آبمیوهها همیشه مانند اسفناج سبزرنگ و مغذی نیستند. آب انار، آبمیوهای قرمزرنگ است که شامل بیش از 100 نوع ماده مفید گیاهی است. میوهی انار هم هزاران سال است که بهعنوان دارو استفاده میشود. امروزه، با مطالعات صورت گرفته، ثابت شده است که انار و آب آن تأثیر بسیاری بر سلامتی داشته و عامل مؤثری در پیشگیری از سرطان، پشتیبانی سیستم ایمنی بدن و باروری است. در اینجا، ما 17 خاصیت مهم آب انار را برای شما آوردهایم. با بنیتا همراه شوید و از مزایای این آبمیوهی خوشمزه آگاه شوید.
1- آنتیاکسیدان
رنگ قرمز دانههای انار به دلیل وجود مادهی پلی فنول است. این مادهی شیمیایی یک آنتیاکسیدان قوی است. آب انار نسبت به سایر آبمیوهها دارای آنتیاکسیدان بیشتری است. آنتیاکسیدان موجود در آب انار، سه برابر بیشتر از آب انگور و چای سبز است. آنتیاکسیدانهای موجود در آب انار به حذف رادیکالهای آزاد، محافظت از سلولها در برابر آسیبهای احتمالی و کاهش التهاب، کمک میکند.
2- ویتامین (C)
آب انار بهتنهایی میتواند بیش از 40 درصد از نیاز روزانهی بدن به ویتامین (C) را تأمین کند. از آنجا که ویتامین (C) هنگام پاستوریزهکردن آبمیوههای صنعتی از بین میرود، بهتر است از آب انار تازه و خانگی استفاده کنید، زیرا مواد مغذی آن بسیار بیشتر است.
3- پیشگیری از سرطان
محققان دریافتهاند که آب انار تازه ممکن است مانع از رشد سلولهای سرطانی در سرطان پروستات شود. هرچند این مطالعات هنوز در مراحل اولیه است. در هر حال مطالعات بلندمدت بر روی انسان که ثابت کند که آب انار خطر ابتلا به سرطان را کاهش داده و یا اضافه کردن آن به رژیم غذایی باعث پیشگیری از سرطان شود، هنوز انجامنشده است.
4- پیشگیری از ابتلا به آلزایمر
اعتقاد بر این است که آنتیاکسیدان موجود در آب انار در غلظت بالا، از پیشرفت بیماری آلزایمر و محافظت از حافظه مؤثراست.
5- هضم
آب انار میتواند التهاب روده را کاهش داده و گوارش را بهبود بخشد. این مسئله برای افراد مبتلا به بیماری کرون، کولیت اولسراتیو و دیگر بیماریهای التهابی روده مفید است. در خصوص این مسئله که آیا آب انار اسهال را بدتر یا بهتر میکند، نظرات متفاوتی وجود دارد، اما پزشکان توصیه میکنند که تا زمانی که علائم اسهال در فرد کاهش پیدا نکرده است، از مصرف آب انار خودداری کنند.
6- خاصیت ضدالتهابی
آب انار به دلیل درصد بالای آنتیاکسیدان دارای خاصیت ضدالتهابی بسیار بالایی است که میتواند به کاهش التهاب در سراسر بدن و جلوگیری از استرس اکسیداتیو کمک کند.
7- آرتروز
فلاونول موجود در آب انار از التهاب و آسیب رسیدن به غضروفها و درنتیجه ابتلا به آرتروز جلوگیری میکند. در حال حاضر، مطالعاتی در خصوص تأثیر آب انار بر پوکی استخوان، آرتریت روماتوئید و دیگر انواع آرتریت و التهاب مفاصل در حال انجام است.
8- بیماریهای قلبی
آب انار یک نوشیدنی سالم و مفید برای داشتن قلب سالم، بهویژه محافظت از عروق قلبی است. مطالعات نشان داده است که آب انار باعث بهبود جریان خون و جلوگیری از سفت شدن عروق میشود. همچنین باعث جلوگیری از رشد پلاک و تجمع کلسترول در سرخرگها میشود، اما ممکن است با داروهای فشارخون و کلسترول، مانند استاتینها واکنش نشان دهد. در صورت ابتلا به فشارخون و یا کلسترول، قبل از مصرف آب انار با پزشک خود مشورت کنید.
9- فشارخون
نوشیدن روزانهی آب انار ممکن است به کاهش فشارخون سیستولیک کمک کند، اما برای تعیین اینکه آیا آب انار میتواند فشارخون را در بلندمدت کاهش دهد، نیاز به مطالعات بیشتری است.
10- ضدویروس
آب انار با دارا بودن مقادیر فراوان ویتامین (C) و سایر مواد مغذی مانند ویتامین (E)، میتواند در پیشگیری و مبارزه با عفونتها مؤثر باشد. همچنین در تستهای آزمایشگاهی، خواص ضد باکتری و ضدویروسی انار و تأثیر آن بر درمان عفونتها و ویروسها موردمطالعه قرارگرفته است.
11- غنی از ویتامین
علاوه بر ویتامین (C) و ویتامین (E)، آب انار منبع خوبی از فولات، پتاسیم و ویتامین (K) است.
12- حافظه
نوشیدن روزانه 8 انس (یک لیوان) آب انار یادگیری و حافظه را بهبود میبخشد.
13- عملکرد جنسی و باروری
آنتیاکسیدان موجود در آب انار، با تأثیر بر استرس اکسیداتیو (عدم تعادل بین رادیکالهای آزاد را که استرس اکسیداتیو مینامند) در بهبود باروری مؤثر است. استرس اکسیداتیو، باعث اختلال در اسپرم و کاهش باروری در زنان میشود. آب انار همچنین باعث کاهش استرس اکسیداتیو در جفت میشود. محققان هنوز مزایای دقیق این مسئله را کشف نکردهاند. نوشیدن آب انار همچنین میتواند سطح تستوسترون را در مردان و زنان افزایش دهد، این هورمون یکی از هورمونهای اصلی افزایش میل جنسی است.
14- بهبود عملکرد ورزشی
مصرف گیلاس ترش، آب چغندر و آب گیلاس باعث تقویت عملکرد ورزشی میشود. آب انار همچنین ممکن است به کاهش درد و بهبود بازیابی انرژی کمک کند. همچنین آسیب رادیکالهای آزاد ناشی از ورزش را کاهش میدهد.
15- دیابت
انار بهطور سنتی بهعنوان یک درمان برای دیابت در شرق میانه و هند بوده است. درحالیکه هنوز هم بسیاری از تأثیرات آب انار بر دیابت ناشناخته است، اما احتمال داده میشود که آب انار باعث کاهش مقاومت به انسولین و کاهش قند خون میشود.
16- خط پایین
اضافه کردن آب انار به رژیم غذایی خطر ابتلا به بیماریهای مزمن و التهابی را کاهش میدهد. این یک راه عالی برای به دست آوردن مواد مغذی میوهها و افزایش آنتیاکسیدان است.
درصورتیکه از داروهای خاص استفاده میکنید قبل از مصرف آب انار حتماً با پزشکتان مشورت کنید.
میتوانید یک سری هم به «آیا می دانستید هر نوع بدن نیازمند تغذیه متفاوتی است؟» بزنید.
منبع اول: Authoritynutrition، Healthline