اقتصاد آنلاین - لیلی شهیر؛ طی هفته گذشته مجموع تالارهای بورس کالا ارزشی حدود دو هزار میلیارد تومان داشت که در دو هزار و 228 قرارداد منعقد شدند که همگی در رینگ داخلی انجام شد. همچنین، تالار صنعتی با حدود 948 میلیارد تومان بیشترین ارزش را در تالارهای موجود به خود اختصاص داد.
در این هفته رویدادها و اتفاقات مختلفی در حوزه بورس کالا رخ داد؛ از بسته شدن بازار معاملات آتی سکه، حذف سقف نوسان فرآوردههای نفتی و تصویب انجام معاملات رینگ صادراتی بر مبنای نرخ ارز بازار ثانویه و دیگر اتفاقاتی که در معاملات این بازار تاثیرگذار بود. در ادامه معاملات انجام شده در هفته گذشته را مرور میکنیم.
افزایش 37 درصدی قیمت کاتد «فملی» در روز شنبه
در نخستین روز از هفته گذشته کل معاملات بورسکالا در مجموع ارزشی حدود 251 میلیارد تومان داشتند. این معاملات در 124 قرارداد منعقد شد که همگی در رینگ داخلی شکل گرفت. تالار صنعتی نیز بیشترین ارزش معاملات را در حدود 176 میلیارد تومان به خود اختصاص داد.
گفتنی است، بیشترین ارزش معاملات بورس کالا طی این روز به «مس کاتد» شرکت ملی صنایع مس ایران (فملی) به میزان حدود 164 میلیارد تومان بود. این محصول با قیمت پایه کیلویی 40 هزار و 972 تومان بدون رقابت نسبت به قیمت پایه معامله شد و نسبت به معامله قبلی خود با حدود 37 درصد افزایش مواجه بود. گفتنی است، در این تالار، تیرآهن و سبد میلگرد شرکت ذوب آهن اصفهان هم عرضه شده بود که البته لغو شد و معاملاتی انجام نگرفت.
بیشترین ارزش معاملات تالار پتروشیمی و فرآوردههای نفتی نیز به «استایرن منومر» شرکت «پتروشیمی پارس» به میزان حدودی 38.6 میلیارد تومان تعلق گرفت. این محصول به قیمت کیلویی شش هزار و 146 تومان و 5 درصد رقابت نسبت به قیمت پایه توسط کارگزاری «بانک سپه» در حجم شش هزار و 288 تن به طور نقدی فروخته شد. «استایرن منومر» پارس نسبت به معامله قبلی خود (30 مرداد) 1.2 درصد افت قیمت داشت.
رقابت قابل توجه «وکیوم باتوم» پس از حذف سقف رقابت در روز دوشنبه
دوشنبه گذشته هم ارزش کل معاملات امروز بورس کالا حدود 293 میلیارد تومان بود. این معاملات در 96 قرارداد منعقد شد که همگی در رینگ داخلی شکل گرفت. تالار فرآوردههای نفتی نیز بیشترین ارزش معاملات را در حدود 177 میلیارد تومان به خود اختصاص داد.
بیشترین ارزش معاملات بورس کالا طی این روز به «وکیوم باتوم» شرکت «پالایش نفت بندر عباس» به میزان حدودی 56 میلیارد تومان تعلق گرفت. این محصول به قیمت کیلویی سه هزار و 722 تومان و 178درصد رقابت نسبت به قیمت پایه به طور نقدی فروخته شد و نسبت به معامله قبلی خود 27 درصد رشد قیمت داشت.
شایان ذکر است در این روز، وکیوم باتوم پالایش نفت تهران (تندگویان) هم به قیمت کیلویی سه هزار و 268 تومان و با 157 درصد رقابت نسبت به قیمت پایه معامله شد. این معامله در حجم 15 هزار تن به طور نقدی داد و ستد شد و نسبت به معامله قبلی خود (5 شهریور) 17 درصد افزایش قیمت داشت.
بیشترین ارزش معاملات تالار صنعتی هم به «مس مفتول» شرکت ملی صنایع مس ایران (فملی) به میزان حدود 45 میلیارد تومان بود. این محصول روز گذشته با قیمت کیلویی 45 هزار و 276 تومان و 53.8 درصد رقابت نسبت به قیمت پایه معامله شد. این معامله در حجم 1000 هزار تن فروخته شد و نسبت به معامله قبلی خود (5 شهریور) حدود 5.2 درصد افزایش داشته است.
معامله وکیوم باتوم (شبندر) با مشتریان خاص در روز سه شنبه
سه شنبه گذشته نیز ارزش کل معاملات بورس کالا حدود 584 میلیارد تومان بود؛ این معاملات در یک هزار و 396 قرارداد منعقد شد که همگی در رینگ داخلی شکل گرفت. تالار پتروشیمی نیز بیشترین ارزش معاملات را در حدود 327 میلیارد تومان به خود اختصاص داد.
گفتنی است، بیشترین ارزش معاملات بورسکالا طی این روز به «مس کاتد» شرکت ملی مس ایران (فملی) به میزان حدودی 129میلیارد تومان تعلق گرفت. این محصول با قیمت پایه کیلویی 43 هزار و 120 تومان بدون رقابت در حجم سه هزار تن داد و ستد شد. مس کاتد (فملی) نسبت به معامله قبلی خود پنج درصد کاهش قیمت داشت. این محصول تنها محصول معامله شده تالار صنعتی بود که ارزشی به میزان 129 میلیارد تومان داشت.
بیشترین ارزش معاملات تالار پتروشیمی و فرآوردههای نفتی در این روز نیز به «وکیوم باتوم» پالایش نفت بندرعباس (شبندر) به میزان حدودی 52 میلیارد تومان تعلق گرفت. این محصول به قیمت پایه کیلویی سه هزار و 722 تومان در حجم 14 هزار تن به طور نقدی فروخته شد. این محصول نسبت به معامله قبلی خود (12 شهریور) تغییر قیمتی نداشت.
گفتنی است، وکیوم باتوم (شبندر) روز قبل (12 شهریور) در عرضهای عمومی کشف قیمت شد و طی روز گذشته با همان قیمت پایه (نرخ مانگین معامله قبل) معامله شد؛ اما عرضه روز گذشته مختص چهار مشتری دارای خط لوله بود که سهمیه آنها نیز از قبل مشخص بوده است. سهمیه هر کدام از این مشتریان 7000 تن بوده است که این موضوع حجم کل عرضه (28 هزار تن) را توجیح می کند. البته از چهار مشتری تنها دو مشتری خرید انجام داده و باقی مشتریان معاملهای انجام نداده اند.
شایان ذکر است، در این روز «پلی اتیلن سنگین لوله» شرکت «پتروشیمی جم» نیز به میزان حدودی 16 میلیارد تومان تعلق گرفت. این محصول به قیمت کیلویی شش هزار و 442 تومان و 5 درصد رقابت نسبت به قیمت پایه در حجم دو هزار و 508 تن به طور سلف فروخته شد. این محصول نسبت به معامله قبلی خود (هفتم شهریور) تغییر قیمتی نداشت.
رقابت شدید ورق گرمB «فولاد» در روز چهارشنبه
اما روز گذشته، چهارشنبه (14 شهریور)، تالارهای مختلف بورس کالا در مجموع ارزشی حدود 894 میلیارد تومان داشتند. این معاملات در 523 قرارداد منعقد شد که همگی در رینگ داخلی شکل گرفت. تالار صنعتی نیز بیشترین ارزش معاملات را در حدود 513 میلیارد تومان به خود اختصاص داد.
گفتنی است، بیشترین ارزش معاملات بورسکالا طی این روز به «ورق گرمB» فولاد مبارکه تعلق داشت. این محصول ارزشی به میزان حدودی 244 میلیارد تومان داشت. ورق گرم مبارکه امروز با قیمت کیلویی دو هزار و 841 تومان با 15 درصد رقابت نسبت به قیمت پایه در حجم 85 هزار و 800 تن داد و ستد شد و نسبت به معامله قبلی خود شاهد رشد 0.56درصدی قیمت بود.
شایان ذکر است، «شمش بلوم» شرکت «فولاد خوزستان» نیز دراین روز ارزشی به میزان حدودی 72 میلیارد تومان داشت. این محصول به قیمت کیلویی دو هزار و 390 تومان و 15 درصد رقابت نسبت به قیمت پایه در حجم 30 هزار تن به طور سلف فروخته شد. این محصول نسبت به معامله قبلی خود (30 مرداد) 0.5 درصد با کاهش قیمت مواجه بود.
بیشترین ارزش معاملات تالار پتروشیمی و فرآوردههای نفتی نیز در این روز به «قیر160» پالایش نفت کرمانشاه به میزان حدودی 83 میلیارد تومان تعلق گرفت. این محصول به قیمت کیلویی پنج هزار و 520 تومان و172 درصد رقابت نسبت به قیمت پایه در حجم 15 هزار تن به طور نقدی فروخته شد و نسبت به معامله قبلی خود (دهم شهریور) 1.6 درصد افزایش قیمت داشت. این محصول نسبت به معامله قبلی خود 148 درصد افزایش قیمت داشت.
«استایرن منومر» پتروشیمی پارس نیز در این روز از پرمعامله ترین محصولات امروز بود و ارزشی به میزان حدودی 39 میلیارد تومان داشت. این محصول به قیمت کیلویی شش هزار و 246 تومان و 5 درصد رقابت نسبت به قیمت پایه در حجم شش هزار و 288 تن به طور نقدی فروخته شد. این محصول نسبت به معامله قبلی خود (دهم شهریور) 1.6 درصد افزایش قیمت داشت.