نادیا زکالوند: کاساوا، ماده غذایی اصلی حداقل 500 میلیون نفر در جهان است که سالانه از آن صدها میلیون تُن برای عرضه به مردم تولید میشود.
درواقع کاساوا، گیاهی است که در مناطق گرمسیری، بهویژه آفریقا، آمریکای جنوبی و آسیای جنوب شرقی رشد میکند. در حال حاضر نیجریه بزرگترین تولیدکننده کاساوا در دنیا است. این گیاه بهدلیل مقاومت بالا در برابر شرایط خشک و کمآب، تبدیل به یکی از منابع غذایی مهم در مناطق با شرایط اقلیمی سخت شده و در رژیم غذایی حداقل نیم میلیارد نفر در سراسر جهان قرار گرفته است. اما ریشه، پوست و برگهای این گیاه حاوی نوعی مواد سمی است که سیانید هیدروژن تولید میکند.
![غذایی که هر ساله 200 نفر را به کام مرگ میفرستد](/Upload/Public/Content/Images/1403/11/20/0732090758k.jpeg)
در هر کیلوگرم نوع شیرین گیاه کاساوا، 20 میلیگرم سیانید وجود دارد اما در نوع تلخترین این گیاه تا 1000 میلیگرم سم سیانید یافت میشود.
بنابر تخمین سازمان بهداشت جهانی، هر سال حدود 200 نفر بر اثر مسمومیت ناشی از مصرف این گیاه جان خود را از دست میدهند. اما از طرفی تعداد بسیاری از مردم این گیاه را بهطور مرتب میخورند و مشکل جسمی هم ندارند.
علت مرگبار شدن این گیاه، اشتباه در تهیه غذا و دسر از این گیاه است. کاساوا، پیش از مصرف باید حداقل 24 ساعت در آب خیسانده و سپس کاملا پخته شود.
![غذایی که هر ساله 200 نفر را به کام مرگ میفرستد](/Upload/Public/Content/Images/1403/11/20/0732090835d.jpeg)
سیانید، فرد را به اختلال عصبی آتاکسی که سیستم عصبی و تنفسی را هدف میگیرد مبتلا میکند و در موارد جدیتر موجب مرگ میشود.
منبع:
ladbible