ماهان شبکه ایرانیان

قول می‌دهم اوضاع فوتبال با رفتن بازنشسته‌ها بهتر شود

مصطفوی: مگر طاهری رفت اوضاع پرسپولیس بد شد؟

وضع قانون عدم به‌کارگیری از مدیران بازنشسته به حوزه مدیریت ورزش و فوتبال هم کشیده شد و حالا سرپرست باشگاه پرسپولیس و رییس فدراسیون فوتبال با آن مواجه شده‌اند.

به گزارش ورزش سه و به نقل از ایران ورزشی ،  گرشاسبی که سال گذشته تاکید داشت می‌تواند با استفاده از تبصره‌های این قانون در راس کار بماند حالا با اصلاح قانون صندلی‌اش را از دست رفته می‌بیند. این مساله در مورد مهدی تاج هم مصداق دارد و شاید او بعد از دو سال و سه ماه مدیریت در راس فدراسیون مجبور به ترک پستش شود. مساله کنار رفتن مدیران بازنشسته از روز گذشته چالش تازه‌ای در بدنه ورزش کشور مثل تمام دستگاه‌های دولتی ایجاد کرد و حالا فوتبال نیز در بخشی از این چالش احتمالا شاهد تغییراتی در سطوح مدیران خود خواهد بود. در این باره شاید شنیدن صحبت‌های یکی از مدیران سابق فدراسیون فوتبال و باشگاه پرسپولیس جالب باشد. داریوش مصطفوی که خودش برای استقلال و پرسپولیس بازی کرده از این قانون به شدت حمایت می‌کند.

آقای مصطفوی 13 رییس فدراسیون و بخشی از مدیران ورزش در جمله مدیران بازنشسته هستند که همچنان در راس کارند اما ظاهرا باید کنار بروند.


 ببینید اگر قانون است یک چیز مشترک بین همه باید باشد و حتما باید اجرا شود. اگر هم این همه قانون وجود دارد و اجرا می‌شود باید مشخص شود چه دسته‌ای اجرایش نکرده‌اند. تا الان که اجرای این قانون را سرسری گرفته‌اند. خیلی‌ها خیلی وقت پیش باید می‌رفتند اما با وصل شدن به دسته‌ها و باندهای مختلف همچنان در راس کار هستند. به نظر من باید با این افراد برخورد محکم‌تری می‌شد هر چند این قانون یکسری اشکالاتی داشت.


ظاهرا این قانون به کلی اصلاح شده و بخشی از آن تبصره‌هایی که اجازه می‌داد مدیران بازنشسته در راس کار بمانند حذف شده‌اند.


 شما می‌گویید ده دوازده مورد بوده و من می‌گویم اگر هزار مورد هم باشد باید برای همه یکسان باشد. اگر قانون است باید در مورد هیات دولت هم صدق کند و این سوال پیش می‌آید که چرا نباید در مورد آنها اعمال شود؟ این همان مساله‌ای است که باعث می‌شود عده‌ای دنبال باندهای سیاسی مختلف بروند در صورتی که قانون نباید برای مهم‌ترین اشخاص دولتی و من پیشکسوت فرقی قایل شود. این قانون توسط شورای نگهبان وضع می‌شود و همه باید به آن احترام بگذارند.


 فکر نمی‌کنید اعمال این قانون در آستانه بازی‌های آسیایی چالش‌هایی برای فدراسیون‌های ورزشی ایجاد کند و مشکلاتی برایشان به وجود بیاورد؟


 نه اینطور نیست. با رفتن یک نفر مساله‌ای که سال‌هاست روالش را طی می‌کند از بین نمی‌رود. حالا اجرای این قانون به این برهه خورده پس مدیران بازنشسته باید بروند و افراد جوان‌تر بیایند که یک مقدار تجربه مدیریتی هم دارند. این طرح مجلس باید اجرا شود تا جوان‌هایی که لیاقت دارند در مدیریت ورزش خدمت کنند.


این قانون دامنگیر باشگاه پرسپولیس و آقای گرشاسبی هم شده در حالی که برخی می‌گویند ایشان خوب کار کرده و باید بماند.


 باز هم فرقی نمی‌کند. من زیاد درباره گرشاسبی و عملکردش نمی‌دانم اما تکرار می‌کنم قانون برای نفر اول دولت و کارمند معمولی تفاوتی قایل نمی‌شود. حالا تبصره‌ای خورده و آقای گرشاسبی به کارش ادامه داده. این گناه گرشاسبی و قانون نیست بلکه گناه آنهایی است که باید آدم‌هایی می‌ساختند تا مدیریت را تجربه می‌کرد و به کار گرفته می‌شد. این عدم به‌کارگیری از مدیران جوان هم مربوط به امروز و فردا نیست. دیگر هم نمی‌شود به آنها فرجه داد. یعنی قانون جایی اعلام نکرده که می‌شود فرجه داد. اینها البته دوستان صمیمی من هستند اما من در مقابل قانون هیچ کاری نمی‌توانم بکنم و امیدوارم هیچ تیمی هم لطمه نخورد.


در مورد تغییرات در فدراسیون فوتبال چطور؟


 مگر آقای تاج هم بازنشسته است؟


بله ایشان هم جزو 13 مدیر فدراسیونی هستند که این مساله شامل حال‌شان می‌شود.


 خب در مورد ایشان هم فرقی نمی‌کند. من می‌گویم اگر قرار باشد این افراد 5 میلیارد تومان بگیرند و بروند قانون باید اجرا شود و بازنشسته‌ها دیگر در راس کار نباشند.


حالا ما مدیری تربیت کرده‌ایم که بتوانیم با خیال راحت فدراسیون فوتبال را به او بدهیم؟


نه، سال‌هاست مدیر تربیت نکرده‌ایم. در عوض باند سیاسی تربیت کرده‌ایم. تمام گرفتاری‌های ما احزاب هستند که به نفع مردم کار نمی‌کنند. گیر کار ما الان همین است. این احزاب برای خودشان کار می‌کنند و به فکر آینده کشور نیستند. در واقع به فکر باند خودشان هستند. از زمان صفایی فراهانی سیاست را به فوتبال آوردند و با کنار گذاشتن افراد ورزشی و فوتبالی افراد منتسب به دولت را در راس ورزش و فوتبال گذاشتند. خود صفایی فراهانی همینطور بود، کفاشیان هم که در دوومیدانی بود و هیچ شانسی در فدراسیون فوتبال نداشت از قوطی در آوردند و حالا سال‌ها طول می‌کشد بدبختی‌هایی که کفاشیان برای فوتبال کشور داشت جبران شود.


شما به افراد فوتبالی اشاره کردید. آقای تاج هم سال‌هاست در فوتبال بوده. در باشگاه ذوب آهن و سپاهان تا سازمان لیگ و فدراسیون. اما به نحوه مدیریت ایشان هم نقدهای زیادی وارد است. مثلا در مورد برخوردش با کی‌روش.


 بله، من همیشه این را گفته‌ام که فدراسیون در مشت کی‌روش است نه کی‌روش در مشت فدراسیون. ببینید، مدیریت در یک باشگاه با مدیریت در کل فوتبال فرق می‌کند و دو مقوله جداگانه است. مشکلات ما از زمان حضور صفایی فراهانی شروع شد؛ وقتی مجامع دست به سینه رییس را انتخاب کردند. در مورد صفایی این اتفاق رخ داد و در دوره کفاشیان هم یک کاندیدا وجود داشت. یعنی در کشوری که 80 میلیون نفر زندگی می‌کنند 5 نفر نمی‌توانستند کاندیدا شوند؟ اگر مجامع واقعی داشتیم هیچ وقت کفاشیان انتخاب نمی‌شد. مثلا رییس یک هیات کوچک را از آن طرف کشور می‌آورند که رای بدهد اما افرادی مثل علی دایی، نوآموز، علی پروین یا خود من نباید در مجمع حضور داشته باشیم. اینها موج حزبی است اما اگر قانون اجرا شود شرایط بهتر می‌شود. باید برای مجامع تعیین رییس افراد مناسب بیاورند و بعد رای گیری کنند. این مساله درباره باشگاه‌ها هم مصداق دارد. اصلا در دنیا اگر بگویید اینطوری در فلان باشگاه مدیر انتصاب کردند خنده‌دار می‌شود. می‌خواهم بگویم نگران نباشید. با اجرای این قانون اوضاع ورزش بهتر خواهد شد.


شما خودتان بعد از بازنشستگی مدیریت نکردید؟


 نه من بازنشسته نشده بودم. دو سال است که بازنشسته هستم. آن وقت که در فوتبال و ورزش بودم بازنشسته نبودم. می‌خواهم بگویم این قانون در گذشته و حال مربوط به آدم‌هایی است که پارتی نداشتند وگرنه افراد پارتی‌دار مثل کفاشیان را کنار نگذاشتند. آنهایی که عضو حزبی نبودند و خودشان بودند راحت کنار رفتند. من هم خودم بودم و راحت کنار رفتم. من اینها را برای روشنگری شما می‌گویم و تاکید می‌کنم در قانون نمی‌توانید یک تبعیض کوچک هم بگذارید.


شما به ساز و کار انتخاب رییس فدراسیون در چند سال اخیر ایراد گرفتید. خودتان چطور به مسند ریاست فدراسیون فوتبال رسیدید؟


 من انتخابی نیامدم. آقای هاشمی‌طبا من را انتصاب کرد. در واقع از زمان من به بعد بود که حالت انتخابی پیدا کرد و مجامعی صاحب رای شدند که دست به سینه می‌نشستند و صفایی فراهانی یا کفاشیان را انتخاب می‌کردند.


در صورتی که روش انتخابات در مقایسه با انتصاب باید دموکراتیک‌تر باشد؟


 شما کجا زندگی کرده اید؟


بگذریم. به‌عنوان سوال آخر می‌خواهم بپرسم تغییر در راس فدراسیون فوتبال در این مقطع برای فوتبال‌مان مشکل ساز نمی‌شود؟


 در کوتاه مدت شاید متضرر بشود اما در بلند مدت موفق می‌شوند. الان هم که برنامه خاصی در فوتبال نداریم فقط امیدها هستند.


جام ملت‌ها را 5 ماه دیگر در پیش داریم.


 بله داریم اما من قول می‌دهم فوتبال متضرر نشود.


در مورد پرسپولیس چطور ؟


 مگر طاهری رفت بد شد؟


نه بد نشد، آقای گرشاسبی بهتر عمل کرد اما در فضای مجازی و صفحات هواداری باز هم شرایط به گونه‌ای است که فلان مدیر حتما باید بماند وگرنه تیم به هم می‌ریزد.


 نه اینطور نیست. نمی‌شود که طاهری برگردد و گرشاسبی هم بماند. مدیر استقلال بارنشسته نیست؟


آقای فتحی سرپرست جدید این باشگاه خودش می‌گوید بازنشسته نیست.


 حتما راست می‌گوید. مگر می‌تواند دروغ بگوید؟ اگر دروغ بگوید شما از 60 جا استعلام می‌کنید و به حقیقت پی خواهید برد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان