دبی است و مراکز خریدش …
مراکز خریدی که یکی از یکی ریباتر و خاص تر هستند .
شاید یکی از دلایل شهرت دبی ، و یکی از معیارهایی که برای گردشگران این شهر را جذاب تر و توریستی تر می کند همین مراکز خرید هستند .
وقتی که به دبی رفتید بعد از آن که خریدی از بزرگترین مرکز خرید دنیا داشتید به یکی از زیباترین و خاص ترین مراکز خرید دنیا از لحاظ معماری بروید .
همراه کارناوال باشید .
مرکز خرید ابن بطوطه ؛ Ibn Battuta Mall
معرفی مرکز خرید ابن بطوطه دبی ؛ Ibn Battuta Mall
مرکز خرید ابن بطوطه یکی از چندین بازار بزرگ در دبی است که بیشتر از هر چیز دیگری به خاطر معماری اش در جهان شهرت دارد .
این بازار بزرگ که در سال 2005 افتتاح شد ، نامش را از یک جهانگرد معروف مراکشی که در سده ی 14 میلادی می زیسته است ، به یادگار گرفته است .
ابن بطوطه مساحتی در حدود 1،200،000 فوت مربع را تنها به 270 فروشگاهایش اختصاص داده در حالی که 50 رستوران و 21 سینما و تنها تئاتر IMAX در امارات متحده ی عربی را در فضای دیگری میزبانی می کند . همچنین دارای 4٫500 متر مربع فضای پارکینگ است .
در کل ابن بطوطه دارای مساحتی در حدود 521.000 متر مربع است و از این نظر دارای عنوان بزرگترین مرکز خرید در خاورمیانه است که بر اساس معماری 6 کشور تاریخی و باستانی دنیا ساخته شده است .
کمپانی hd که وظیفه ی ساخت این مرکز خرید را به عهده داشته و امروز هم مالکیت آن را در دست دارد , Nakheel Properties نام دارد .
زمانی که می خواهید به این مرکز خرید بروید باید از گیت ابن بطوطه که یک هتل بسیار لوکس در دبی است ، عبور کنید . این هتل هم از نظر معماری ، خاص و جالب توجه است . در سفر بعدی به دبی حتما در این هتل اقامت خواهیم کرد .
تصویری از گیت ابن بطوطه
بزرگترین مرکز خرید خاورمیانه بر اساس معماری 6 ملل
همان طور که اشاره شد نام این مرکز خرید از نام یک مراکشی با نام ابن بطوطه گرفته شده است . ابن بطوطه چیزی در حدود 29 سال از زندگی اش در سفر به شهر ها و کشورهای مختلف در قاره ه ی آسیا و خاورمیانه کرد .
این مرکز خرید مصداق واقعی است از سفر ها و ماجرا جویی های این جهانگرد .
ابن بطوطه در 6 بخش مختلف و بر اساس معماری 6 کشور باستانی دنیا ساخته شده است ، یعنی :
ایران
چین
شبه قاره هند
مصر
تونس
اندلس
هر کدام از این قسمت ها از به صورت مجزا طراحی و پیاده سازی شده است و کاملا با حال و هوا و معماری کشورش در قرن 14 میلادی هم خوانی دارد .
همچنین در هر کدام از این قسمت ها می توانید از رستوران های مخصوص آن نیز استفاده کنید که غذاهای کاملا سنتی و محلی آن شهر را سرو می کنند .
با هم در ادامه به بخش های مختلف این مرکز خرید سری خواهیم زد .
مقصدمان این جاست
در حال بارگذاری ویدئو ...
خرید در ابن بطوطه
ابن بطوطه همه نوع فروشگاه و برندی رو در خودش جای داده . از گران ترین و لوکس ترین گرفته تا برند های اسپرت . با توجه به نوع خریدتان شما می توانید به قسمت های مختلف مراجعه کنید و خریدتان را انجام دهید .
طراحی و قرار گیری این مغازه ها بصورتی است که در هر قسمت ابن بطوطه هر نوع برندی را می توانید پیدا کنید .
برای دریافت لیست مغازه ها و اطلاعات بیشتر به این سایت مراجعه کنید .
بخش ایرانی مرکز خرید ابن بطوطه
شاید زیباترین بخش بازار ابن بطوطه ، بخش ایرانی آن باشد ، قسمتی که تماما از معماری سنتی ایرانی الهام گرفته و یاد آور بناهای تاریخی ایران است .
در این بخش می توانید از برندهای معروفی همچون H&M و … خرید کنید .
معماری آن …
داستان سفر ابن بطوطه به ایران به سال 1326 میلادی بر می گردد . زمانی که بعد از سفر به مکه همراه کاروان زائران ایرانی ، به ایران سفر می کند .
او در سفر به ایران از آبادان ، اصفهان ، شیراز و در آخرین مقصد از تبریز ( مهم ترین شهر ایران در آن زمان و که پایتخت ایل خانی ها بود ) دیدن کرد . ایرانگردی او شامل بازدید از تمام مناطق تاریخی کشور و ملاقات با علمای مذهبی شهر های مختلف بود .
اصلی ترین ویژگی معماری آن زمان ایران که امروز در مرکز خرید ابن بطوطه می توان دید استفاده از رنگ در قالب کاشی های رنگی است .
زمانی که به بخش ایرانی ابن بطوطه وارد می شود جلوه از هنر ایرانی-اسلامی را در قالب گنبدهای بلند و کاشی کاری شده و فیروزه ای رنگ ، پنجره های قوس دار چوبی که نور طبیعی را به بهترین شکل به محیط می رسانند ، کاشی هایی که طرح های انتزاعی و اسلیمی را به خوبی به دیوارها به تصویر می کشانند و تقارن در طراحی که یکی از اصلی ترین ویژگی معماری ایرانی است و … شما را به ایران قرن های گذشته می برد .
یکی از زیباترین عناصر به کار رفته در این بخش از ابن بطوطه لوستر غول پیکری است از جنس برنج که در مرکز سالن آویزان شده است و زمانی که چراغ هایش روشن می شود یک اثر جادویی به وجود می آورد .
در این قسمت می توانید در رستوران های ایرانی غذهای اصیل ایرانی را تجربه کنید .
ویدئوی کوتاهی از بخش ایرانی ابن بطوطه ببینیم
در حال بارگذاری ویدئو ...
بخش چینی بازار ابن بطوطه
بخش چینی ابن بطوطه بهشت کسانی است که به موسیقی علاقه دارند . آن در این بخش می تواند جدید ترین و بهترین لوازم الکتریکی دنیای موسیقی و DG را خریداری کنند .
معماری
بخش چینی بازار ابن بطوطه به ماجرای سفر او به چین بر می گردد .
معماری این بخش کاملا بر اساس معماری چینی است ، استفاده از رنگ ها ، ستون های قرمز رنگ ، استفاده از سنگ مرمر با نقوش گل که یادآور چین باستان است ، سبک طاقدار و… همه از معماری چینی الهام گرفته اند .
معماری بخش بیرونی این قسمت از شهر ممنوعه ی چین و طلاکاری ها و نقوش اژدهایی هم که در بخش می بینید تماما از معماری سنتی چینی الهام گرفته است .
شاید اصلی ترین مشخصه ی این بخش استفاده از رنگ قرمز است چرا که این رنگ در فرهنگ چینی نمادی از ثروت و قدرت است .
چیزی که به عنوان سمبل در بخش چینی ابن بطوطه استفاده شده است کشتی است که نماد دریانوردی های چینی ها در دوران باستان است ، چه دریا نوردی های جنگی و چه تجاری .
در بخش چینی بازار ابن بطوطه می توانید طعم واقعی از پیتزاهای ایتالیایی را بچشید.
جشنواره ها و نمایشگاه هایی که گاهی در این بخش برگزار می شوند .
ویدئویی از بخش چینی ابن بطوطه و معماری آن
در حال بارگذاری ویدئو ...
بخش هندی این مرکز خرید
یکی از قسمت های مرکز خرید ابن بطوطه بر اساس معماری و فرهنگ هندوستان طراحی شده است و شاید با وارد شدن به آن برای لحظه ای فکر کنید که در یک مرکز خرید در هند هستید .
کسانی که از دنبال کنندگان دنیای مد و فشن هستند می توانند تجربه ی خرید از برند هایی چون River Island ، H&M ، Fitz & Simons و Topshop را داشته باشند .
معماری آن …
معماری هندی – اسلامی این بخش را می توان در استفاده ی گسترده از سنگ قرمز و سنگ مرمر به چشم دید .
همچنین وجود دکوراسیون های با لبه هایی تیز , قوس هایی نعلی شکل و استفاده از سنگ های مرمر تراشیده شده , و تزئینات اصیل , به خوبی معرف معماری و دکوراسیون قرن 14 میلادی در هند است که از قرن 12 میلادی دست خوش تغییراتی شده بوده است .
بخش ورودی این قسمت از مرکز خرید به زیبایی با الهام از تاج محل طراحی شده است .
در طراحی این بخش هدف آن بوده که محیط تمام المان های طراحی هندی-اسلامی آن زمان را داشته باشد , در عین حال که محیط شلوغ و خسته کننده نباشد.
شاید اصلی ترین بخش از قسمت هندی ابن بطوطه ساعت فیلی است که در آن قرار دارد و اصلی ترین نماد هند است . این ساعت یک ادای احترام به یکی از بزرگترین مخترعان مسلمان در قرن 12 میلادی است که علاقه ی زیادی به ماشین آلات و ساعت های مکانیکی داشت .
این ساعت بر اساس اصول مکانیکی مرتبط با آب کار می کند .
بخش مصری بازار
بخش مصری بازار ابن بطوطه شاید بهشتی برای کودکان باشد ، برترین برندهای موجود در دنیا که در زمینه ی اسباب بازی و لوازم بازی کودک فعالیت می کنند در این قسمت شعبه هایی دارند .
همچنی کسانی که به جواهرات از جنس نقره و سنگ های حکاکی شده علاقه دارند نیز می توانند از این بخش خرید خوبی داشته باشند .
همچنین در این بخش از بازار ابن بطوطه می توانید انواع و اقسام برندهای ورزشی را پیدا کنید و از آن ها خرید کنید .
معماری آن …
و اما بخش مصری بازار ابن بطوطه , جایی که یادآور و نشان دهنده ی مصر دوران قرن 14 میلادی است .
این بخش ازبازار ابن بطوطه آن دورانی از مصر را بازگو می کند که مصر درجهت رونق ساخت و ساز و ارتقای فرهنگ بود , آن زمانی که معماری اسلامی جزو جدانشدنی بناهای مصر بود .
از ویژگی های این بخش می توان طراحی های قوس دار , گچ بری های زیبا , ستون هایی به شکل درختان نخل و … را نام برد .
همچنین برخی از قوس های مرکز در سالن , از نمای حیاط مسجد الازهر در قاهره به امانت گرفته شده است .
بعد از این که از ورودی پر شکوه این بخش وارد شدید , نقاشی هایی روی دیوار نظرتان را جلب می کند که نشان دهنده ی خانواده های سلطنتی مصر باستان است .
در کل تمام عناصری که در این بخش به کار رفته اند یادآور تاریخی از مصر و معماری آن هستند .
بخش تونسی بازار
در بخش تونسی ابن بطوطه ، می توانید بدون این که دغدغه ای داشته باشید خرید کنید چرا که کودکانتان را می توانید به مرکز سرگرمی با نام Fun City بفرستید تا در زمان خرید شما ساعات مهیجی را بگذرانند .
همچنین 16 برند معروف در زمینه ی مواد غذایی دنیا شعبی در بخش تونسی ابن بطوطه دارند که می توانید بهترین و با کیفیت ترین مواد غذایی را از آن ها خرید کنید .
معماری آن …
این بخش از بازار یاد آور سفر ابن بطوطه در 21 سالگی به شهر هایی از جمله الجزایر، تونس، طرابلس، اسکندریه و چند شهر دیگر است . البته این بخش بر اساس معماری تونسی ساخته شده است , چرا که از نظر ابن بطوطه تونس یک مرکز بزرگ از فرهنگ و بهترین مکان برای فراگیری علم بوده است .
زمانی که وارد این بخش از بازار می شوید , می توانید سبک معماری خانه های روستایی در تونس را در قرن 13-14 میلادی ببینمید .
سبک معماری این بخش را ساختمان هایی با گچ سفید , با درب های آبی رنگ و خیابان های باریک و زیبا با چراغ ها و فانوس هایی رنگی و ستون هایی سفید و گچ کاری شده تشکیل می دهد .
در این بخش از بازار شما می توانید هر آن چه که برای هفته ی پیش رو نیاز دارید را خریداری کنید و یا این که یکی از فست فود های موجود را تست کنید و البته این را هم فراموش نکنید که کودکانتان را می توایند در حین خرید به قسمتی با نام Fun City ببرید تا کمی بازی کنند .
بخش اندلسی بازار
در این بخش می توانید انواع و اقسام محصولات آرایشی ، محصولات مراقبت از پوست و مو و در کل هر آنچه که برای زیبایی لازم است را از مطرح ترین برندهای دنیا با حال و هوای اندلسی خرید کنید .
معماری
درست زمانی که بنی امیه حکمرانی اش را در جنوب اسپانیا آغاز کرده بود , اندلس یا اسپانیای مسلمانان کی از مراکز هنر ، شعر ، معماری ، علوم و یادگیری قرن 14 میلادی بود . اثار تاریخی بسیاری از آن زمان تا به امروز در اندل به یادگار مانده اند که یادآور تاریخ و فرهنگ غنی این شهر است .
این بخش از بازار از سفر ابن بطوطه به اندلس در سال 1350 الهام گرفته است .
جلوه هایی زیبا از هنر اسلامی در معماریاسپانیا را می توان در مسجد بزرگ قرطبه و قصر الحمرا در گرانادای اسپانیا دید که اصلی ترین منابع الهام برای ساخت این بخش از ابن بطوطه بوده است .
از ویژگی های معماری این بخش , می توان سنگ سفید , آجر قرمز , وجود معماری های چند لایه با طراحی آرک و قوس های زیبا , تزئینات زیبا و شاهانه که مورد علاقه ی حکام اندلسی بوده و … را نام برد که به خوبی معرف هنر معماری در اندلس است .
قوس مرکزی سالن این بخش به همراه طلاکاری ها در ابن بطوطه از مسجد بزرگ قرطبه و بخش بیرونی که با سنگ ها و کاشی های قرمز رنگ طراحی شده است از مسجد الحمرا الهام گرفته است .
در نهایت لوستر زیبایی که در مرکز سالن آویزان شده است , به خوبی نمادی است از تعادل و هماهنگی که زیبایی این بخش را تکمیل می کند .
هایپر مارکت ابن بطوطه ؛ Geant Hypermarket Dubai
یک هایپر مارکت بزرگ هم در ابن بطوطه وجود دارد که می توانید هر آن چه نیاز دارید از جمله نواع مواد غذایی ، پوشاک ، لوازم خانگی و … را در آن با بهترین کیفیت ممکن خرید کنید .
شاید بتوان گفت این هایپر مارکت از بزرگترین ها و کامل ترین های دبی است که در بخش اندلوسی ابن بطوطه واقع شده است .
برای بازدید از این بخش باید بین ساعات 9 صبح تا 12 شب مراجعه کنید .
شهر بازی بازار ابن بطوطه ؛ Fun City
شهر سرگرمی بازار ابن بطوطه ، مکان مناسبی است برای کودکان تا در زمانی که خانواده ها مشغول خرید هستند ، اوقات خوشی را بگذرانند .
می توانید کودکان بین 1 تا 12 سال را به این مکان بفرستید تا در یک محیط مناسب هم با دستگاه ها و وسایل بازی مناسب و با کیفیت بازی کنند و هم این که با هم سن و سال های خودشان تعامل داشته باشند .
قسمت های بازی در این بخش با توجه به رده ی سنی متفاوت است ، به عنوان مثال کودکان بین 1- 4 سال در یک بخش و کودکان بین 5 تا 12 سال هم در محیط دیگری مشغول بازی هستند .
همچنین می توانید مراسم های مختلف را برای کودکانتان مثل جشن تولد در این مکان برگزار کنید . البته باید از قبل هماهنگی های لازم را انجام دهید . برای این کار می توانید از طریق سایت Fun City اقدام کنید .
این بخش از ساعت 10 صبح تا 10 شب امکان بازدید دارد .
سینمای ابن بطوطه
یکی از مهیج ترین بخش های بازار ابن بطوطه شاید سینمای آن باشد . چیزی در حدود 50 سالن سینما که هر کدام بهترین و به روز ترین فیلم های دنیا را با بهترین کیفیت به نمایش میگذارند .
در کنار این سالن های سینما می توانید حال و هوای تماشای فیلم در تنها سالن سینمای IMAX خاورمیانه را نیز در ابن بطوطه تجربه کنید .
این سینما و سالن تئاتر در بخش چینی بازار ابن بطوطه واقع شده اند .
برای اطلاع از برنامه ی اکران های سینماهای ابن بطوطه حتما به وب سایت آن ها سری بزنید .
رستوران های این مرکز خرید
در مرکز خرید ابن بطوطه حدود 50 رستوران با سبک و سیاق های مختلف وجود دارد .
این رستوران ها در تمام بخش های مرکز خرید پراکنده هستند و شما هرزمان که خسته شدید و خواستید غذایی بخورید می توانید به یکی از این رستوران ها بروید و غذایی نوش جان کنید .
در ادامه در هر بخش از بازار ابن بطوطه یک رستوران را به شما معرفی خواهیم کرد ، اما اگر به دنبال انتخاب های بیشتر هستید به این سایت سر بزنید .
برخی از این رستوران ها در بخش های مختلف ابن بطوطه از این قرارند :
1) رستوران ” اوربان سیفود ” Urban Seafood
سبک : غذاهای دریایی
واقع در بخش چینی
میانگین قیمت برای 2 نفر حدود 150 درهم
2) رستوران برگر خیابان جنوبی South St. Burger Co
سبک : فست فود ؛ آمریکایی
واقع در بخش تونسی
میانگین قیمت برای 2 نفر حدود 100درهم
3) رستوران ” رد آپرون ” Red Apron
سبک : غذاهای مدیترانه ای
واقع در قسمت آندولس
میانگین قیمت برای 2 نفر حدود 100 درهم
4) رستوران ” چیک چواکس ” Chic Choux
سبک : نوشیدنی و انواع کیک و شیرینی
واقع در بخش مصری
میانگین قیمت برای 2 نفر حدود 45 درهم
5) رستوران ” العرب ” Al Arrab
سبک : غذاهای عربی و خاورمیانه ای
واقع در بخش ایرانی
میانگین قیمت برای 2 نفر حدود 120 درهم
راه های دسترسی به مرکز خرید ابن بطوطه
این مرکز خرید در خیابان شیخ زاهد دبی واقع شده است و بهترین راه رسیدن به آن این است که از تاکسی های موجود در سطح شهر استفاده کنید .
چرا که هم از نظر هزینه مقرون به صرفه است و هم در وقتتان صرفه جویی خواهد شد .
می توانید از طریق وب سایت و یا شماره ی زیر تاکسی خود را رزرو کنید :
(+9714) 2080808
dtc.dubai.ae
برای برگشت هم می توانید از مقابل درب خروجی هر بخش از بازار تاکسی تهیه کنید .
همچنین می توانید از ماشین شخصی خودتان استفاده کنید و به آدرس زیر بروید :
آدرس: امارات ، دبی ، خیابان شیخ زاهد
Address: Sheikh Zayed Rd – Dubai – United Arab Emirates
بعد از رسیدن اتومبیلتان را در یکی از پارکینگ های مجموعه که برای هر بخش به صورت مجزا در نظر گرفته شده است ,استفاده کنید .
ساعت مراجعه خود را نیز بین 10 صبح تا 10 شب تنظیم کنید .
بریم و بازدید از این این مرکز خرید داشته باشیم
در حال بارگذاری ویدئو ...
سخن پایانی …
اگر تجربه ی رفتن به این مرکز خرید را دارید ، حتما با ما به اشتراک بگذارید .