ماهان شبکه ایرانیان

۵ آسـیب تلفـن همـراه بـرسـلامـت جسـمی

ارسال پیامک، کنترل ایمیل‌ها، بازی و به‌طورکلی استفاده از تلفن همراه وزنی معادل ۲۷ کیلوگرم تقریبا معادل وزن یک کودک ۸ ساله را بر گردن وارد می‌کند. در زمان نگاه کردن به صفحه نمایشگر، ستون فقرات در حد ۶۰ درجه خم می‌شود. این موقعیت در کوتاه‌مدت موجب بروز درد پشت و در طولانی‌مدت، ساییدگی مهره‌ها و حتی نیاز به عمل جراحی را در پی دارد.

ورود تکنولوژی به زندگی گرچه می‌تواند تاثیرات مثبتی داشته باشد اما آسیب‌هایی نیز در پی دارد که غالبا در صورت عدم استفاده صحیح و به اندازه است. از آنجا که بسیاری از کودکان و نوجوانان نیز از این وسیله استفاده می‌کنند، شناخت این مشکلات قطعا ضروری خواهد بود.

در ادامه به مهم‌ترین آسیب‌های تلفن همراه بر جسم اشاره می‌شود که شاید چندان مورد توجه نباشد.

1. درد پشت: ارسال پیامک، کنترل ایمیل‌ها، بازی و به‌طورکلی استفاده از تلفن همراه وزنی معادل 27 کیلوگرم تقریبا معادل وزن یک کودک 8 ساله را بر گردن وارد می‌کند. در زمان نگاه کردن به صفحه نمایشگر، ستون فقرات در حد 60 درجه خم می‌شود. این موقعیت در کوتاه‌مدت موجب بروز درد پشت و در طولانی‌مدت، ساییدگی مهره‌ها و حتی نیاز به عمل جراحی را در پی دارد.

2. اختلالات خواب: به‌جرات می‌توان گفت که امروزه بیشتر افراد در رختخواب نیز زمانی را سرگرم استفاده از تلفن همراه، تبلت و... هستند؛ درحالی‌که این عادت به کیفیت خواب صدمه می‌زند. نور آّبی که از صفحات نمایشگر پخش می‌شود تولید ملاتونین، هورمون آرامش، را مختل می‌کند. این مساله با ایجاد اختلال در تولید ملاتونین و خواب می تواند هورمون های مربوط به کنترل گرسنگی را مختل کند که به طور بالقوه خطر چاقی و اضافه وزن را افزایش می‌دهد. درواقع، اگر این وسایل دو ساعت پیش از خواب کنار گذاشته شوند می‌توان از خواب آرام و خوب بهره برد.

3. آسیب‌های پوستی: نگاه کردن مداوم به صفحات نمایشگر موجب ایجاد چین‌وچروک می‌شود. خیره شدن به صفحات کوچک برای تماشای عکس یا نوشتن متن‌های طولانی فرد را مجبور به حفظ یک حالت می‌کند. این حالت باعث ایجاد چین‌وچروک، خطوط اطراف چشم و چانه می‌شود. همچنین گرمای حاصل از زمان گفتگو با گوشی نیز می‌تواند در آینده لکه‌های قهوه‌ای روی پوست ایجاد می‌کند.

4. مشکلات بینایی: تماشا و توجه مداوم به صفحه نمایشگر می‌تواند زمینه‌ساز سوزش چشم‌ها و همچنین سردرد شود. البته ازلحاظ علمی صفحات نمایشگر به‌طور مستقیم چشم‌ها را ضعیف نمی‌کند اما خستگی بیش‌ازاندازه می‌تواند عامل چنین مشکلی باشد.

5. دست‌ها: زمانی که از تلفن همراه استفاده می‌کنیم، دست‌ها نیز بسیار تحریک می‌شوند. امروزه بسیاری از کاربران کم‌سن از التهاب تاندون انگشتان به‌خصوص انگشت شست شکایت دارند که گاه با درد یا مشکل در حرکت همراه است. چنین ناراحتی‌هایی معمولا در افراد 40 تا 60 ساله بروز می‌کرد اما متاسفانه نوجوانان امروزی نیز درگیر شده‌اند.

منبع: روزنامه سپید
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی