خورش خلال غذایی خوشمزه و مقوی مربوط به منطقه کرمانشاه است که طعم و مزه بی نظیری دارد، این خورش به راحتی تهیه می شود و ماده اصلی آن خلال بادام است که بخاطر استفاده از آن، این خورش نامگذاری شده است. در ادامه طرز تهیه خورش خلال را ارائه می دهیم که امیدواریم برای شما عزیزان نیز مفید باشد.
خورش خلال با طعم های مختلف طبخ می شود که نوع ترش آن رایج تر می باشد. این خورش همچون خورش قیمه آلو دارای طعم ترش می باشد، البته در خورش خلال استفاده از زرشک باعث ترش شدن خورش می شود. اگر شما نیز قصد پخت خورش خلال را دارید لازم است بدانید این خورش، با خورش چغاله بادام کاملا متفاوت می باشد و روش طبخ متفاوتی دارد. در ادامه طرز تهیه خورش خلال بادام را ملاحظه می فرمایید.
مواد لازم
- کره: یک قاشق غذاخوری
- گوشت قرمز: 300 گرم
- گلاب: 5 قاشق غذاخوری
- چوب دارچین: یک تکه کوچک
- خلال بادام: 250 گرم
- پیاز: یک عدد
- نمک و زردچوبه: به میزان لازم
- زعفران دم کرده: یک فنجان
- رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
- زرشک: یک لیوان
طرز تهیه خورش خلال کرمانشاهی
پیاز را خرد کنید. روغن در قابلمه بریزید و منتظر بمانید تا روغن کمی داغ شود. آن گاه در ادامه پیازهای خرد شده را در روغن تفت دهید تا نرم شوند. زردچوبه را اضافه کنید تا تفت بخورد. بعد از تفت خوردن، گوشت خرد شده را به آن اضافه کنید. تفت دادن گوشت را تا زمان تغییر رنگ ادامه دهید.
بعد از تفت دادن گوشت، رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید. رب را نیز چند دقیقه تفت دهید. بعد از چند دقیقه تفت دادن، 4 لیوان آب را به مواد مخلوط شده اضافه کنید. در مرحله بعدی طرز تهیه خورش خلال, در قابلمه را بگذارید تا با حرارت ملایم آماده شود.
خلال بادام را برای طعم بهتر و پخت سریع تر، 10 دقیقه در آب گرم خیس دهید تا نرم شود.
آن گاه دوباره آن را 5 دقیقه داخل زعفران دم کرده خیس دهید. برای دم کردن زعفران، مقدار کمی زعفران را بسایید و در آب جوش حل کنید. برای دم کشیدن زعفران، آن را 15 دقیقه روی بخار آب قرار دهید تا دم بکشد.
وقتی آب خورش شما کم شد، خلال بادام، دارچین و زعفران را اضافه کنید. میزان آب خورش برای اضافه کردن این مواد باید به اندازه یک بند انگشت روی خورش باشد. حرارت را کم کنید و 30 دقیقه خورش را روی حرارت ملایم قرار دهید.
بعد از گذشت 30 دقیقه، زرشک، گلاب و کره را به خورش اضافه کنید.
حالا در این مرحله از طرز تهیه خورش خلال اجازه دهید 30 دقیقه دیگر خورش بدون درب و با حرارت کم بپزد تا کاملا جا بیفتد. بعد از گذشت این زمان می توانید چوب دارچین را از آن خارج کنید. نمک غذا را اندازه کنید. خورش شما آماده است و می توانید این خورش خوشمزه را با برنج سرو نمایید.
از اینکه تا پایان مطلب دستور تهیه خورش خلال کرمانشاهی همراه ما بودید، بسیار خوشحالیم و امیدواریم این طرز تهیه موجب رضایت و خرسندی شما شده باشد و این خورش خوشمزه را در کنار برنج و مخلفات نوش جان بفرمایید. در صورت تمایل برای دیدن انواع خورشت کلیک نمایید.