات می‌توانید آن‌ها را خام بخورید یا اینکه بپزید.

5- تربچه

تربچه

تربچه از ریشه‌های معطر در خانواده‌ی کلم‌ها است. مزه تربچه اندکی تیز است اما، یکی از منابع مناسب از ویتامین سی (C)، فولات و پتاسیم است. همچنین یک چاشنی دلپذیر هنگام خوردن غذا است. فیبر موجود در آن به شما کمک خواهد کرد تا احساس بهتری داشته باشید و مصرف خام آن سبب بهره‌مندی از مقدار بیشتر ویتامین‌ها، املاح معدنی و آنتی‌اکسیدان خواهد شد و به خاطر وجود انبوهی از مواد مغذی برای سلامتی روده نیز مناسب است.

6- فلفل قرمز تند

فلفل قرمز تند

خود فلفل قرمز و ادویه آن برای تسکین التهاب بسیار مناسب است. ممکن است هنگام خوردن آن احساس سوزش کنید ولی کپسایسین موجود در فلفل موجب کاهش درد می‌شود. تحقیقات نشان داده است که خود کپسایسین برای مقابله با سرطان بسیار مؤثر است. یک انس (28.35 گرم) از فلفل قرمز می‌تواند دوسوم از نیازهای روزانه‌تان به ویتامین سی (C) را برآورده سازد و علاوه بر ویتامین سی (C) حاوی منیزیم، مس و ویتامین آ (A) نیز است.

می‌توانید یک سری هم به « برای پیشگیری از ابتلا به دیابت از این مواد غذایی استفاده کنید» بزنید.

 منبع: Healthline، Ahealthiermichigan

 


قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان