خبرگزاری تسنیم: "کارلین کلایجر" از کارکنان سازمان " پزشکان بدون مرز" در آمستردام که در حال حاضر ریاست برنامههای کمکی برای پناهندگان در دریای مدیترانه و لیبی را بر عهده دارد در مصاحبه با هفته نامه "اشپیگل" تصریح کرد که من حدود 20 سال است که برای سازمان پزشکان بدون مرز کار میکنم و به بسیاری کشورها سفر کرده ام. البته من به ندرت این گونه شرایط بد برای پناهندگان و مهاجران در لیبی را دیده ام. پناهندگان در لیبی مانند انسان رفتار نمیشوند. این مسئله دشوار است که در لیبی اعتقاد به انسانیت را از دست ندهیم.
وی درباره این مسئله که برخی کشورهای اروپایی لیبی را به عنوان منطقهای امن برای پناهندگان ارزیابی میکنند گفت: لیبی برای پناهندگان جهنم است. آنها در این کشور خودسرانه دستگیر و یا ربوده میشوند. کسی که شانس داشته باشد به زندان میافتد.
کلایجر به شرایط بد و فاجعه بار اردوگاههای پناهندگان در لیبی پرداخته و در ادامه در پاسخ به این پرسش که اروپا میخواهد در سیاست مهاجرت در آینده به صورت تنگاتنگتری با لیبی همکاری کند و آیا این رویکرد درستی است گفت: این کاملا غیرمسئولانه است. کسی که در را بر روی پناهندگان میبندد باید مراقب این مسئله باشد که پشت این درها چه اتفاقی میافتد. اروپا از طریق حمایت های مالی خود از گارد ساحلی لیبی پناهندگان را به جهنم میفرستد.
این مسئول سازمان پزشکان بدون مرز در ادامه مصاحبه با این هفته نامه آلمانی تصریح کرد که من هم آرزو میکنم که پناهندگان دیگر مجبور نباشند از قایقهای دریایی قاچاقچیان برای رسیدن به اروپا استفاده کنند. اما جایگزین این اوضاع نمیتواند این باشد که ما انسانها را به کشوری مانند لیبی بازگردانیم که در این کشور آنها در معرض رفتارهای غیر انسانی قرار میگیرند. لیبی یک دولت شکست خورده است. این مسئله حتی برای خود ساکنان لیبی هم دشوار است که در این کشور زندگی کنند.
وی در ادامه در توضیح این مسئله که سازمان پزشکان بدون مرز در عملیاتهای نجات در دریای مدیترانه مشارکت میکند و دولت ایتالیا این انتقاد را به این سازمان وارد میکند که سازمان شما با این اقدام خود تجارت را برای قاچاقچیان ساده میکند گفت: این کار ساده و بی هزینهای است که سازمانهای غیر دولتی را برای یک سیاست مهاجرت اروپایی شکست خورده مقصر نشان دهیم. برای ما این مسئله که بگذاریم پناهندگان به راحتی بمیرند یک گزینه نیست و نباید برای کسی هم یک گزینه باشد.