ماهنامه کیک و شیرینی: حلوا کیک یک دسر خاص و ویژه و مجلسی است که هم حلوا است و هم کیک. این دسر برای پذیرایی از میهمانها مناسب است.
مواد لازم کیک:
- شکر: 100 گرم
تخم مرغ: 3 عدد
ماست: 150 گرم
آرد: 150 گرم
روغن مایع: 100 گرم
بیکینگ پودر: 2 قاشق چایخوری
وانیل: یک چهارم قاشق چایخوری
مواد لازم حلوا:
- آرد سنگک: 2 لیوان
روغن مایع: یک لیوان
شکر: یک و یک دوم لیوان
زعفران و گلاب: یک دوم لیوان
آب جوش: یک لیوان
طرز تهیه کیک:
- تخم مرغ ها را در کاسه ریخته و با همزن بزنید.
- شکر و وانیل را اضافه کرده و به هم زدن ادامه دهید تا مواد کاملا سفید و سبک شود.
- سپس روغن را ریخته هم بزنید و پس از آن ماست را اضافه کنید.
- با کمک لیسک، آرد و بیکینگ پودر را به مواد اضافه کرده و هم بزنید.
- قالب 30×20 سانتی متری را کاغذ انداخته.
- مواد را داخل قالب بریزید و به مدت نیم ساعت در فر 180 درجه سانتی گراد که از قبل گرم کرده اید بپزید.
- پس از خنک شدن روی توری برگردانید و کاغذ را جدا کرده.
- حلوای آماده که هنوز گرم است را روی کیک بطور یکنواخت پخش کنید.
- به ابعاد دلخواه برش بزنید.
- روی هر برش را به وسیله گلبرگ های کاتر زده شده با خمیر مارزیپان یا بادام پرک و پودر پسته تزئین نمایید.
طرز تهیه حلوا:
- شکر، آب جوش و مخلوط آب، زعفران و گلاب را در کاسه پیرکس ریخته و هم بزنید.
- سپس بدون درپوش به مدت 5 دقیقه در مایکروویو با قدرت 100 درصد قرار دهید.
- در این فاصله فقط یک بار مواد را هم بزنید تا ذراتی از شکر حل نشده باقی نماند.
- از مایکروویو خارج کرده و روی ظرف را بپوشانید تا شیره گرم بماند.
- در ظرفی بزرگ، گرد و مسطح، آرد و روغن را با هم کاملا مخلوط کنید.
- مواد را به مدت 17 الی 18 دقیقه در ماکروویو با قدرت 100 درصد و بدون درپوش قرار دهید.
- بعد از دقیقه 5 هر یک الی 2 دقیقه یک بار در مایکروویو را باز کرده و مواد را هم بزنید تا از وسط نسوزد.
- پس از پایان زمان از مایکروویو خارج کرده.
- شربت گرم را به آرد و روغن داغ اضافه کرده.
- سریع هم بزنید تا خودش را بگیرد و از ظرف جدا شود.
- در صورتی که پس از کامل همزدن حلوا شل بود می توانید مجددا با مدت زمان کم در مایکروویو قرار دهید ولی مرتبا هم بزنید تا مواد سفت نشود. بین یک الی 2 دقیقه بسته به شل بودن حلوا و بسته به این که آب خور آرد چه میزان باشد.
نکته:
1. در صورتی که بخواهید این حلوا را بدون کیک زیرین استفاده کنید و بخواهید به شکل سنتی به روغن بیفتد حلوا را در قابلمه ریخته و به روش اصطلاحا سنتی آن را تاب دهید، یعنی حلوا را به لبه های قابلمه بزنید تا به روغن بیفتد.
2. حسن تهیه حلوا در مایکروویو در این است که نیاز به هم زدن مداوم ندارد و به دلیل نداشتن زمان مشخص برای تفت آرد و روغن هر تعداد دفعاتی که حلوا را درست کنید به یک رنگ در می آید. بسته به سلیقه تان که حلوا روشن باشد یا تیره باشد زمان تفت دادن آرد و روغن را کم و زیاد کنید.
3. در صورتی که بخواهید ضخامت کیک بیشتر باشد، می توانید مقدار مواد کیک را دو برابر تهیه کنید.
4. به جای انداختن کاغذ در قالب می توانید قالب را چرب و آردپاشی کنید.